Home > Πολιτική επικαιρότητα > Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Συγκέντρωση για την προστασία υγείας και δικαιωμάτων μας Σάββατο 27 Μάρτη

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Συγκέντρωση για την προστασία υγείας και δικαιωμάτων μας Σάββατο 27 Μάρτη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ

Όλοι στη συγκέντρωση για την προστασία της υγείας και των  δικαιωμάτων μας Σάββατο 27 Μάρτη 12μμ Πλατεία Αγοράς

Ένας χρόνος από το ξεκίνημα της πανδημίας και η επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους συνεχίζεται από όλες τις πλευρές.

Αυτό το βιώνουμε και στο χώρο δουλειάς μας. Η υγεία μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στους στόχους της παραγωγής. Δίνονται μάσκες και οδηγίες και κάπου εκεί σταματάει η ευθύνη της εταιρείας. Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού εφαρμόζονται μόνο όταν αυτό δεν εμποδίζει την παραγωγή. Τεστ έγιναν μαζικά τώρα τελευταία και κάτω από την πίεση των σωματείων. Εντατικοί ρυθμοί δουλειάς και ανακάτεμα εργαζομένων από διαφορετικές μονάδες και περιοχές, συνεχίζονται όπου χρειάζεται για να βγει η δουλειά.

Εκεί όπου εμφανίστηκαν κρούσματα προσπάθησαν να τα κρύψουν, δε σταμάτησαν την παραγωγή, με συνέπεια να εξαπλωθεί ο υιός και μέσα στο χώρο και στις οικογένειες των συναδέλφων. Μετά από όλα αυτά ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους που δεν παίρνουν μέτρα.

Την ίδια περίοδο, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία προχώρησε στα σχέδιά της για μείωση του προσωπικού, που ακολούθησε τη διαδικασία συγχώνευσης. Πάνω από εκατό συνάδελφοι είδαν το δρόμο της ανεργίας, ενώ μπήκαν σε εφαρμογή και άλλα αντεργατικά μέτρα, όπως υποχρεωτικές άδειες, μετακινήσεις προσωπικού, εργολαβοποιήσεις και εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο το δικό μας χώρο δουλειάς. Η επίθεση είναι γενικευμένη, τόσο από την εργοδοσία, αλλά και από το κράτος της, που μέσα στην πανδημία πέρασε κι άλλους αντεργατικούς νόμους που μεταξύ άλλων καταργούν το 8ωρο και εμποδίζουν τη δράση των σωματείων.Αντίστοιχα σε σχέση με την προστασία της υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στην περιοχή μας δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τις ζωές μας, από την υποστελέχωση και την υποβάθμιση και ρίχνουν στο λαό την ευθύνη ζητώντας του να μένει κλεισμένος μέσα.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν τώρα να τελειώνουν με τα δικαιώματά μας, αλλά και τη δυνατότητα να αντιδράμε. Γι’ αυτό και πρέπει τώρα να αντιδράσουμε οργανωμένα δυναμικά και μαζικά.

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία συντονισμού των σωματείων της περιοχής μας και στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουμε από κοινού

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποφασιστική ενίσχυση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας και των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και εξασφάλιση του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
  • Αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Χαλκίδας η όποιου άλλου κτιρίου πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, για νοσηλεία ασθενών με covid.
  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας, χωρίς αποζημίωση
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.Οργανωμένος έλεγχος στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, οργανωμένος έλεγχος στα supermarkets
  • Στήριξη του εισοδήματος και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τέρμα στην αστυνομοκρατία και την καταστολή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: