Home > Hot ! > Το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας κινητοποιεί άτυπη σύσκεψη Ζεμπίλη – Κοντζιά [video]

Το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας κινητοποιεί άτυπη σύσκεψη Ζεμπίλη – Κοντζιά [video]


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας, και η αναστάτωση του νομικού κόσμου κινητοποίησε τον βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Ζεμπίλη και τον Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά να εστιάσουν στο πρόβλημα που γεννιέται με το κενό της ψηφιοποίησης των αρχείων και την εξυπηρέτηση τόσο των επαγγελματιών, όσο και όλων των πολιτών ενε γένει του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Έτσι το πρωί  της Δευτέρας  5 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφθηκαν τον υποθηκοφύλακα Κώστα Μακρή προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να εστιάσουν σε προτεινόμενες λύσεις που να προωθηθούν στον υπουργό κ.Κυρανάκη. Παρόντες από τον νομικό κόσμο οι δικηγόροι Γ.Αρβανίτης και Ν.Νταλιάνης, εστίασαν στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν τόσο στην εργασία τους, όσο και στην αμεσότητα εξυπηρέτησης όλων των πολιτών του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού.

Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και αφορά στο ΦΕΚ που ανακοινώνει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Η ψηφιοποίηση των αρχείων δεν έχει γίνει και δεν υπάρχει το χρονικό ενδιάμεσο διάστημα που να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, μέχρι το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου.

Το θέμα εστιάζεται τόσο στην υποστελεχωμένη υπηρεσία της Χαλκίδας (ήδη έγιναν αποσπάσεις για Αθήνα κάποιων υπαλλήλων), στην αναμονή για ολοκλήρωση της μεταγραφής τίτλων στο κτηματολόγιο της Εύβοιας (που αναμένεται καλώς εχόντων των πραγμάτων να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο) και φυσικά στην απόσταση που μας χωρίζει από την πρωτεύουσα του νομού.

Ο κ. Ζεμπίλης γνωρίζοντας τα προβλήματα του τόπου, είπε: «Ενημερώθηκα από συναδέλφους δικηγόρους την Πέμπτη- Παρασκευή και σήμερα Δευτέρα είμαι εδώ! Έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση πολιτών μιας απομακρυσμένης νησιωτικής περιοχής της βόρειας Εύβοιας θα πρέπει να επιληφθούμε και αν αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει, είτε για την  παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, είτε να λειτουργήσει  το Υποθηκοφυλακείο ως αρχειοφυλακείο μέχρι την μηχανογράφηση των αρχείων. Για το κτηματολόγιο είπε «Με βάση τις συμβατικές δεσμεύσεις των εταιρειών και αυτά που μου ανέφερε ο υπουργός (ενν. Κυρανάκης) κατά τη συνάντησή μας, θεωρώ ότι τον Απρίλιο θα τρέχει αν δεν έχει ολοκληρωθεί».

Δείτε το video με τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Ζεμπίλη

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς χαρακτήρισε βεβιασμένη και  επιθετική πράξη απέναντι στην κοινωνία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας. Καλούμαστε  αυτή τη στιγμή ως Δήμος και εγώ ως Δήμαρχος προσωπικά να μειώσουμε και την ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και την ταλαιπωρία των επαγγελματιών δηλαδή των συμβολαιογράφων  και όσων χρειάζονται να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. Αυτό που προτείναμε στη σημερινή σύσκεψη, να αποφασίσει ο Δήμος μετά από αποφάσεις των οργάνων του να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο χώρο καλύπτοντας τα μισθώματα, για την τήρηση του Αρχειοφυλακείου, πράγμα το οποίο δεν λύνει το πρόβλημα, διότ6ι δεν θα υπάρχει το προσωπικό το οποίο θα λειτουργεί το αρχείο ώστε να λύνονται ουσιαστικά τα προβλήματα. Η δεύτερη σκέψη ίσως ήταν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και μια ανάθεση υπηρεσίας σε ανάδοχο ώστε να λειτουργεί το Αρχειοφυλακείο, πράγμα το οποίο πρέπει να δούμε αν ευσταθεί νομικά ώστε να υπάρχει η δικαιοδοσία για την τήρηση και την λειτουργία του Αρχειοφυλακείου πάντα στην κατεύθυνση της μείωσης της ταλαιπωρίας των πολιτών. Αυτό που θα κάνουμε άμεσα είναι να κάνουμε μια ισχυρή πολιτική παρέμβαση, ώστε να δοθεί παράταση στη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας, μέχρι την ψηφιοποίηση του αρχείου που προφανώς  θα έπρεπε να είναι η απαιτούμενη προϋπόθεση για να φτάσουμε στο κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιστιαίας -Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: