Home > Hot ! > Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου για την παύση λειτουργίας των ταχυδρομείων Αυλωναρίου, Λ. Αιδηψού και Μαρμαρίου.

Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου για την παύση λειτουργίας των ταχυδρομείων Αυλωναρίου, Λ. Αιδηψού και Μαρμαρίου.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Σε συνεννόηση με τους Δημάρχους Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γ. Κοντζιά, Καρύστου κ. Λ. Ραβιόλο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κ. Ν. Μπαράκο ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης μετέβη εκτάκτως σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την παύση λειτουργίας των ταχυδρομείων Αυλωναρίου, Λ. Αιδηψού και Μαρμαρίου.

Ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, της νησιωτικότητας και την έλλειψη υποδομών στις περιοχές αυτές της Εύβοιας, ζητώντας την παράταση της λειτουργίας των τριών ταχυδρομείων. «Το κλείσιμο των τριών ταχυδρομείων έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες. Τα ταχυδρομεία των τριών αυτών κωμοπόλεων ήταν πολυδύναμα κέντρα και σημεία αναφοράς, καθώς εξυπηρετούσαν πολίτες απομακρυσμένων περιοχών, ηλικιωμένους και συμπολίτες μας με ψηφιακά κενά.

Γνωρίζω το σχέδιο εξυγίανσης του Υπερταμείου και της διοίκησης των ΕΛΤΑ, με βάση το οποίο έχουν κλείσει περισσότερα από 100 καταστήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά δε θα πρέπει να αγνοούμε τον ευρύτερο κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών. Ζητώ την παρέμβαση σας προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Ζεμπίλης.

Ο κ. Παπαστεργίου απάντησε ότι η αρμοδιότητα των ΕΛΤΑ έχει περάσει στο Υπερταμείο, το οποίο έχει εγκρίνει το business plan, σύμφωνα με το οποίο έκλεισαν πρόσφατα 100 και δρομολογείται η ίδια εξέλιξη για 45 ακόμα καταστήματα ανά την επικράτεια. Δεσμεύθηκε, παρά ταύτα, να μεταφέρει το αίτημα των τοπικών κοινωνιών στο ΔΣ των ΕΛΤΑ, προκειμένου να δοθεί παράταση της λειτουργίας τους. Ακολούθως, ο κ. Ζεμπίλης έθεσε και το ζήτημα της κατάργησης των υποθηκοφυλακείων της Ιστιαίας και της Καρύστου, δυνάμει του Ν. 4512/2018 περί συστάσεως του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου, ζητώντας την παράταση της παραμονής του αρχειακού υλικού στις περιοχές αυτές, ώστε να μην υποβάλλονται σε ταλαιπωρία οι κάτοικοι των απομακρυσμένων γεωγραφικών ενοτήτων της βόρειας και νότιας Εύβοιας. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκρινε εύλογο το αίτημα αυτό και δεσμεύθηκε να το εξετάσει σε συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κ. Κυρανάκη. Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την ανάγκη γρήγορου και λειτουργικού Ίντερνετ σε αγροτικούς οικισμούς της Εύβοιας.

Ο κ. Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι η Φάση Α’ του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών (δικτύων) σε αγροτικές περιοχές έχει ολοκληρωθεί, παραταύτα οι υποδομές αυτές παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι λιανικής δεν έχουν εντάξει τις περιοχές αυτές στις εμπορικές τους δραστηριότητες.

Έτσι, το έργο αυτό παραμένει ανενεργό και μη λειτουργικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση από 9.590 νοικοκυριά του νομού σε ένα αγαθό ύψιστης σπουδαιότητας. Απαντώντας ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε τη συνεργασία του βουλευτή, ώστε να αναζητηθεί λύση για την κάθε περιοχή χωριστά, ώστε να αρθεί ο ψηφιακός αποκλεισμός.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: