Home > Hot ! > Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Χαλκίδα Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα! Με Ανατροπή Γεννιούνται οι Ελπίδες Κερδίζεις τη Ζωή !

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Χαλκίδα Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα! Με Ανατροπή Γεννιούνται οι Ελπίδες Κερδίζεις τη Ζωή !


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Χαλκίδα  – Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα! –  Με Ανατροπή Γεννιούνται οι Ελπίδες Κερδίζεις τη Ζωή !

 

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα μίλησε την Παρασκευή 28/5  ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα λαϊκού ξεσηκωμού, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τα εργασιακά.

Απηύθυνε σε όλους και σε όλες το μαχητικό κάλεσμα του ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη και να μην κατατεθεί, να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνηση της ΝΔ που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας το  8ωρο, και επιβάλλει 10 και πάνω ώρες δουλειά την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή, τζάμπα δουλειά.  Καταργεί την κυριακάτικη αργία, ενισχύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και επεκτείνει την τηλεργασία, ισοπεδώνοντας τον ελεύθερο χρόνο. Τινάζει στον αέρα το απεργιακό δικαίωμα και αντιμετωπίζει τη συνδικαλιστική δράση ως «εγκληματική ενέργεια», για να δέσει χειροπόδαρα τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ για όλα αυτά πατάει στην πολιτική της ΕΕ καθώς και στους αντεργατικούς νόμους που επέβαλαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα αυτά χρειάζεται ξεσηκωμός, να μπουν όλοι στον αγώνα. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές της Χαλκίδας, σε όλη την Εύβοια, σε όλη τη χώρα, με τη συγκρότηση ενός ισχυρού, μαζικού και αγωνιστικού κινήματος που θα μπει εμπόδιο στις «ανατροπές του αιώνα» αλλά και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 3 Ιούνη.

Απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στο εργατικό -λαϊκό κίνημα , σε όλες τις πολιτικές μάχες, σε όλους τους αγωνιστές και όλες τις αγωνίστριες της ζωής.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους, να μπουν  στον ελπιδοφόρο αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεζόμενων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό που σήμερα είναι πιο αναγκαίος και επίκαιρος.

Με Ανατροπή Γεννιούνται οι Ελπίδες Κερδίζεις τη Ζωή !

Πιο αναλυτικά σημείωσε:

Η ΕΕ, ως ένωση του κεφαλαίου άνοιξε το δρόμο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, χτύπησε και χτυπά το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο υλοποιώντας τις αξιώσεις των μονοπωλίων για να ενταθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης και να αυξήσουν τα κέρδη και τη δύναμη τους. Σ’ αυτόν τον άξονα κινήθηκαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με το νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011 για τη «διευθέτηση» του 8ωρου, του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 με τις μέχρι δώδεκα (12) ώρες συνεχούς εργασίας με παρουσία στον χώρο δουλειάς για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, με την κύρωση ΣΣΕ που συμπεριλάμβαναν υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες, με τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου, με τις 32 Κυριακές το χρόνο για το εμπόριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση νόμου που διαμόρφωσαν πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αλλά υιοθέτησε τον άθλιο νόμο Βρούτση της ΝΔ σύμφωνα με τον οποίο τον κατώτατο μισθό δεν τον καθορίζουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά ο υπουργός εργασίας και το κριτήριο του κέρδους των επιχειρήσεων.  Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «ψαρέψει στα θολά νερά» και να παίξει τα τυχοδιωκτικά δικομματικά παιχνίδια με τη ΝΔ, αποκρύπτοντας ότι πάνω στα δικά του μέτρα χτίζει τώρα η κυβέρνηση.

Σ’ αυτή την πρακτική εντάσσεται και η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ. Τι να πει στους εργάτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε για τεσσεράμισι χρόνια, και συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες στην ΕΕ και στην Ελλάδα για την ιδιωτικοποίηση, για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, έχει μεγάλες ευθύνες για την απαξίωση της επιχείρησης και την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ στέκεται αποφασιστικά με συνέπεια και συνέχεια στο πλευρό των μαχητών της ΛΑΡΚΟ, στηρίζει τον πολύμηνο ηρωικό αγώνα τους, παλεύει μαζί τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και των μεταλλείων, για το δικαίωμα στη δουλειά του συνόλου των εργαζομένων, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Επίσης επεσήμανε:

Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και αυτή επιβάλλεται να αξιοποιηθεί σήμερα ώστε οι εργάτες και οι εργάτριες, οι παραγωγοί του πλούτου να καθορίσουν τη στάση τους με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους ανάγκες, να μην παγιδεύονται ανάμεσα στη “Σκύλα” και στη “Χάρυβδη”.

Οι εργαζόμενοι μετά το  8ωρο θα δουλεύουν κατάκοποι 10, 12 και 13 ώρες, όπως  γίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις,  χωρίς πληρωμή. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, με τη ψυχή στο στόμα, θα ψάχνουν να κλέψουν λίγες ώρες ανάπαυσης, χωρίς δυνατότητες ελεύθερου χρόνου για πραγματική ξεκούραση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, κοινωνική και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

«Εργαζόμενοι – Μηχανάκια», με μίζερη ζωή, με πενιχρό μισθό,  νέοι και νέες χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός, το εκμεταλλευτικό σύστημα που προστατεύουν και θωρακίζουν τα αστικά κόμματα και οι παρατρεχάμενοι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

Ποντάρουν στο ξεμονάχιασμα του εργαζόμενου και στην ατομική σύμβαση, στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, στην αξιοποίηση της υψηλής ανεργίας.

Αυτό επιδιώκουν να εξασφαλίσουν κι αυτό υπηρετούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που πλήττουν την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, που χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα. 

Τα κυβερνητικά κόμματα χρόνια τώρα στηρίζουν τις διάφορες συνδικαλιστικές «μαφίες» και τους ανθρώπους της μεγαλοεργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα , υψώνουν  εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Είναι ψεύτικες οι αναφορές τις κυβέρνησης στα περί «εξυγίανσης» του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο στόχος της είναι να αφοπλίσει τους εργαζόμενους, να    αποδυναμώσει τη φυσική παρουσία των εργαζομένων στα σωματεία, να πλήξει τις Γενικές Συνελεύσεις, τη συλλογική συζήτηση για τη λήψη και εφαρμογή αγωνιστικών αποφάσεων.

Η άσκηση του δικαιώματος στην απεργία, η χρησιμοποίηση αυτού του ισχυρού όπλου μπαίνει στο εκτελεστικό απόσπασμα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Νομιμοποιούν την απεργοσπασία.

Οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους φοβούνται την οργάνωση,  τους αγώνες, την απεργία και προσπαθούν να τα βάλλουν στο “γύψο”. 

Δείχνουν το ταξικό τους μίσος και με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απαντήσουν οι εργαζόμενοι, να υπερασπιστούν το απεργιακό δικαίωμα και το σύνολο των δικαιωμάτων και των αναγκών τους, να μπούνε στα συνδικάτα νέες δυνάμεις , να δυναμώσει η απαιτητικότητα και ο διεκδικητικός αγώνας.

Μαχητικά, να δώσουν δύναμη και ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, αποδυναμώνοντας τους κυβερνητικούς-εργοδοτικούς κολαούζους και τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης, του κοινωνικού εταιρισμού που χρησιμοποιείται για την υποταγή των εκμεταλλευόμενων στους εκμεταλλευτές.  

 

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε στην «κανονικότητα» που προβάλλει η Κυβέρνηση που άφησε αθωράκιστο το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας σε συνθήκες πανδημίας, όπως το νοσοκομείο της Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας, αφού παραβίασε και παραβιάζει τα υγειονομικά πρωτόκολα, κλιμακώνει με όλα τα μέσα την επίθεση στην εργατική τάξη.       

Οι νέες αντεργατικές ανατροπές περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που αποτελεί τη «γέφυρα» της Ελλάδας των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων με το πανευρωπαϊκό «υπέρ –μνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Οι πόροι του Ταμείου προέρχονται από τους λαούς, από τη σκληρή φορολογία και τα δισεκατομμύρια ευρώ δεν θα πάνε στην Υγεία , την παιδεία , στους μισθούς και τις συντάξεις, στην υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας για να    αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκάλεσαν μεγάλη ζημιά σε λαϊκές οικογένειες και στην Εύβοια.

Τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στους μεγάλους οικονομικούς ομίλους της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», στη στήριξη των επιχειρήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στις ανεμογεννήτριες που καταπατούν το περιβάλλον.

Θα κατευθυνθούν στην λεγόμενη «ψηφιακή οικονομία»  για να θησαυρίσουν οι οικονομικοί όμιλοι, ενώ για κάθε εκταμίευση από το Ταμείο θα πρέπει να νομοθετούνται νέα αντεργατικά μέτρα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων.

Τέλος ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους στον μαζικό αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα και την διεκδίκηση:

·      Σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

·      Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

·      Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

·      Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

·      Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους, να μπουν  στον ελπιδοφόρο αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεζόμενων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό που σήμερα είναι πιο αναγκαίος και επίκαιρος.

Στη Σοβιετική Ρωσία η Οκτωβριανή επανάσταση καθιέρωσε 8ωρη εργασία και στη συνέχεια μειώθηκε ο βδομαδιάτικος χρόνος εργασίας στις 35 ώρες, εξασφαλίστηκαν μέρες ανάπαυσης, άδειες  με αποδοχές.

Ο Σοσιαλισμός, η εργατική εξουσία, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, των οικονομικών εργαλείων και ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η ζωή που μας αξίζει, σημείωσε, προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών μέσων να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου κι όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στο εργατικό -λαικό κίνημα , σε όλες τις πολιτικές μάχες, σε όλους τους αγωνιστές και όλες τις αγωνίστριες της ζωής.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας 3 Ιούνη,  για την κλιμάκωση του αγώνα !

Να μην κατατεθεί , να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν  όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, να τιμωρηθούν , να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα, να βαδίζουν μαζί με το ΚΚΕ νέες εργατικές -λαικές δυνάμεις.

 Με Ανατροπή Γεννιούνται οι Ελπίδες Κερδίζεις τη Ζωή !

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: