Home > Hot ! > Ζεμπίλης από ΚΥ Ιστιαίας: Άμεσες ενέργειες για μονάδα αιμοκάθαρσης στην Β.Εύβοια

Ζεμπίλης από ΚΥ Ιστιαίας: Άμεσες ενέργειες για μονάδα αιμοκάθαρσης στην Β.Εύβοια


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Εύβοια, ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τον διευθυντή του κ. Φώντα Αποστολόπουλο και το προσωπικό του για τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κ.Υ. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε αρχικά να ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στην περιοχή και για τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στην διαδικασία έως τώρα. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας της Βόρειας Εύβοιας, ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο βουλευτής επισήμανε ότι το ζήτημα της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Άλλωστε, το θέμα αυτό το είχε αναδείξει στην Βουλή προ ενός έτους, στις 25-2-2020, όταν στην αρμόδια επιτροπή το είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη. Περαιτέρω, και με την από 13-5-2020 γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ενώ η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κοινή συνισταμένη των ενεργειών του κ. Ζεμπίλη είναι η ανάδειξη της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Βόρεια Εύβοια ως απόλυτης προτεραιότητας, καθώς μέχρι σήμερα οι ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης υποβάλλονται σε αφόρητη ταλαιπωρία, αφού χρειάζεται να κάνουν ταξίδι δύο ωρών για να υποβληθούν σε θεραπεία. Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, όταν για να γίνει η μεταφορά των εγκλωβισμένων στο χιόνι ασθενών επιστρατεύθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής. Για να γίνει όμως δυνατή η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι απολύτως αναγκαία η άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του ΚΥ Ιστιαίας, ώστε να προβλέπεται η στελέχωσή του με δύο νεφρολόγους και με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Εκτός αυτού, είναι αναγκαία η προμήθεια των απαιτούμενων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος,  για την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Ιστιαίας είναι απαραίτητη η απόκτηση αξονικού τομογράφου και μαστογράφου, καθώς και η πρόσληψη ορθοπεδικού. Ο κ. Ζεμπίλης δεσμεύθηκε να εντείνει τις προσπάθειες του, προκειμένου τα ανωτέρω ζητήματα να λυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Τέλος, ο βουλευτής συνομίλησε και με το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ιστιαίας, το οποίο και συνεχάρη για την ανταπόκρισή του στις ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ημερών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: