Home > Hot ! > ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, Χαλκίδα 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας,

Αλιβέρι 10.30πμ άγαλμα λιγνιτωρύχου, Ιστιαία 10.30πμ κεντρική πλατεία

Αυξήσεις μισθών και υπογραφή ΣΣΕ εδώ και τώρα

Οι εργαζόμενοι στην AVRAMAR, όπως και συνολικά στις Ιχθυοκαλλιέργειες, εργαζόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με πολύ χαμηλές αμοιβές.

Δουλεύουμε εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, αρκετοί μέσα στη θάλασσα στα κλουβιά αλλά και οι υπόλοιποι στους σταθμούς και στα συσκευαστήρια, μέσα στην υγρασία. Χρησιμοποιούμε επικίνδυνα χημικά, ερχόμαστε σε επαφή με ιχθυοτροφές και οργανικά υπολείμματα. Αντιμετωπίζουμε εντατικοποίηση, βάρη, εξαντλητικά ωράρια και πίεση να βγει η δουλειά. Σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και μόνιμες βλάβες στον οργανισμό τους.

Την ίδια στιγμή οι μισθοί μας έχουν πέσει την τελευταία δεκαετία παρόλο που η παραγωγικότητα της εργασίας μας ανεβαίνει συνεχώς κι ενώ το κόστος ζωής μας τον τελευταίο χρόνο έχει εκτοξευθεί. Σαν αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι παραιτήθηκαν το τελευταίο διάστημα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αναζητώντας άλλου δουλειά.

Όλα αυτά ενώ η εργοδοσία, οι άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου και η κυβέρνηση διαφημίζουν την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα  των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών, όταν μιλούν για έναν από τους πιο δυναμικούς υποκλάδους της ελληνικής οικονομίας με τεράστια κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η πείρα από τη δράση του Σωματείου μας και άλλων χώρων δουλειάς όμως μας δείχνει πως η μόνη διέξοδος είναι ο δικός μας οργανωμένος αγώνας. Έτσι αποκρούσαμε την επίθεση της εργοδοσίας τα προηγούμενα χρόνια και σε πολλούς χώρους εργασίας στον όμιλο υπήρξαν μικρές ή μεγαλύτερες βελτιώσεις.

Αυτό φοβάται και η διοίκηση του ομίλου και προσπαθεί να εμποδίσει την οργάνωσή μας. Πότε με το μαστίγιο, με εκδικητικές συμπεριφορές σε εκλεγμένους συνδικαλιστές που προσπαθεί να τους απομονώσει από τους υπόλοιπους συναδέλφους καθώς δεν τους χρεώνει αντικείμενο εργασίας. Πότε με το καρότο μοιράζοντας επιλεκτικά αυξήσεις ψίχουλα, που δε λύνουν κανενός το πρόβλημα, προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσά μας.

Παράλληλα, με κάθε μέσο, προσπαθούν να μας πείσουν να κάτσουμε στ’ αυγά μας. Κλαίγονται πως δεν έχουν ενώ η παραγωγή πάει φουλ, οι τιμές ανεβαίνουν και κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους με ενισχύσεις, χωροταξικούς σχεδιασμούς και ευνοϊκή νομοθεσία.

Απέναντι σε όλα αυτά δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία, δυναμώνουμε το σωματείο μας.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις μισθών Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και ρυθμούς δουλειάς
  • Να σταματήσει ο αυταρχισμός και οι συνδικαλιστικές διώξεις.
  • Κάλυψη κόστους μεταφοράς για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Παράλληλά, συμπορευόμαστε με τα άλλα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο και παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, γενναία μείωση στην τιμή ρεύματος αερίου, κατάργηση ΦΠΑ, μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, προστασία από κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: