Home > Hot ! > Προτάσεις του Σωματείου για τους πυρόπληκτους Ρητινοκαλλιεργητές

Προτάσεις του Σωματείου για τους πυρόπληκτους Ρητινοκαλλιεργητές


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

 με τον αγώνα όλον μας έχουμε καταφέρει να γίνουν δεκτά πολλά από τα αιτήματα μας  τους τελευταίους έντεκα μήνες, τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δεδομένο κερδήθηκε από την πίεση του πυρόπληκτου λαού της Β. Εύβοιας. Παρακάτω βρίσκονται οι προτάσεις που καταθέσαμε στο υπουργείο στην συνάντηση το ΔΣ του Σωματείου μας με τον  υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο  τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Ο κ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθούν τα αιτήματα μας σε μεγάλο βαθμό και θα γίνει εκκίνηση του δεύτερου κύκλου με τις προϋποθέσεις που θέσαμε μέσα στον Σεπτέμβρη.

Το σωματείο μας διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για την υλοποίηση των συμφωνημένων και του χρονοδιαγράμματος αυτών  καλεί τα μέλη του να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένας συνάδελφος έξω από το πρόγραμμα και θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι να  μπει και ο τελευταίος συνάδελφος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.

 1. Όλοι οι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές που παρέδιδαν ρητίνη για ένα έστω από τα τελευταία τρία χρόνια σε Αναγκαστικούς ή ΔΑΣΕ Συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως αν έχουν την ιδιότητα του μέλους, να έχουν δικαίωμα ένταξης στο Ειδικό πρόγραμμα. (Προτεινόμενα δικαιολογητικά: Καρτέλα ενσήμων, Βεβαίωση από τον Συνεταιρισμό που παρέδιδε την ρητίνη που θα αναγράφει το δασοτεμάχιο που παραχωρούσε ο Συνεταιρισμός).
 2. Οι νέοι ρητινοκαλλιεργητές που ρητίνευσαν για πρώτη φορά το 2021 και η παραγωγή τους καταστράφηκε από την πυρκαγιά, να ενταχθούν και αυτοί με τη βεβαίωση Συνεταιρισμού που αναγραφόταν το δασοτεμάχιο που τους παραχωρούσε ο Συνεταιρισμός.
 3. Στο χώρο ευθύνης του Δασαρχείου Ιστιαίας να αυξηθούν τα άτομα που θα ενταχθούν στο β’ κύκλο για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στον α’ κύκλο.
 4. Άμεσα να δημιουργηθεί νέα κατάσταση από τα Δασαρχεία με τους ρητινοκαλλιεργητές που επιθυμούν να ενταχθούν σε οποιοδήποτε κύκλο.
 5. Να καταργηθεί τελείως η μοριοδότηση με βάσει την ανεργία, ηλικία ,οικογενειακή ή οικονομική κατάσταση, αλλά η ένταξη σε κάθε κύκλο να γίνεται βάσει της κατάστασης των Δασαρχείων και των προτεινόμενων δικαιολογητικών που αναφέρονται παραπάνω.
 6. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για τη μεταφορά του προσωπικού που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα αφορούν το σημείο αναφοράς του προσωπικού (στέγαση) κτλ
 7. Να εξοπλιστούν έγκαιρα τα δασαρχεία με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα απαραίτητα εργαλεία, μηχανήματα κτλ
 8. Η προκήρυξη να είναι κλειστού τύπου και να αναγράφεται ξεκάθαρα πως προορίζεται μόνο για πυρόπληκτους κ όχι για τους πυρόπληκτους δήμους.
 9. Να δοθεί επιπλέον μοριοδότηση για το Διοικητικό- Επιστημονικό προσωπικό σε διοικητικούς, δασολόγους-δασοπόνους που έχουν καταγωγή και διαμένουν στους δύο πυρόπληκτους δήμους (εντοπιότητα) και να δοθεί το δικαίωμα και σε όσους από αυτούς είχαν οχτάμηνη σύμβαση μετά την πυρκαγιά και ουσιαστικά δεν πληρούν την προϋπόθεση της ανεργίας.
 10. Να καταβληθούν άμεσα τα ένσημα του 2021 σε όσους είναι να καταθέσουν για σύνταξη με στο έτος και σε δεύτερη φάση σε όλους τους πυρόπληκτους ρητινοκαλλιεργητές.
 11. Να καταβληθεί επίδομα σε όσους δεν έχουν ενταχτεί στο πρόγραμμα και είναι ακόμα άνεργοι.
 12. Να αναβαθμιστεί η συνταξιοδοτική κλάση για αυτούς που ρητινεύουν ακόμα.

Σκεπαστή  29/7/2022

 

 

                                                                          Πρόεδρος                                                              Γενικός Γραμματέας

Βαγγέλης Γεωργαντζής                                                    Μπάμπης Τσιβίκας

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: