Home > Πολιτική επικαιρότητα > Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Σ. Ζαχαράκη για εναλλακτικές μορφές τουρισμού -Μέχρι 12 διανυκτερεύσεις το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για Β. Εύβοια

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Σ. Ζαχαράκη για εναλλακτικές μορφές τουρισμού -Μέχρι 12 διανυκτερεύσεις το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για Β. Εύβοια


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Σ. Ζαχαράκη για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέχρι 12 διανυκτερεύσεις προβλέπει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για Β. Εύβοια, το οποίο αυξάνεται κατά 5 εκ. ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές   

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης στην Αθήνα. Συζητήθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τις προοπτικές για αύξηση της επισκεψιμότητας και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Εύβοια.

 

Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από την Σοφία Ζαχαράκη στήριξη για τους πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, ένας τόπος που μπορεί να γνώρισε την καταστροφή αλλά παραμένει όμορφος και μπορεί να αναγεννηθεί. Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από την Υφυπουργό Τουρισμού την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και τη διενέργεια ποδηλατικών αγώνων στη φύση. Πρότεινε, μάλιστα, οι δύο δήμοι της Βόρειας Εύβοιας να πιστοποιηθούν με το διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα «BIKE Friendly Destination».

 

Επίσης, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας. «Τα Λουτρά Αιδηψού αποτελούν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της ανθρωπότητας, καθώς από την αρχαιότητα τον επισκέπτονταν σημαντικές προσωπικότητες για τα λουτρά του. Πάνω σε αυτό το γεγονός πρέπει να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα με ισχυρό brand name, ώστε να μετατρέψουμε τα Λουτρά Αιδηψού σε Διεθνές Κέντρο Ευεξίας», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Βόρεια Εύβοια, η Υφυπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τον Βουλευτή Ευβοίας ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο προϋπολογισμός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2022 αυξάνεται από τα 30 στα 35 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να καλυφθούν ιδιαίτερα περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν ανάγκη ειδικής στήριξης όπως είναι η Βόρεια Εύβοια. Το γεγονός δε ότι οι διανυκτερεύσεις που προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη Βόρεια Εύβοια είναι 12 σε σχέση με 7 σε άλλα μέρη, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους δικαιούχους να κάνουν χρήση των 7 διανυκτερεύσεων σε άλλο προορισμό και των 5 που απομένουν για τη Βόρεια Εύβοια, αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τη φετινή τουριστική περίοδο.

 

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε την Υφυπουργό Τουρισμού, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να στηριχθεί η περιοχή, διότι κινδυνεύει με ερημοποίηση. Χαίρομαι ειλικρινά όταν βλέπω την κυβέρνηση να ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα που υποβάλουμε κατά καιρούς».

 

Έπειτα, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο αναρριχητικός, ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος και ο γαστρονομικός τουρισμός.

 

 

«Η Εύβοια είναι ένας ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, πλούσια γαστρονομία και βρίσκεται μία ανάσα από την Αττική», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας, συμπληρώνοντας ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης “Petzl RocTrip 2022” που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, από τις 12 μέχρι και τις 15 Μαΐου, στα Μανίκια». Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στην Υφυπουργό Τουρισμού ότι η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, που κάλυψε δημοσιογραφικά το Φεστιβάλ, ενέταξε τα Μανίκια στους δέκα σημαντικότερους προορισμούς παγκοσμίως για αναρρίχηση. «Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια την οποία οφείλουμε άπαντες να στηρίξουμε, ώστε να κάνουμε τα Μανίκια σημαντικό προορισμό για αναρριχητές. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζητάω την στήριξή σας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

 

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στη Σοφία Ζαχαράκη τις μεγάλες προοπτικές της Εύβοιας για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. «Έχουμε αρκετούς ναούς και μοναστήρια που τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας. Για παράδειγμα, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι και η Μονή του Όσιου Δαυίδ στη Δρυμώνα μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα», τόνισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέπτυξε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού. «Ο ευβοϊκός έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού. Ζητάμε την βοήθεια σας για να μπει η Εύβοια στην κρουαζιέρα μικρών πλοίων. Επίσης, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε καταδυτικά πάρκα στη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Εύβοια. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές και η χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Όπως, βέβαια, να υπογραμμίσουμε εδώ και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού προκειμένου να κάνει θεσμό τον κλασσικό μαραθώνιο κολύμβησης», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

 

Τέλος, συζητήθηκε η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ για την στήριξη και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας, ενώ η Υφυπουργός Τουρισμού και ο Βουλευτής Ευβοίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να έχουν τακτική επαφή.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: