Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ψήφισμα της Αριστερής Παρέμβασης Στερεάς Ελλάδας εναντία στην δίωξη της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα

Ψήφισμα της Αριστερής Παρέμβασης Στερεάς Ελλάδας εναντία στην δίωξη της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ψήφισμα της Αριστερής Παρέμβασης Στερεάς Ελλάδας εναντία στην δίωξη της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα και ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης και φίμωσης της συνδικαλιστικής έκφρασης των καθηγητών

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού κλιμακώνεται. Στο στόχαστρο έχει μπει εδώ και καιρό η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές και οι καθηγητές. Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής της μείωσης στο ελάχιστο του κόστους των κοινωνικών κατακτήσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί μια πολιτική υποβάθμισης της Παιδείας, υπηρετώντας έτσι τις επιθυμίες του κεφαλαίου που επιδιώκει να πλουτίσει από την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Μόνοι αντίπαλοι σε αυτή την προσπάθεια που ενορχηστρώνεται από ΕΕ-Κυβέρνηση-Κεφάλαιο, είναι οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί και μαθητές που με τους αγώνες τους προσπαθούν να προστατεύσουν ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις δεκαετιών και να διεκδικήσουν μια παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Δεν μας προκαλεί λοιπόν καμία έκπληξη το γεγονός ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με σύμπλευση της παράταξης της ΝΔ χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς του Υπουργείου Παιδείας, που με τη στήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εύβοια επιχειρεί να ποινικοποιήσει, και να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

Ως Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας, καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια χτυπήματος της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης που εκφράζεται με την επίθεση στο πρόσωπο της προέδρου της ΕΛΜΕ Ευβοίας Χαράς Νίκα.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές στο κείμενό τους: «Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να παρεμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΛΜΕ Εύβοιας στις περιοχές του νομού τον Δεκέμβριο του 2018, η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου και των στελεχών του στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανέρχεται. Αυτή τη φορά στοχοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και προσωπικά την πρόεδρό της ΕΛΜΕ Εύβοιας με την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εναντίον της, για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί. Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της καταστολής με την οποία στο παρελθόν η Κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διεκδικητικούς αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων και πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2019, τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το στοιχειώδες δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απέναντι στις αντιδράσεις που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική η απάντηση του Υπουργείου είναι η προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών με την ποινικοποίηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης. Προσπάθειες κάθε είδους που εντέχνως θέλουν να περιορίσουν τον έλεγχο των παραλείψεων της διοίκησης δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, για να υπάρχουν εκπαιδευτικοί από την αρχή της σχολικής χρονιάς ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Νομού και όλης της επικράτειας, για Δημόσιο Δωρεάν σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.»

Καλούμε όλο το λαό της Εύβοιας να καταδικάσει τις απόπειρες περιορισμού της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και να σταθεί αποφασιστικά, τώρα και στο μέλλον, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Ως Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για αυτή.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: