Home > Εκκλησια > Λίγος πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί ο “Έρανος Αγάπης” της Ι.Μ.Χαλκίδας

Λίγος πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί ο “Έρανος Αγάπης” της Ι.Μ.Χαλκίδας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την «έξοδο» του Θεού από τον Εαυτό του για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.
Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 16 Δεκεμβρίου 2017 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.
Για την σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος διοργάνωσε τρεις Κληρικολαϊκές Συνάξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, το πρωί στην Ιστιαία και το απόγευμα στο Μαντούδι, και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα στη Χαλκίδα.
Στις δύο Συνάξεις της Βορειοκεντρικής Ευβοίας προήδρευσε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ενώ στης Χαλκίδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι έδωσαν τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος απέστειλε στις Ενορίες την υπ’ αριθμ. 100 Εγκύκλιό του, η οποία θα αναγνωσθεί κατά την Θεία Λειτουργία των δύο επομένων Κυριακών 3 και 10 Δεκεμβρίου και έχει, ως εξής:
«Αγαπητά μου παιδιά,
Κάθε χρόνο, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, η Τοπική μας Εκκλησία, συντονισμένη και με τις υπόλοιπες άγιες του Χριστού Εκκλησίες, διεξάγει τον γνωστό σε όλους έρανο της αγάπης, ο οποίος είναι η κύρια πηγή εσόδων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου μας.
Είναι γνωστό ότι, με την δική σας φιλότιμη προσπάθεια και συνδρομή, επιτελείται ένα σημαντικό έργο για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, το οποίο αποβλέπει στην δόξα του Ονόματος του Θεού, του μόνου αγαθού και ευήκοου!
Η αγάπη είναι ο τρόπος, με τον οποίο εκφράζεται ο Θεός προς τον άνθρωπο και γι’ αυτό δικαίως αποκαλείται φιλάνθρωπος και ελεήμων!
Η αγάπη και μάλιστα η ειλικρινής και έμπρακτος, κατά την διαβεβαίωση του ιδίου του Κυρίου μας, είναι το γνώρισμα του αληθινά πιστού ανθρώπου. «Θα είσθε δικοί μου μαθητές, εάν έχετε αγάπη μεταξύ σας» (Ιωάν. 13, 35). Και φυσικά η συμβολή όλων μας για την αντιμετώπιση των υλικών αναγκών των ενδεών, είναι ένας τρόπος να δείξουμε την αγάπη μας. Η ελεημοσύνη μας είναι και η απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για να ελεηθούμε από τον Θεό.
Γι’ αυτό, λοιπόν, σας προτρέπω και σας παρακαλώ, να ενισχύσετε και εφέτος, πρόθυμα και γενναιόδωρα, τον έρανο της αγάπης. Μην κλείσετε την θύρα του σπιτιού σας στους αξιέπαινους εθελοντές και τις εθελόντριες, που θα σας επισκεφθούν εκ μέρους μας και θα ζητήσουν την οικονομική σας προσφορά. Δεχθείτε τους με σεβασμό και αγάπη! Κοπιάζουν και ζητιανεύουν, όντας και οι ίδιοι πτωχοί, όχι για τον εαυτό τους, αλλά για τους άλλους! Δώστε με απλοχεριά, δίχως δισταγμό και τσιγκουνιά!
Θυμηθείτε ότι για έργα αγάπης η Ιερά Μητρόπολή μας διέθεσε, από πέρυσι τον Νοέμβριο μέχρι και τον φετινό Οκτώβριο, 2.084.642,24€! Μόνο το Γενικό Φιλόπτωχο της Ι. Μητροπόλεως διέθεσε περίπου 400.000€, για ενίσχυση ασθενών, φοιτητών και σπουδαστών, ιδρυμάτων και απόρων γενικώς.
Δώστε ό,τι μπορείτε και ακόμη παραπάνω! Πλουτίζετε εις Θεόν! Και ασφαλώς η διαχείρισή μας γίνεται, με την χάρη του Θεού, άψογα.
Επ’ ευκαιρία, σας θυμίζω ακόμη και την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων, καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, που και αυτά θέλουν βοήθεια! Οι ανάγκες καθημερινά αυξάνονται και κάθε μέρα πρέπει ο καθένας μας να φροντίζει να δίνει ένα πιάτο φαγητό, ένα ρούχο η ένα φάρμακο στο Χριστό, προσφέροντάς το στους πτωχούς αδελφούς Του. Εκείνος, ο Κύριός μας, δεν ντράπηκε να τους ονομάσει αδελφούς Του· εμείς δεν πρέπει να ντρεπόμαστε, όταν αδιαφορούμε και τους αγνοούμε η τους προσπερνούμε με σκληροκαρδία;
Ο περυσινός έρανος της αγάπης συγκέντρωσε το ποσόν των 132.521€ . Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου.
Φέτος ο έρανος θα γίνει από τις 10 έως και τις 16 Δεκεμβρίου και προσεύχομαι, ελπίζω και σας ζητώ να φθάσουμε τις 150.000! Με την βοήθεια του Θεού και το φιλότιμο όλων μας δεν είναι αδύνατον!
Καλή επιτυχία! Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!
Με πατρική αγάπη, ευχές και ευχαριστίες εγκάρδιες
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»
Επιπλέον, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων στη Χαλκίδα, από τον Νοέμβριο 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2017, βοήθησε 3.237 περιπτώσεις συνανθρώπων μας (510 με ενδύματα, 1.813 με τρόφιμα και 914 και με τα δύο, προσφέροντας συνολικά 33.839 είδη τροφίμων και 395 κιλά λάδι.
Η Τράπεζα Τροφίμων Λίμνης και Αγίας Άννας προσέφερε 8.816 είδη διατροφής, ενώ η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων του ΚΕΣΟ Ιστιαίας προσέφερε 800 κιλά τροφίμων και 33.000 τεμάχια ειδών ενδύσεως και παιχνιδιών σε 140 οικογένειες.
Τα Κοινωνικά Φαρμακεία – Ιατρεία Χαλκίδος και Ιστιαίας, βοηθούν τακτικά 390 ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας και, για το παραπάνω διάστημα, χορήγησαν 7.500 σκευάσματα και εξυπηρέτησαν συνολικά 800 περιστατικά ασθενείας.
Παράλληλα, οι Ενορίες μας, προσέφεραν:
α) μέσα από τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία το ποσό των 190.876,82€ σε πτωχούς συνανθρώπους μας,
β) 570 μονάδες αίματος, σε ασθενείς αδελφούς, μέσω των εθελοντών αιμοδοτών,
γ) 720 μερίδες καθημερινό ζεστό φαγητό, από τα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης της Χαλκίδος και της Νέας Αρτάκης.
Παράλληλα, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε, σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια, ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, από τον Νοέμβριο 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2017, απέδωσε φορολογία (φόρο μισθωμάτων 20%, φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.), φόρο επί κληρονομιών και δωρεών, τέλος χαρτοσήμου ενοικίων, ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Κράτος, το ποσό των 52.832,07€.
Για όλα τα παραπάνω στοιχεία, έχει εκδοθεί ειδικό φυλλάδιο Απολογισμού, αφού ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια και γι’ αυτό τολμάμε και ζητάμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, γιατί δεν νοιαζόμαστε για την τσέπη μας, αλλά γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: