Home > Πολιτική επικαιρότητα > Πρωτοβουλία Συμεών Κεδίκογλου με το «Δίκτυο προοδευτικών πολιτών Εύβοιας» για ψήφισμα αντίδρασης στα αιολικά πάρκα

Πρωτοβουλία Συμεών Κεδίκογλου με το «Δίκτυο προοδευτικών πολιτών Εύβοιας» για ψήφισμα αντίδρασης στα αιολικά πάρκα


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΩΡΑ!

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε το Σάββατο με δημάρχους, εκπροσώπους των δήμων και της Περιφέρειας αναφέρθηκα στην ανάγκη για συντονισμό και κοινή δράση αφού και το πρόβλημα είναι κοινό, σε κάποιους δήμους άμεσα και σε άλλους στο προσεχές μέλλον. Έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες επιτυχίας και είναι μια πρωτοβουλία ίσως μοναδική στη χώρα που θα γνωστοποιήσει και το θέμα μας πανελλαδικά. Φάνηκε να υπάρχει θετική ανταπόκριση. Παράλληλα πρέπει να κινηθούμε άμεσα καθώς, ειδικά στο νομικό κομμάτι, υπάρχουν προθεσμίες που δημιουργούν τετελεσμένα. Πήρα την πρωτοβουλία μαζί με το «Δίκτυο προοδευτικών πολιτών Εύβοιας» και συνέταξα ένα ψήφισμα, σύντομο και ξεκάθαρο, το οποίο απέστειλα σε όλους του προέδρους των δημοτικών συμβουλίων Εύβοιας και Σκύρου. Ήρθε η ώρα της δράσης που θα δείξει πόσοι εννοούμε αυτά που λέμε. Και οι πολίτες κρίνουν… Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα την 3/04/2021 στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με αφορμή την υπ’ αρθ. 62/19-2-2021 (ΦΕΚ984/12-3-2021) απόφαση της ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 470,4 MW» του επενδυτικού φορέα με την ονομασία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ», μετά από πρωτοβουλία του «Δικτύου Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας» και του Συμεών Κεδίκογλου εκδόθηκε ψήφισμα με βάση το οποίο όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας συμφωνούμε τα παρακάτω:
– Είμαστε ρητώς και κατηγορηματικώς αντίθετοι στο παραπάνω έργο όπως και σε κάθε άλλο συναφές έργο ΑΠΕ που θα επιβαρύνει περαιτέρω το νησί της Εύβοιας το οποίο αυτή τη στιγμή φέρει περίπου τις μισές εγκαταστάσεις ΑΠΕ όλης της χώρας
– Είμαστε υπέρ της πράσινης ενέργειας, το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός της εκτεταμένης ύπαρξης ΑΠΕ στον νησί, όχι όμως όταν αυτή χρησιμοποιείται με τρόπο ασύδοτο και κερδοσκοπικό ενάντια στις τοπικές κοινωνίες καθώς ο πολλαπλασιασμός τους χωρίς άλλα κριτήρια προκαλεί αθροιστική επιβάρυνση στο περιβάλλον και υποβαθμίζει το νησί και την ζωή των κατοίκων.
– Ζητούμε την άμεση καταβολή των ανταποδοτικών εσόδων των ήδη εγκατεστημένων ΑΠΕ προς τις τοπικές κοινωνίες που επιβαρύνονται με την τοποθέτηση τους.
Οι Δήμοι όλης της Εύβοιας δηλώνουμε σήμερα με ξεκάθαρη φωνή ότι το νησί μας δεν μπορεί να ‘’σηκώσει’’ άλλες ΑΠΕ και προς τούτο αποφασίζουμε τα παρακάτω:
– Άμεση δημιουργία ενός κοινού ταμείου με χρήματα που θα συνεισφέρουν όλοι οι δήμοι της Εύβοιας προκειμένου να εξασφαλίσουμε κορυφαία νομική εκπροσώπηση από νομικούς εξειδικευμένους στο περιβαλλοντικό δίκαιο και στις ΑΠΕ
– Για να μην χρονοτριβούμε την ίδρυση και διαχείριση αυτού του ταμείου την αναλαμβάνει διαδημοτικός φορέας ή από κοινού οι δήμαρχοι …………. (ακολουθούν τα ονόματα).
– Προστατεύουμε τις τοπικές κοινωνίες και ξεκινάμε άμεσα ενημέρωση τους.
Τις ενέργειες συντονισμού αναλαμβάνει ο ………
Το ποσό που προτάθηκε και στο οποίο συμφωνούμε να καταβληθεί άμεσα στο κοινό ταμείο είναι 5.000 € από κάθε δήμο.
Το ψήφισμα μας αυτό θα κοινοποιηθεί στη Περιφέρεια προκειμένου να έχουμε την υποστήριξη της. Υπογράφεται από όλους τους δημάρχους της Εύβοιας εκ μέρους της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα:
(ονόματα)

 

 

Συμεών Κεδίκογλου

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: