Home > Πολιτική επικαιρότητα > Παρουσία Πρατσόλη στις εκπομπές “Παρεμβάσεις” και “Briefing”

Παρουσία Πρατσόλη στις εκπομπές “Παρεμβάσεις” και “Briefing”


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, σε εμφανίσεις του, τόσο χθες 30/10/2018 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «Blue Sky», όσο και σήμερα 31/10/2018 στην εκπομπή «Briefing» στο ραδιόφωνο «Επικοινωνία», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης, τονίζοντας ότι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται ώριμες και αναγκαίες τομές που έχουν σχέση με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα αλλά και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.

Βασικός στόχος είναι να απαντηθούν οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοκρατία και το Κοινοβουλευτικό Σύστημα.
Συγκεκριμένα προτείνονται:
• H κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης Υπουργών που θεωρήθηκε και είναι το εκκολαπτήριο της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας.
• Η θέσπιση διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.
• Η αποδέσμευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από Βουλευτικές εκλογές.
• Η καθιέρωση πάγιου αναλογικού εκλογικού συστήματος και η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας που ουσιαστικά κατοχυρώνει την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας αποφεύγοντας τακτικισμούς των διαφόρων Κυβερνήσεων.
• Η θέσπιση τριών (3) το πολύ θητειών για τους Βουλευτές, σπάζοντας την καθεστωτική αντίληψη των αιώνιων Βουλευτών.
• Η υποχρεωτική Βουλευτική ιδιότητα για τον Πρωθυπουργό ώστε να λογοδοτεί και να κρίνεται από το εκλογικό σώμα.
Σε όλα αυτά καλούνται όλα τα κόμματα να προσέλθουν σε διάλογο εντός του Κοινοβουλίου, ώστε με αυξημένη πλειοψηφία να πάμε στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή.
Δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά η στάση της νέας Δημοκρατίας, η οποία τονίζει ότι αν δεν ψηφιστούν οι «δικές της» προτάσεις δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο. Θεωρούμε ότι αυτή η στάση είναι ουσιαστικά η άρνησή της να καταργηθεί το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών.
Αναφέρθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως οι κατασχέσεις που έχουν ενταθεί. Ο κ. Πρατσόλης υποστήριξε ότι οι Τράπεζες παρανομούν με κατασχέσεις μικρών ποσών και θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να διασφαλίσει ένα πλαίσιο προστασίας των πολιτών.
Για την Οικονομία τόνισε ότι είμαστε σε περίοδο ανάκαμψης με δείκτη ανάπτυξης 2,1% για το 2018. Σημειώθηκε νέο ρεκόρ στον Τουρισμό με 35 εκατομμύρια επισκέπτες. Μειώθηκε κατά οκτώ (8) μονάδες η ανεργία.
Ο κ. Πρατσόλης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, με ταυτόχρονη ψήφιση όλων των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Όλα αυτά, στοχεύουν σε ένα καλύτερο αύριο, μετά τις περιπέτειες και τα δεινά των μνημονίων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: