Home > Hot ! > Όλα τα οικονομικά μέτρα – Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν

Όλα τα οικονομικά μέτρα – Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Μέτρα ύψους 2 δισεκατομμύριων ευρώ ανακοινώνει η κυβέρνηση για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προβλέπονται αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού. Τα μέτρα θα είναι οριζόντια και θα αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις των κατηγοριών αυτών, είτε μένουν ανοικτές, είτε λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό, είτε κλείνουν με κρατική ή δική τους πρωτοβουλία.

€£€Παράλληλα προβλέπεται αποζημίωση 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που κλείνει η επιχείρησή του με κρατική εντολή. Η αποζημίωση θα καταβληθεί μέσα στο πρώτο 10ημερο του Απριλίου. Παράλληλα προβλέπεται η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων για όσο καιρό οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές. Μέτρα λαμβάνονται και για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται.   Περίοδος εφαρμογής αφορά τον μήνα Μάρτιο και αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση. Υπολογίζεται πως έχει ανασταλεί η λειτουργία 220.000 επιχειρήσεων με, αθροιστικά, πάνω από 600.000 υπαλλήλους.    Επιπλέον εγκρίνεται η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσα ΕΣΠΑ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ σε προϊόντα από το 24% σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντηλάκια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή.

Για τα ενοίκια των επιχειρήσεων

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ρυθμίσεις για τα ενοίκια των επιχειρήσεων, καθώς το μίσθωμα θα διαμορφωθεί στο 60% και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων θα προβλέπεται η αναστολή των πληρωμών των φορολογικών τους υποχρεώσεων για 4 μήνες.   Οι τράπεζες θα αναστείλουν τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε μέτρα προστασίας του χρηματιστηρίου.   Επανέλαβε ότι ο εργοδότης αναλαμβάνει την υποχρέωση της διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας και ο εργαζόμενος να δείξει ανοχή μέχρι να λήξει η κρίση. Το κράτος θα δημιουργήσει ασφαλές περιβάλλον για την αντιμετώπιση των δύσκολων αυτών συνθηκών. Όπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι η Ελλάδα να καταγράψει τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές απώλειες. «Πράττουμε και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν».   Παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σειρά μέτρων ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν θα προβούν σε απολύσεις – θέτοντας αυτό το ζήτημα ως πρώτη προϋπόθεση. Όσοι κάνουν απολύσεις θα μείνουν έξω από τα μέτρα είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, αναστέλλεται για 4 μήνες:

-Η καταβολή οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ

-Η καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών

-Η καταβολή δόσεων και ρυθμίσεων

Προϋπόθεση για αναστολή είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Πηγή: www.lifo.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: