Home > Hot ! > Οι προτάσεις της υποψήφιας Δημάρχου Μ.Νταλιάνη για την ανασυγκρότηση του Δήμου  Ιστιαίας- Αιδηψού

Οι προτάσεις της υποψήφιας Δημάρχου Μ.Νταλιάνη για την ανασυγκρότηση του Δήμου  Ιστιαίας- Αιδηψού



There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.

    Υπόμνημα εισηγήσεως προτάσεων για την ανασυγκρότηση του Δήμου  Ιστιαίας- Αιδηψού

 

Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού έχει μία ιστορία από τα προϊστορικά χρόνια, έως και τη σύγχρονη εποχή, η οποία χρόνια τώρα δεν έχει αναδειχτεί και πρέπει να έρθει στο φως.

Πέραν όμως της ιστορίας και του πολιτισμού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις διάφορες γεωγραφικές ιδιαιτερότητες όπως και τις βασικές ασχολίες των δημοτών μας και να προσπαθήσουμε όλοι να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας, εναρμονίζοντας όλες μας τις ανάγκες με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο Δήμος μας στις αρχές Αυγούστου υπέστη τεράστια καταστροφή λόγω της πύρινης λαίλαπας. Όπως ανέφερε και ο καθηγητής Δασολογίας κύριος Παπαδόπουλος είναι ίσως η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Το θετικό μέσα σε όλη την καταστροφή είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

Με δεδομένη την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, για την αποκατάσταση των ζημιών, την ανακούφιση των πληγέντων και την ανασυγκρότηση του Δήμου μας έχουμε να προτείνουμε τα παρακάτω:

  1. 1. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν.

Εδώ θα ασπαστώ τις απόψεις του καθηγητή Δασολογίας κυρίου Μπακαλούδη Δημήτριου και θα προτείνω τα εξής :

Την αποκατάσταση του τρίπτυχου πρόληψη-καταστολή- αποκατάσταση, η οποία διερρήχθη το 1998. Από τότε όπως επισημαίνει και ο καθηγητής η πρόληψη και η αποκατάσταση έχουν υποβαθμιστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, χωρίς όμως κανένας μας να θέλει να υποβαθμίσει το έργο των εμπλεκομένων υπηρεσιών στο τρίπτυχο αυτό.

Λέγοντας πρόληψη αναφερόμαστε στην αφαίρεση ή διάσπαση ή μείωση της καύσιμης ύλης, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία υψηλού θερμικού φορτίου και να αποτρέπεται η διάδοση της φωτιάς.

Πως επιτυγχάνεται αυτό:

  • Α. Με τη συντήρηση των δασικών δρόμων, των αντιπυρικών ζωνών και λωρίδων
  • Β. Τη δημιουργία ή και συντήρηση υδατοδεξαμενών και την καλλιέργεια των φυσικών πηγών
  • Γ. Την απομάκρυνση βιομάζας από τα κράσπεδα των δρόμων
  • Δ. Την υλοτόμηση των δασών και τη διαχείριση των δασικών εκτάσεων,
  • Ε. Τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών περιμετρικά των κατοικημένων περιοχών που γειτνιάζουν με δάση
  • Στ. Με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δασών και φυσικά
  • Ζ. Με σύστημα πρόβλεψης και έγκαιρης προειδοποίησης για έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών (κάτι το οποίο επί της παρούσης κυβερνήσεως έγινε πραγματικότητα)

 

Αυτά φυσικά για να πραγματοποιηθούν δεν χρειάζονται μόνο οικονομικούς πόρους, (που για το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού θα πρέπει να είναι αυξημένος σε σχέση με αντίστοιχους που δεν έχουν τα ίδια γεωγραφικά και ανάγλυφα χαρακτηριστικά) αλλά και πραγματοποίηση από τους δήμους και τις περιφέρειες προ της έναρξης αντιπυρικής περιόδου με ταυτόχρονο ενδελεχή έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς (κάτι για το οποίο διατηρώ τις αμφιβολίες μου ότι πραγματοποιήθηκε στο δήμο γεγονός που το μαρτυρούν και τα πλάνα από τα εναέρια μέσα)

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ο έγκαιρος εντοπισμός και η άμεση αναγγελία έναρξης πυρκαγιάς αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα για την άμεση επέμβαση από το έδαφος και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Αυτό όμως απαιτεί την ύπαρξη ενός πυκνού δικτύου πυροφυλακείων με εκπαιδευμένο προσωπικό , το οποίο συνεπάγεται:

  • Α. Πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι όμως να διαθέτουν ή να περάσουν εκπαίδευση δασοπυρόσβεσης και χρήσης των πυροσβεστικών μέσων και παροχής πρώτων βοηθειών (κατά προτίμηση άπαντες από τον ίδιο δήμο, ώστε να γνωρίζουν τα μέρη)
  • Β. Ενίσχυση της υπάρχουσας πυροσβεστικής υπηρεσίας, τόσο με έμψυχο υλικό, όσο και με καινούργιο πυροσβεστικό στόλο (διαθέτει μόνο 6 παλαιά), ή δυνατόν και με διασωστικό όχημα (μας έγινε πρόταση δωρεάς από Γαλλίδα γερουσιαστή), τρίτροχα τύπου γουρούνας, υδροφόρες, όπως και μετεγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου σε λειτουργικό κτίριο .
  • Γ. Τακτικές υπό έλεγχο ανώτερου κλιμακίου ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση τόσο αστικής όσο και δασικής πυρκαγιάς.
  • Επίσης απαιτείται επανεργοποίηση της δασικής υπηρεσίας με τους δασεργάτες και τους δασοπυροσβέστες που γνωρίζουν το ανάγλυφο της περιοχής, τους δρόμους και τα μονοπάτια, όπως και ενίσχυση αυτής με δασολόγους και δασοπόνους. Το

 

  • πυροσβεστικό σώμα και οι Δήμοι να έχουν σαν στόχο την αποφυγή εισόδου της φωτιάς στον αστικό ιστό.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αναπροσαρμογή της υπάρχουσας κατάστασης άμεσα μάλιστα, με σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκομένων.

 Μία πρόταση θα ήταν να γίνει ένας ενιαίος φορέας, με σαφείς διακριτές αρμοδιότητες.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στην αποκατάσταση συμπεριλαμβάνονται τα κλαδοπλέγματα και τα αντιπλημμυρικά έργα για τη συγκράτηση του εδάφους και την ευνόηση της φυσικής αναγέννησης.

Πευκοδάση, υλοτομία, ρητινοκαλλιεργητές

Τα δάση της περιοχής μας από όσο γνωρίζουμε έχουν κυρίαρχο είδος την χαλέπιο πεύκη, που έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται στις περισσότερες περιπτώσεις με φυσικό τρόπο, χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση όσον αφορά την αλλαγή του δασοπονικού είδους.

Να τονισθεί εδώ ότι στην περιοχή μας παράγεται άνω του 80 % της συνολικής ελληνικής παραγωγής ρητίνης

Όπως τονίζει όμως ο καθηγητής Κ. Παπαδόπουλος για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί πρώτα να γίνουν τα αντιπλημμυρικά μέτρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι έντονες βροχές μπορεί να ξεπλύνουν το μητρικό έδαφος κι αν αποκαλυφθεί το πέτρωμα από κάτω δεν θα μπορεί να φυτρώσει κάτι άλλο.

Βάση της αρχικής αποτίμησης αποτελεσμάτων της πυρκαγιάς στη Β. Εύβοια από το Δασαρχείο , από τα 512.031,54 στέμματα που κάηκαν συνολικά τα 189.842,61 δηλαδή ποσοστό 37 % ανήκει στο δήμο μας. Στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού επηρεάστηκαν από τη φωτιά 18 κοινότητες (όπως φαίνεται και στον πίνακα) εκ των οποίων έχει καεί το 62,24% κατά μέσο όρο της συνολικής τους έκτασης. Σε ορισμένες μάλιστα ξεπερνά το 80% και φθάνει και το 100% (Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, κλπ βάση πίνακα).

Ένα δεύτερο βασικό μέτρο είναι η απαγόρευση της βόσκησης τουλάχιστον για μία πενταετία, διότι από φέτος κιόλας με βάση τους ειδικούς θα αρχίσουν να πέφτουν από τα κουκουνάρια οι σπόροι και θα αρχίσουν να φυτρώνουν τα αρτίφυτρα και σε δύο με τρία χρόνια θα πρασινίσει το μέρος. Άρα αν προστατευθεί από τη βόσκηση σε μία δεκαετία το πολύ θα έχουν το ύψος των 3-4 μέτρων. Όμως για να έχουμε παραγωγικό δάσος και κατά συνέπεια παραγωγή ρητίνης θα περάσουν 30 χρόνια.

Όσο αφορά τη συνολική μελέτη του δάσους θα πρότεινα την υιοθεσία του – συνεργασία με το πλησιέστερο Πανεπιστήμιο ώστε η κάθε δράση να γίνει με επιστημονικό τρόπο (το 2019 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με το Δήμο, οπότε μπορεί να γίνει μία ενεργοποίηση σε συγκεκριμένες δράσεις)

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Αυτά τα δέντρα θα πρέπει να κοπούν , ένα μέρος από αυτά με την καθοδήγηση των ειδικών να χρησιμοποιηθούν για τα ξύλινα κλαδοπλέγματα, για τη συγκράτηση του εδάφους και τα υπόλοιπα να αξιοποιηθούν είτε από τους ίδιους τους ρητινοκαλλιεργητές ως καύσιμη ύλη στα σπίτια τους, είτε αν οι ποσότητες είναι πέραν και της κάλυψης των αναγκών τους από τις δασικές βιομηχανίες της χώρας μας, είτε για παραγωγή ενέργειας , είτε για παραγωγή προϊόντων ξύλου (με δεδομένο ότι το δέντρο όταν καίγεται καταστρέφεται μόνο σε πάχος 3-4 εκατοστών και το υπόλοιπο παραμένει ανέπαφο).

 

  • Συνεπώς προτείνεται οι δημότες – ρητινοκαλλιεργητές που έμειναν άνεργοι να προσληφθούν για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών μέτρων, για την υλοτόμηση των δασών και ότι χρήματα δώσουν οι βιομηχανίες για την αγορά των δέντρων να αποδοθούν σε αυτούς.

 

  • Προτείνεται να εκπονηθεί άμεσα διαχειριστική μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δασαρχεία, με ταυτόχρονη απασχόληση όλων των ρετσινάδων, ώστε τα δάση μας να ανακάμψουν με υγιείς μορφές.

 

  • Προτείνεται να εξασφαλιστεί η διαμονή και διατροφή όλων όσων έχασαν τα σπίτια τους

 

  • Προτείνεται η αποζημίωση για καταστροφές σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και όλο τον αγροτικό εξοπλισμό

 

  • Προτείνεται η αποζημίωση για την φετινή παραγωγή, αλλά και επιδότηση επί μακρόν δεδομένου ότι τα δάση για να γίνουν παραγωγικά θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις δεκαετίες

 

  • Προτείνεται η φοιτητική επιδότηση όσων έχουν παιδιά που σπουδάζουν ή η κατ’ εξαίρεση εγκατάσταση τους σε φοιτητικές εστίες.

 

  • Προτείνεται η επανεξέταση του συνταξιοδοτικού τους ορίου με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δεν είναι σε ηλικία για επανακατάρτιση.

ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ

Να τονίσουμε ότι στην περιοχή μας παράγεται άνω του 50 % της συνολικής ελληνικής παραγωγής πευκόμελο, από το οποίο τώρα είχαμε σχεδόν 90% καταστροφή. Επίσης να τονισθεί ότι στα δάση μας έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδος μελισσουργοί εξαιτίας αυτού.

Να τονισθεί επίσης ότι τα εναπομείνοντα στρέμματα δεν επαρκούν για την ντόπια μελισσουργία. Η μελισσουργία είναι ένας από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες του Δήμου μας και πρέπει τόσο τους ρητινοκαλλιεργητές όσο και αυτούς να τους κρατήσουμε στον τόπο μας.

 

  • Προτείνεται να ενισχυθούν οικονομικά οι μελισσοκόμοι λόγω ότι τη φετινή χρονιά δεν θα έχουν καθόλου εισόδημα.

 

  • Προτείνεται ένα ενιαίο σχέδιο δράσης για την μελισσοκομία.

 

  • Προτείνεται στην περίπτωση που θα χρειαστεί το φυσικό περιβάλλον παρεμβάσεις, να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις τόσο των μελισσοκόμων όσο και των ειδικών γεωπόνων για μελισσοκομικά φυτά.

 

  • Προτείνεται η εξέταση του ζητήματος να μην επιτραπεί η είσοδος κυψελών από άλλες περιοχές προκειμένου να καλυφθούν οι ντόπιες ανάγκες.

 

  • Προτείνεται η αποζημίωση να μην περιοριστεί μόνο στο ζωικό κεφάλαιο, αλλά και στις καμμένες κυψέλες.

 

  • Προτείνεται όπως απασχοληθούν στα αντιπλημμυρικά έργα, ανασυγκρότησης και ανάπλασης της περιοχής.

 

  • Προτείνεται όπως εγκριθεί ένα μηνιαίο ίσως εισόδημα για χρονικό διάστημα 5-10 έτη.

 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ- ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας του Δήμου είναι η κτηνοτροφία και οι αγροτικές καλλιέργειες συμπεριλαμβανομένων και των ελαιόδεντρων.

Κάτοικοι πληττόμενων κοινοτήτων είχαν ως κύρια ασχολία αυτούς τους τομείς, με αποτέλεσμα λόγω της πυρκαγιάς να απωλέσουν το βασικό τους εισόδημα.

  • Προτείνεται η επιδότησή τους βάση των νομίμων χαρακτηριστικών.
  • Προτείνεται η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος για καμένα μαντριά, αποθηκευμένες ζωοτροφές και αγροτικά μηχανήματα.
  • Δεδομένης της ύπαρξης καλλιεργητών με νεοφυτεμένα δέντρα, οι οποίοι είχαν απώλεια της τάξεως του 80-90% λόγω της πυρκαγιάς , προτείνεται και η αποζημίωση αυτής της κατηγορίας.
  • Προτείνεται επίσης η ένταξη όλων των πυρόπληκτων οικογενειών στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τρίτος βασικός οικονομικός πυλώνας ο οποίος πλήττεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξαιτίας και του covid. Ο τουρισμός αποτελεί την κινητήριο δύναμη τόσο για τον ιαματικό τουρισμό, όσο και για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης

Εξαιτίας του μεγέθους – έκτασης της πυρκαγιάς υπήρξε 100% σχεδόν εκκένωση των καταλυμάτων και μάλιστα σε μία περίοδο αυξημένης κίνησης.

 

  • Προτείνεται η επιδότηση για την αξιοποίηση 100% εναλλακτικών μορφών τουρισμού (στους οποίους με σωστή οργάνωση και διαχείριση θα μπορούσε να απορροφηθεί ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού με επαγγελματική και οικονομική αβεβαιότητα)

 

  • Επιδότηση είτε κρατική είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ για ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών τεχνολογίας του Δήμου (free WIFI, interactive etc, υπηρεσία marketing)

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι απώλειες λόγω της φωτιάς έφτασαν σε ποσοστό 70%για τον μήνα Αύγουστο και 70-80% για το μήνα Σεπτέμβριο.

Προτείνεται στήριξη των επιχειρήσεων σε ποσοστό για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο με βάση το τζίρο του 2019

 

  • Προτείνεται μείωση του λουτρικού δικαιώματος της ΕΤΑΔ σε ποσοστό 50% με βάση το σημερινό
  • Προτείνεται voucher Λουτροθεραπεία για όλους τουλάχιστον 12 ημέρες λουτροθεραπεία
  • Προτείνεται η επιδότηση μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ η δυνατότητα χρήσης- εκμετάλλευσης του νερού ως μέσο θέρμανσης.
  • Προτείνεται η δημιουργία δημοτικού κέντρου αποκατάστασης- αποθεραπείας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ , με δεδομένο ότι η σύσταση του νερού είναι ιδανική για ορθοπεδικές παθήσεις, κάτι το οποίο θα έχει σαν συνέπεια και την αύξηση των θέσεων εργασίας από δημότες μας, αλλά και την αύξηση των εσόδων του Δήμου και των δημοτών.
  • Προτείνεται η δημιουργία τμήματος ΔΙΕΚ που να αφορά τουριστικά επαγγέλματα, μαγειρική, φυσικοθεραπεία, θερμαλισμός, τεχνικούς δασικής προστασίας.

ΥΓΕΙΑ

Τόσο την περίοδο του covid , η οποία συνεχίζεται ακόμα, όσο και τώρα με τις πυρκαγιές σε περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνηση, αναδείχθηκε η ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης  του κέντρου υγείας, τόσο σε ιατρονοσηλευτικό (τουλάχιστον τις βασικές ειδικότητες) και παραιατρικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα για αντιμετώπιση και μικρής έως μέτριας χειρουργικές επεμβάσεις.

  • Προτείνεται η δημιουργία ΜΑΦ.
  • Προτείνεται καταρχήν η εγκατάσταση υψηλής ευκρίνειας απεικονιστικού μηχανήματος(μαγνητικός ή αξονικός τομογράφος σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών) , με ότι αυτό συνεπάγεται, προς αποφυγή περιττών μετακινήσεων σε όμορα και όχι μόνο νοσοκομεία
  • Προτείνεται η ύπαρξη ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, ή δυνατόν και δίκυκλων μηχανών (κατά την περίοδο της τουριστικής κίνησης) ανά τομέα δήμου για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη κάλυψη των περιστατικών
  • Προτείνεται η αύξηση της χρηματοδότησης του κέντρου υγείας και η ενίσχυση με γιατρούς των κοινοτικών ιατρείων, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση του χωρικού πληθυσμού και η υπερφόρτωση του κέντρου υγείας.

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Καταδεικνύεται καθημερινά και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεις όπως αυτή, η αδυναμία τόσο του οδικού όσο και του θαλάσσιου δικτύου μετακινήσεων των αγαθών και των πολιτών.

Κατόπιν αυτού :

  • Προτείνεται η αποκατάσταση, συντήρηση βελτίωση του ορεινού δικτύου
  • Προτείνεται η επανεξέταση του δρόμου μέσω Κανδηλίου
  • Προτείνεται η δημιουργία θαλασσοδρομίου σε σημεία που δύναται, κατόπιν εισηγήσεων από ειδικούς πχ στον κόλπο των Γιάλτρων
  • Προτείνεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών ferry boat με δεδομένο την ένταξη της Εύβοιας στη νησιωτική πολιτική, να αυξήσουν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Γλύφας – Αγιοκάμπου, καθώς και να παρατείνουν την ώρα του τελευταίου δρομολογίου, προτείνεται η 22:00 (αυτά τα δύο στοιχεία δυσχαιρένουν τις μετακινήσεις, (τόσο στους επαγγελματίες, όσο και τις μεταφορικές εταιρείες) αλλά και δρουν ανασταλτικά στην επιθυμία κάποιου να επισκεφθεί τη Β. Εύβοια σαν μονοήμερη εκδρομή. Ταυτόχρονα όμως προτείνεται η αποζημίωση των πλοιοκτητών κατά την περίοδο της πυρκαγιάς για την δωρεάν μετακίνηση των επιβατών
  • Προτείνεται η δημιουργία ασφαλούς ελικοδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προτείνεται η επιδότηση της τουριστικής διαφήμισης και η συμμετοχή του Υπουργείου τουρισμού σε αυτό το πρόγραμμα, τόσο στο εσωτερικό , όσο και στο εξωτερικό

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  • Προτείνεται the 3 Rs theory: Reduce Reuse Recycle
  • Προτείνεται η σταδιακή κατάργηση των ΧΥΤΑ με πλήρη αξιοποίηση των απορριμμάτων, η σωστή περιβαλλοντική διαχείριση και οργάνωση στις επιχειρήσεις , στο Δήμο , στον οικιακό ιστό.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στην ευρύτερη περιοχή του Αγιοκάμπου, εδώ και χρόνια συντελείται περιβαλλοντική καταστροφή διάβρωσης της παραλίας, πάνω από 15 μέτρα με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί η ακτογραμμή και να απειλούνται περιουσίες και σπίτια. Την καταστροφή αυτή αποδεδειγμένα πλέον(βάση μελετών, που δύνανται να παρουσιαστούν), την προκαλούν οι προβλήτες που χρίστηκαν χωρίς μελέτη.

Τόσο η κατεστραμμένη , εγκαταλελειμμένη και επικίνδυνη  χαρακτηρισμένη προβλήτα, από ΟΤΑ και περιφέρεια όπου πρόσφατα εκδόθηκε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής κατά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και πρωτόκολλο κατεδάφισης από την κτηματική υπηρεσία,

Όσο και η προβλήτα που εξυπηρετεί σήμερα την ακτοπλοική γραμμή Γλύφας Αγιοκάμπου, που εκτός της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκαλεί αποδεδειγμένα από την ακτομηχανική που εκπόνησε ο ΟΛΝΕ, είναι και επικίνδυνη για την ασφαλή προσάραξη των πλοίων λόγω της συσσώρευσης άμμου, αλλά και την επικίνδυνα μικρή απόσταση από τους λουόμενους κατά τους θερινούς μήνες.

Προτείνεται λοιπόν να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο για την ασφάλεια των παραθεριστών και των μόνιμων κατοίκων, όσο και για την προστασία των περιουσιών που απειλούνται, καθώς και εργασίες για την αποτροπή της συνεχιζόμενης έως σήμερα καταστροφής του περιβάλλοντος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού χρειάζεται μια σε βάθος ανασυγκρότηση και ενίσχυση όλων των λειτουργιών και δομών του. Αυτό βέβαια αποτελεί μια δυναμική και συνεχιζόμενη κατάσταση υπό το πρίσμα όμως και το βλέμμα  μιας επιστημονικής και καλά συγκροτημένης ομάδας, με ταυτόχρονα χρηστή διοίκηση ,οικονομική  και κοινωνική επαγρύπνηση .

Καθετί πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν το σκελετό μιας πρότασης, δεδομένου ότι για καθετί υπάρχει αναλυτική  εισήγηση (όπως γίνεται αντιληπτό δεν αναφέρθηκα σε προτάσεις που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ ,κλπ, διότι αυτά άπτονται κατά κύριο λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του κράτους)

Με εκτίμηση

Νταλιάνη Μαρία – Παρασκευή

Ταξίαρχος ε.α

Υποψήφια Δήμαρχος

Ιστιαίας – Αιδηψού

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: