Home > Εκκλησια > Αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου

Αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


 

Τέκνα μου αγαπητά και περιπόθητα,

Η εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι γιορτή παγκόσμια. Γιορτή Χαράς και ευφροσύνης, στην οποία καλεί ο ιερός υμνωδός «πάντα τα έθνη».

Πρόκειται για πρόσκληση στο συγκλονιστικό και πολύ μεγάλο μυστήριο της ευσεβείας.

Ο δημιουργός και σωτήρας μας, με την θέλησή Του, εσαρκώθη και εσταυρώθη δι’ ημάς τους ανθρώπους και ετάφη, αλλά και ανέστη εκ νεκρών, προκειμένου να σώσει τα σύμπαντα!

Για την κατανόηση αυτού του υπερουρανίου μυστηρίου και την βίωσή του, απαραίτητος είναι ο φωτισμός μας με το Φως του Χριστού, που φαίνει πάσιν. Απαραίτητη η εκ μέρους μας πρόσληψη και αποδοχή Του.

Συνεορτάζουν σήμερα άγγελοι και άνθρωποι, γιατί επατήθη ο θάνατος, κατηργήθη ο διάβολος και εσκυλεύθη ο Άδης! Ο Χριστός παρεδόθη και με τον θάνατό Του εθανάτωσε τον θάνατο και συνανέστησε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος!

Εσφραγισμένης της θύρας του μνήματός Του, υπό των παρανόμων, με τον λίθο, που ήταν μέγας σφόδρα και φυλασσόντων των στρατιωτών, ο Χριστός ανέστη, καθώς είχε προείπει και άφησε στον τόπο όπου έκειτο, ως τεκμήριο της τριημέρου αναστάσεώς Του, τα εντάφια σπάργανα.

Ανέτειλε η ζωή εκ του παναγίου Τάφου και εχάρισε στους τρομοκρατημένους μαθητές αφοβία και ειρήνη και αγαλλίαση!

Έκτοτε, ο θάνατος έχασε το φαρμακερό του κεντρί και μετεμορφώθη σε ύπνο, από τον οποίο θα μας ξυπνήσει το εγερτήριο αγγελικό σάλπισμα, κατά την δευτέρα παρουσία.

Αφού το Πάσχα, υπέρ ημών εθυσιάσθη ο Χριστός και για μας άνοιξε τις πύλες του Παραδείσου, ο θάνατός μας είναι όχι το τέλος της πορείας μας, αλλά η διάβασή μας προς την ζωή.

Όποιος εμπιστεύεται τον Χριστό ως προσωπικό του σωτήρα, όταν αποθνήσκει, μεταβαίνει απ’ αυτήν εδώ την επίγεια ζωή που οδηγεί στον τάφο, στην όντως ζωή, η οποία είναι ατελεύτητη!

Ο άνθρωπος επότισε τον Κύριο όξος και χολή! Εκείνος, όμως, που είναι ο γλυκασμός της Εκκλησίας, επήγασε από την ζωηφόρο Του πλευρά την αφθαρσία. Από την λογχευθείσα πλευρά Του εξήλθε αίμα και ύδωρ. Με το νερό του βαπτίσματος μας αναγέννησε και με το αίμα Του μας εξηγόρασε εκ της δουλείας. Το πανάγιο σώμα Του προσφέρεται σε όλους μας εις άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον! Είναι το φάρμακο της αθανασίας, το αντίδοτο του θανάτου!

Αυτό το σωτήριο μυστήριο προσήλθαμε να ζήσουμε απόψε στον άχραντο Οίκο του Θεού, μετά από πολύ καιρό απαγόρευσης και πολυώδυνης για όλους μας απουσίας και να βροντοφωνάξουμε, για να ακουσθεί σε όλη την τρομοκρατημένη και ανήσυχη οικουμένη το Χριστός Ανέστη!

Η εποχή μας, η οποία αυτοανεκηρύχθη ως νέα και προβάλλει την νέα τάξη πραγμάτων, προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο από τον θάνατο τον φυλακίζει και τον μεταβάλει σε ζωντανό-νεκρό, αφού του απαγορεύει κάθε κίνηση και δραστηριότητα! Ο Θεός, αντιθέτως, μας χαρίζει ζωή αιώνια! Δεν περιφρονεί ούτε την υγεία μας, ούτε την επί γης παρουσία μας. Μας διδάσκει με το παράδειγμά Του και τις εντολές Του να ζήσουμε επί της γης ως ουρανοπολίτες, με την αγάπη Του, η οποία διαλύει κάθε φόβο! Η πορεία μας είναι προς την ουράνια την αληθινή και μόνιμη Πατρίδα μας. Η Ανάσταση του Χριστού άνοιξε και πάλι τις πύλες της ουράνιας Βασιλείας. «Πάσχα το πύλας ημίν του Παραδείσου ανοίξαν», ψάλλουμε με ενθουσιασμό.

Η Εκκλησία μας ολοφώτεινη προσκυνεί την του Χριστού αγίαν ανάστασιν και κηρύσσει ότι, πράγματι, διά του Σταυρού ήλθε η χαρά σε όλο τον κόσμο!

Λατρεύει η Εκκλησία μας τον ευεργέτη Της, τον μόνον αθάνατον και σωτήρα όλου του κόσμου, που ποθεί πάντας ανθρώπους σωθήναι!

Να μία αληθινή, αλλοιώτικη παγκοσμιοποίηση! Μία οικογένεια γύρω από τον Ουράνιο Πατέρα. Αυτή η οικογένεια συνδέει τα μέλη της με την αληθινή και θυσιαστική αγάπη, δίχως σκοτεινές εγωιστικές σκέψεις και ιδιοτελείς και διχαστικές αποφάσεις και όλα όσα βασιλεύουν στον χωρίς Θεό κόσμο, ο οποίος κείται στο πονηρό! Ίσως, στη σκέψη μερικών, τούτο να φαίνεται ουτοπία, αλλά μην λησμονούμε πως, εάν θέλουμε και εφόσον πιστεύουμε στον Αναστάντα, τότε τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά εστί παρά τω Θεώ!

Ο Κύριός μας, με την θεία, φίλη και γλυκυτάτη Του φωνή, μας έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα είναι πάντοτε μαζί μας μέχρι την συντέλεια των αιώνων.

Αυτή Του την διαβεβαίωση την κατέχουμε οι πιστοί ως άγκυραν ελπίδος και αιτίαν χαράς.

Αυτή η υπόσχεση είναι, όπως λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος, το γραμμάτιο, που μας έδωσε ως εγγύηση ο Χριστός, αφού το υπέγραψε με το αίμα Του.

Ευγνώμονες κι εμείς στην Θεική αυτή αγάπη, ευλογούμε τον ευεργέτη μας, δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό μας και με επίγνωση και ευγνωμοσύνη τον διαβεβαιώνουμε για την αφοσίωσή μας, λέγοντες: Συ είσαι ο μόνος και αληθινός Θεός μας! Εκτός από Σένα κανένα άλλον δεν αναγνωρίζουμε!

Επί τούτοις, σας ασπάζομαι με πατρική αγάπη και ευχές αναστάσιμες

 

Με πατρική αγάπη και στοργή

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ

† ο Χαλκίδος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: