Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» .

Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» .There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» τους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Σαραντάκο και κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλώς ήρθατε Κύριε Υπουργέ! Τώρα γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το μεγάλο πρόβλημα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να πάρουν δίπλωμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως. Και πολλά εκατομμύρια έχουν πάρει δίπλωμα με γκρίζες διαδικασίες, όπως ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα, με τρακοσάευρα και πεντακοσάευρα, με κυκλώματα που έχουν συλληφθεί να κάνουν αυτή τη δουλειά και με ένα χώρο, που χρήζει να βγει από τη μαυρίλα που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για αυτό δε βάζετε μέσα τον εξεταστή;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί θεωρείτε εκεί ότι υπάρχει δοσοληψία;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι δε το θεωρώ εγώ. Το θεωρεί η κοινωνία. Και είναι ντροπή τα παιδιά μας στην πρώτη επαφή που έρχονται με το ελληνικό Δημόσιο, να μπαίνουν στον πειρασμό από κάποιους και οι κάποιοι, δεν είναι οι εξεταστές μόνο. Είναι και οι σχολές οδηγών που παίζουν αυτό το ρόλο ή πολλοί από τις σχολές οδηγών, να ζητάνε χρήματα από τους υποψηφίους οδηγούς προκειμένου να λάβουν την άδεια οδήγησης. Δεν το ξέρετε κύριε Χασαπόπουλε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ εδώ έδινες τα λεφτά και δεν πήγαινες καθόλου να δώσεις. Σου έφερναν το δίπλωμα στο σπίτι. Τώρα όμως τι αλλάζει; Γιατί έλεγαν οι εξεταστές:ότι να είμαστε στον αστικό ιστό, να είμαστε σε πάρκο και τα λοιπά. Αυτό είναι το πρόβλημα; Η ουσιαστική αλλαγή ποια είναι δηλαδή;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το πρόβλημα που έχουν οι εξεταστές, φαντάζομαι, ή από τη διαβούλευση που έχει γίνει είναι, ότι θέλουν να είναι μέσα στο αυτοκίνητο, άρα, να έρχονται οι δάσκαλοι των σχολών οδηγών σε επαφή με τον εξεταστή. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να το επιτρέψουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά δεν μπορεί να έρθουν σε επαφή, τώρα μεταξύ μας, πριν; δηλαδή είναι ο κύριος Χασαπόπουλος εξεταστής εγώ είμαι ο δάσκαλος του κ. Σπίρτζη…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι. Για να είναι ο κ Χασαπόπουλος εξεταστής, πρέπει να γνωρίζουνε ποιος θα είναι ο εξεταστής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Α, δεν θα ξέρω εγώ που είμαι ο δάσκαλος ότι θα είναι ο Χασαπόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα ξέρουν. Θα γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση τελευταία στιγμή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα θα είναι ο εξεταζόμενος με τον εξεταστή μέσα χωρίς τη σχολή οδηγών. Και χωρίς ο δάσκαλος να ξέρει ποιος θα είναι ο εξεταστής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακριβώς. Χωρίς το δάσκαλο της σχολής οδηγών. Και με κάμερες μέσα στα αυτοκίνητα και μέσα στα εξεταστικά κέντρα. Λυπούμαστε πάρα πολύ που ταράζουμε τα νερά σε πάρα πολλούς, σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό σε αυτή την αθλιότητα που υπάρχει στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης. Τόσο απλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι. Και έχετε και ένα δεύτερο θέμα το οποίο έχει ξεσηκώσει πάλι με την οδήγηση έχει να κάνει, με την επανεξέταση ανθρώπων που είναι από μία ηλικία και πάνω.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τότε που οι σχολές οδηγών ήθελαν να τους βάλουμε να κάνουν και μαθήματα. Αυτό ήταν το αίτημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν επιβάλλονται μαθήματα πάλι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι βέβαια. Ούτε μαθήματα, ούτε επανεξέταση θεωρητική. Θα είναι μία ειδική εξέταση στο αυτοκίνητο του ίδιου του οδηγού, διότι μέχρι τη χρονική στιγμή που καλούνται να επανεξεταστούν,είναι τα 74 χρόνια αν θυμάμαι καλά…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από 74 και πάνω επανεξετάζονται.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι, θα πρέπει να πάνε με το αυτοκίνητό τους και να διαπιστώσει η επιτροπή αν έχουν τα αντανακλαστικά, την οδική συμπεριφορά, που πρέπει να έχουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι αν δεν έχουν αυτοκίνητο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα πάρουν το δικό σας κύριε Χασαπόπουλε, του φίλου τους. Θα πάρουν του παιδιού τους, θα πάρουν ένα αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα για έναν άνθρωπο 75 χρόνων φανταστείτε τώρα ξανά μανά από την αρχή όλα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι δεν είναι από την αρχή, με συγχωρείτε πάρα πολύ. Τα περισσότερα ατυχήματα, από τις στατιστικές που έχει η Τροχαία, γίνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες που έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και από μένα και από σας, υπάρχουν και άλλοι όμως,με μεγάλα προβλήματα κι αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να το εξετάζει το ελληνικό Δημόσιο από κοντά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πρέπει να ξέρει και τα σήματα; Και τα σήματα; Θα γίνει εξέταση και των σημάτων;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι. Η εξέταση θα είναι μόνο στην πορεία και δε θα είναι μία εξέταση σαν και αυτή που γνωρίζουμε όταν παίρνουμε την άδεια οδήγησης θα είναι…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή ο άλλος να οδηγάει τώρα 50 χρόνια και να πάει στα 74 του και να του πει ο άλλος δεν ξέρεις να οδηγάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αλλά έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου μόνο με κάποιο χαρτί γιατρού που δεν έχει αν θέλετε το βάρος ή τη συνείδηση που όφειλε να έχει, οδηγούν άνθρωποι και ανανεώνουν τις άδειες οδήγησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με εστίες διαφθοράς και εκεί. Αυτό θέλετε να πείτε τώρα. Πάω εγώ με το φακελάκι και δίνω στο γιατρό ένα πενηντάρικο και μου δίνει

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι. Το λέω κομψά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν χρειάζονται μαθήματα. Αυτό είναι κρίσιμο που λέτε γιατί έχει φοβηθεί κόσμος ότι πρέπει να ξανακάνει μαθήματα άρα να πληρώσει λεφτά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ούτε μαθήματα χρειάζονται, ούτε διακόπτεται, αν θέλετε, η ισχύς της άδειας οδήγησης. Μέχρι να εξεταστεί, έχει δοθεί παράταση, παρατείνεται και η ισχύς…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα τώρα, συγνώμη, για να κάνεις μία αίτηση έπρεπε να πας σε μία σχολή οδηγών. Τώρα είσαι νέος 25 χρόνων και θέλεις, μαθαίνεις κάπου ένα αυτοκίνητο ή σχολή οδηγών, και όταν αισθάνεσαι έτοιμος δεν χρειάζεται να πας μέσω σχολή οδηγών. Πηγαίνεις κάνεις την αίτηση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα στη σχολή οδηγών όπως ήταν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παίρνεις το χαρτί ότι έχεις κάνει 10 ώρες ας πούμε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως, και μετά θα πας κανονικά να δώσεις εξετάσεις αλλά έξω από το σύστημα..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως και αυτό Υπουργέ τώρα να μη βγαίνει άδεια οδήγησης, είναι 40.000 κόσμος, ταλαιπωρείται.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ξέρετε κύριε Χασαπόπουλε. Να σας πω γιατί. Να σας πω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και έχει μία αλυσίδα. Δηλαδή εγώ θα πάρω δίπλωμα θα πάω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο αν έχω λεφτά. Δηλαδή υπάρχει ένα πρόβλημα αλυσίδα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακούστε γιατί γίνεται αυτό. Αυτό γίνεται, γιατί όλοι οι εξεταστές πληρώνονταν έξω από το ωράριό τους, με πρόσθετα χρήματα, αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Θα συνεχιστεί και θα τακτοποιηθούν οι υπερωρίες τους και οι αμοιβές που οφείλει το ελληνικό Δημόσιο να δώσει και έχουν ένα δίκιο, με την ψήφιση του σχεδίου Νόμου και τέσσερις μήνες μέχρι να μπορέσουν οι Περιφέρειες να φτιάξουν αυτά που ορίζει ο νόμος. Από εκεί και πέρα το ξέρουν αυτό. Κακώς ταλαιπωρείται ο κόσμος. Να πω όμως ένα δύο σημεία έτσι που μου ξένισαν από αυτά που άκουσα. Άκουσα ας πούμε για τους εξεταστές. Σήμερα οι εξεταστές ξέρετε τι προδιαγραφές έχουν; Δεν είναι απαραίτητο ένας εξεταστής για ένα βαρύ όχημα να έχει την αντίστοιχη άδεια οδήγησης. Δε ξέρω αν καταλαβαίνετε πόσο στρεβλό σύστημα έχουμε σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο εξεταστής δεν ξέρει πως οδηγείται το φορτηγό και εξετάζει έναν οδηγό φορτηγού. Αυτό λέτε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως. Ή ενός λεωφορείου που θα πηγαίνει τα παιδιά μας στο σχολείο το πρωί και θα τα γυρίζει το μεσημέρι. Είναι παρανοϊκό λίγο. Οξύμωρο. Πιστεύω ότι ο εξορθολογισμός που φέρνουμε είναι πολύ μεγάλος και πιστεύω επίσης, ότι η τομή που θα γίνει, να μπορεί ένας νέος άνθρωπος να παίρνει την άδεια οδήγησης νωρίτερα από τα 18, στα 17, και να έχει σαν συνοδηγό έναν έμπειρο οδηγό για να μπορεί να μάθει πραγματικά στους δρόμους και μέσα στην κίνηση και να εξοικειωθεί μέχρι να φτάσει το 18ο έτος της ηλικίας του, είναι μία μεγάλη τομή και αν θέλουμε να αλλάξουμε τελείως σελίδα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σαφές Υπουργέ. Πάμε και στα πολιτικά τώρα. Τα θέματα που κυριαρχούν είναι δύο. Είναι όλη αυτή η ιστορία που έχει ανοίξει με τις προανακριτικές, με τις εξεταστικές, με τις ποινικές διώξεις και το θέμα των αναδρομικών. Μία κουβέντα για το θέμα των αναδρομικών. Ταλαιπωρούνται χιλιάδες κόσμος. Πρέπει να δοθούν τα αναδρομικά;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Χασαπόπουλε, πρέπει να τηρούνται οι δικαστικές αποφάσεις. Αλλά η ατζέντα που είχαμε μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ήταν αν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις. Και για πολλούς μήνες εμείς λέγαμε ότι δε θα περικοπούν και τελικά από ότι διαπιστώνετε και εσείς, όπως τα προηγούμενα χρόνια που δόθηκε η 13η σύνταξη, δε θα περικοπούν. Τώρα μόλις έληξε αυτό το θέμα, μία σειρά από ανθρώπους και στελέχη που στηρίζουν την αντιπολίτευση βάζουν το θέμα των αναδρομικών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα έχουμε και δικαστικές αποφάσεις κύριε Σπίρτζη. Δε το βάζει η αντιπολίτευση αυτό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εντάξει το βάζει η αντιπολίτευση. Από τη στιγμή λοιπόν, που η αντιπολίτευση έκοψε τις συντάξεις, έρχεται τώρα και λέει δώστε τα αναδρομικά που εμείς κόψαμε. Είναι λίγο οξύμωρο επίσης. Βεβαίως οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν όπως πρέπει να εφαρμοστούν. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και για τους συνταξιούχους. Δεν ήμασταν αυτοί που κουτσούρεψαν τις συντάξει. Δεν ήμασταν αυτοί που έδωσαν τα αποθεματικά των ταμείων και τα κούρεψαν μέσω του PSI. Προφανώς, θα τα καλύψουμε βήμα-βήμα, -ότι πρέπει να έχουν οι συνταξιούχοι-, μέχρι οι συντάξεις να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τώρα κύριε Υπουργέ σας βρίσκει σύμφωνο; Δηλαδή ΚΕΕΛΠΝΟ, Υγεία, Ερρίκος Ντυνάν λέτε εσείς. Καμμένος, Σόρος λέει η αντιπολίτευση. Δηλαδή πάμε σε εκλογές, που οι μεν απειλούν τους δε με εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια και το αντίστροφο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι το ίδιο. Και δεν απειλεί κανείς από εμάς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα ήδη ξεκινάτε πέντε……

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ούτε είμαστε η παράταξη, ιστορικά, που σέρνουμε τους αντιπάλους μας είτε στα δικαστήρια, είτε στις φυλακές. Άλλοι έστελναν σε φυλακές και εξορίες και άλλοι τα είχαν υποστεί. Έτσι για να θυμόμαστε λίγο την ιστορία του τόπου μας. Δεν είμαστε όμως και αυτοί που θα συγκαλύψουμε ή θα βάλουμε εμπόδια στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει οτιδήποτε. Ακόμη και τον εαυτό μας. Αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ καθαρό. Δεν απειλούμε κανέναν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πάτε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταλαβαίνω θα πάτε σε εξεταστική σε προανακριτική έτσι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι καλό το πολιτικό κλίμα να διαπερνάται από τέτοια θέματα. Υπάρχουν πολιτικά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε για ώρες. Δε το ξεπερνώ, -δεν την ξεπερνάω την ερώτηση σας-, αλλά αν η Δικαιοσύνη ή αν η εξεταστική, -θα δούμε τα πορίσματα-, έχει καταλήξει όπως είπατε και πριν για τα αναδρομικά των συντάξεων, έτσι και σε τέτοια θέματα, πρέπει να ολοκληρώνονται και οι διερευνήσεις. Και όσοι υπηρετούν το πολιτικό σύστημα, όλοι, δεν εξαιρώ ούτε εμάς, να είναι στη διακριτική ευχέρεια της διερεύνησης για όλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν σας προβληματίζει; Τώρα εσείς είσαστε πολιτικό ον πολλά χρόνια. Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι ανοίγει η προανακριτική, η εξεταστική και τα λοιπά και όλα αυτά τα δικαστικά λίγους μήνες πριν τις εκλογές;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι δεν ανοίγει. Τελειώνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελειώνει όπως θέλετε πείτε το. Τελειώνει και ανοίγει νέο κεφάλαιο θα μπορούσαμε να πούμε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι σημαντικό όμως; γιατί μερικά περνάνε έτσι κάτω από τα ραντάρ της συζήτησης. Και στα τηλεοπτικά μέσα και στις συζητήσεις τις πολιτικές. Δεν είναι τραγικό, να ανακαλύπτεται κρύπτη μέσα σε δημόσιο κτίριο που ανακαλύφθηκαν τιμολόγια για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα λοιπά; Δηλαδή μπορεί να το σκεφτεί κανείς αυτό; Ότι κάποιοι έκρυψαν μέσα σε δημόσιο κτίριο, στο ίδιο κτίριο, ό,τι τιμολόγιο ήθελαν να κρύψουν;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο υπουργός τα έκρυψε αυτά;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όποιος ήταν εκεί και υπηρετούσε. Ο υπουργός τα έκρυψε; Όποιος ήταν εκεί και υπηρετούσε. Δείχνει όμως , κύριε Χασαπόπουλε, δείχνει ξέρετε και το μέγεθος της πολιτικής αλαζονείας που υπήρχε. Για να τολμήσει κάποιος ολόκληρο δωμάτιο, -από ότι διάβασα στα δημοσιεύματα-, να κρύψει μέσα σε δημόσιο κτίριο. Δείχνει πράγματα. Κάποιοι ήταν ταυτισμένοι δηλαδή. Ότι δεν πρόκειται από το ΚΕΕΛΠΝΟ για παράδειγμα, να φύγει το συγκεκριμένο σύστημα που λειτουργούσε εκεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πολιτικό το σύστημα αυτό; Δηλαδή θεωρείται ότι είναι σύστημα Γεωργιάδη, για να τα λέμε με το όνομά τους τα πράγματα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δε θα βγάλετε από το δικό μου στόμα κατηγορία για οποιονδήποτε πολιτικό άλλου κόμματος. Αυτά είναι θέματα που τα διερευνά είτε η εξεταστική επιτροπή…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει διαβάθμιση όμως. Ο υπάλληλος και ο υπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να πω δεν θα ασχοληθείτε εσείς με τον υπάλληλο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ούτε θα κάνω εγώ τον ντετέκτιβ, ούτε τον δικαστή, ούτε τον εισαγγελέα, ούτε..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι αλλά δημιουργείται ο συνειρμός, ορίστε ήταν κρυμμένα στην κρύπτη άρα τα κρύβανε, άρα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν τα κρύβανε; Αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα κρύβανε. Όχι άλλο θέλω να σας πω. Άρα δικαίως πάει ο Γεωργιάδης για το ΚΕΕΛΠΝΟ ή οποιοιδήποτε άλλοι. Αυτός ο συνειρμός δεν υπάρχει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ήταν μέσα στο δημόσιο κτίριο αυτό το πράγμα; Μπορείτε να το σκεφτείτε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ε, καλά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ε, καλά. Τι καλά;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος το λέει εγώ έχω δει και χειρότερα. Στην παρούσα φάση λέμε ότι

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι εγώ δεν έχω δει χειρότερα αλλά σκέφτομαι να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα υπουργεία ας πούμε μήπως βρούμε κρύπτες. Όχι δείχνει θέματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει αυτό είναι μια συνολική τοποθέτηση. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι τελευταίο, από την πλευρά μου τουλάχιστον, υπάρχει μία γενικότερη συζήτηση για το πού πάει ο γάμος του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Θεωρείται ότι αυτός ο γάμος έδωσε ότι είχε να δώσει και πρέπει o ΣΥΡΙΖΑ να κατευθυνθεί πια προς άλλη κατεύθυνση; Tι εννοώ; Προς την κεντροαριστερά;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός “γάμος” αρμόζει

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολιτικός γάμος. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ούτε πολιτικός γάμος. Διότι ο γάμος μπορεί να διακοπεί ξαφνικά, αλλά γενικά έχει και μία συνέχεια. Ο στόχος του δηλαδή, δεν είναι να έχει συγκεκριμένο χρόνο διάρκειας έτσι; Άρα δεν ήτανε γάμος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμβίωση. Όπως θέλετε πείτε το τώρα. Μην κολλήσουμε σε αυτό τώρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γάμος ,κατά τη γνώμη μας, είναι, με πολιτικές δυνάμεις που έχεις μία πολιτική σύγκλιση, μία ιδεολογική σύγκλιση και μπορείς…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως ο προοδευτικός κόσμος της χώρας και μπορείς να προχωρήσεις για πάρα πάρα πολλά χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως το ΚΙΝΑΛ ας πούμε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως το ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δείχνει, μέχρι στιγμής. Και εύχομαι να σταματήσει το γάμο με τη Νέα Δημοκρατία, να πάρουν διαζύγιο κάποια στιγμή και να επανέλθουν στην κοίτη του ποταμού που ανήκαν ιστορικά. Άρα δεν είναι γάμος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν μία συμφωνία που τηρήθηκε με εντιμότητα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Υλοποιήθηκε αυτό. Υπάρχει το δεύτερο που είναι για τη διαφάνεια, θα υλοποιηθεί κι αυτό. Ε αυτό είναι μία συμφωνία

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει να μην φτάσουμε και στο άλλο σημείο. Να κλείσουμε κύριε Υπουργέ; Μην φτάσουμε και στο σημείο να μας πείτε καμία μέρα που θα ρθείτε εδώ: Πάνος Καμμένος; Ποιος είναι ο Πάνος Καμμένος;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τους ΑΝΕΛ ήταν σύμβαση ορισμένου χρόνου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μην το πείτε και αυτό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση και μάλιστα έχω σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στηρίξει τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι σωστό είναι αυτό. Ισχύει. Αλλά έτσι όπως τα λέτε σιγά-σιγά θα λέτε: Πάνος Καμμένος;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τους ΑΝΕΛ υπήρξε μία συμφωνία συγκεκριμένη για τη διακυβέρνηση της χώρας, σε συγκεκριμένες συνθήκες που άλλοι την έβαλαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε Υπουργέ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, θα τα ξαναπούμε, έχετε ένα υπουργείο με πολλές αρμοδιότητες πάντα θα είστε στην επικαιρότητα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: