Home > Πολιτική επικαιρότητα > Σ.Κεδίκογλου: Η Εύβοια να γίνει μοντέλο παραδειγματικής ανάπτυξης για την υπόλοιπη χώρα

Σ.Κεδίκογλου: Η Εύβοια να γίνει μοντέλο παραδειγματικής ανάπτυξης για την υπόλοιπη χώρα


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Σ.Κεδίκογλου: Η Εύβοια να γίνει μοντέλο παραδειγματικής ανάπτυξης για την υπόλοιπη χώρα

  • Ομιλία για την αειφόρο ανάπτυξη της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας

Η Εύβοια δικαιούται ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και θα το πετύχουμε όλοι μαζί με εφαρμόσιμες λύσεις, ουσιαστικές παρεμβάσεις και κυρίως εθνική συνείδηση, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας.

Η συζήτηση που φιλοξενήθηκε στη Χαλκίδα, αφορά στο ερευνητικό Έργο με θέμα (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ» που πραγματοποιείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας Καινοτομίας.

Επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κα. Αντωνία Μοροπούλου, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

«Είναι λοιπόν κορυφαία η ευκαιρία αυτή, μέσα από τις τεκμηριωμένες προτάσεις που καταθέτει με αξιοπιστία και σοβαρότητα το επιστημονικό προσωπικό του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε ένα σημαντικό έργο που συντονίζει η Ομότιμη Καθηγήτρια κυρία Μοροπούλου και σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, να βοηθήσουμε την Εύβοια να έχει τις ίδιες αξιώσεις στην ανάπτυξη», τόνισε ο ΥφΑΑΤ οποίος υπογράμμισε ότι για το ολιστικό Στρατηγικό σχέδιο απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: χρονοδιαγράμματα και συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, τοπικής κοινωνίας με την κεντρική κυβέρνηση.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για την τουριστική ανάπλαση της περιοχής, όπως μεταξύ άλλων, το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Εύβοιας το οποίο μπαίνει σε διαδικασία ωρίμανσης προϋπολογισμού €200.000.000  και την κατασκευή, αναβάθμιση εξοπλισμού και διαμόρφωση χερσαίων χώρων σε αλιευτικά καταφύγια ανά την Εύβοια.

Ανέπτυξε, στο πλαίσιο της πολιτικής για τη στήριξη, επένδυση και ανάπτυξη αλλά και το ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον της Π.Ε. Εύβοιας, τα εξής στοιχεία που αφορούν στην τριετία 2020-2022:

  • Στον τομέα της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας διατέθηκαν στην Π.Ε. Εύβοιας συνολικά, μέσω Ειδικών Μέτρων και Έκτακτων Ενισχύσεων, €71.460.274 για την ενίσχυση των τομέων Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Μελισσοκομίας.
  • Στον τομέα Αλιεία-Υδατοκαλλιέργεια, διατέθηκαν στη ΠΕ Εύβοιας συνολικά μέσω Ειδικών Μέτρων και Έκτακτων Ενισχύσεων, €17.749.622 για την ενίσχυση του τομέα Ιχθυοκαλλιέργειας – Αλιείας.
  • Για φυσικές καταστροφές για την ΠΕ Εύβοιας εξασφαλίστηκε ποσό για αποζημιώσεις ύψους €166.645.000.
  • Για την υλοποίηση Δημόσιων Έργων, για την ΠΕ Εύβοιας, εξασφαλίστηκε ποσό ενίσχυσης €253.105.704.
  • Για Επενδύσεις θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια, από επιχειρήσεις στην Π.Ε. Εύβοιας, συνολικού ύψους Δημόσιας Δαπάνης €32.620.644.

Επιπλέον, μίλησε για τα προγράμματα θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης και κατέληξε λέγοντας ότι «Έχει ξεκινήσει στην Εύβοια μια μεγαλόπνοη προσπάθεια να βρει το σύγχρονο δρόμο της, σεβόμενη την ιστορία της και τους ανθρώπους της. Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να έχει την ευκαιρία η Εύβοια να γίνει ένα μοντέλο παραδειγματικής ολιστικής ανάπτυξης για την υπόλοιπη χώρα. Δεν πρέπει αυτή την ευκαιρία να την αφήσουμε να πάει χαμένη».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: