Home > Πολιτική επικαιρότητα > Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα για τη δημιουργία «Πράσινου Σχολείου»  στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης  

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα για τη δημιουργία «Πράσινου Σχολείου»  στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης  


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, ημερίδα με θέμα τη δημιουργία ενός «Πράσινου Σχολείου» στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Κοζάνη, που διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την FIAP και τον ΟΑΕΔ, με υποστήριξη από την ICON Group, την STEM Education και πολλούς ακόμη φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) της Γερμανίας, έργου συνεργασίας, GRÆDUCATION .

 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση «πράσινων» ειδικοτήτων για την απόκτηση και αναβάθμιση «πράσινων» δεξιοτήτων των νέων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη μεταλιγνιτική εποχή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, και ο Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής του ΟΑΕΔ.

 

Στελέχη του ΟΑΕΔ και συνεργαζόμενων φορέων παρουσίασαν σχέδιο για την ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση των υποδομών της ΕΠΑΣ Κοζάνης και τη δημιουργία νέων περιγραμμάτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων», με βάση τα υφιστάμενα ελληνικά επαγγελματικά προφίλ. Η εκπαίδευση θα βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στη σχολή με το πρόγραμμα μάθησης στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν εργαλεία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

Οι τομείς-στόχοι «Πράσινης Τεχνολογίας» για περαιτέρω συνεργασία είναι η Ηλιακή Ενέργεια, η Αιολική Ενέργεια, η Ενεργειακά Αποδοτική και Οικολογική Κατασκευή Κτιρίων, καθώς και η Διαχείριση Αποβλήτων.

 

Το αποτέλεσμα του έργου «GRÆDUCATION» θα είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης, με σκοπό να αυξηθεί η ελκυστικότητα και να τονιστεί η αναγκαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: