Home > Hot ! > Οι μετακινήσεις των Βουλευτών/ριών από τις εκλογές του 2015 έως σήμερα

Οι μετακινήσεις των Βουλευτών/ριών από τις εκλογές του 2015 έως σήμερα


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Σε τι ποσοστό αλλοιώθηκε η ψήφος του ελληνικού λαού;Με αφορμή τις έντονες διαβουλεύσεις των ημερών και τις ανακατατάξεις στον κοινοβουλευτικό χάρτη, αναδημοσιεύουμε από το Vouliwatch  μ΄ένα vouligraphic και δική μας αναλυτική περιγραφή, όλες τις αλλαγές στη σύνθεση της Βουλής μας, από το 2015 μέχρι σήμερα. Ανεξαρτητοποιήσεις, διαγραφές, μεταγραφές που ενώ δεν διαφοροποίησαν τον αριθμό των βουλευτών,διαφοροποίησαν τη δύναμη των κομμάτων ανάλογα με την πολιτική κατάσταση και τα θέματα που ήρθαν κατά καιρούς στη Βουλή προς ψήφιση.

 

 

 

 

Οι ανεξάρτητοι που παραιτήθηκαν με χρονολογική σειρά είναι:

Τον Μάρτιο του 2017 ο Νίκος Μίχος αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ έναν μήνα αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2017 αποχώρησε και ο Δημήτρης Κουκούτσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής αφήνοντας επίσης αιχμές για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης τον Ιούνιο του 2018 παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, για το νέο όνομα της ΠΓΔΜ. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος τον Ιανουάριο του 2019 μετά την ανοιχτή του στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών κατά δήλωσή του θα παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαγράφηκαν

Ο Στάθης Παναγούλης το Νοέμβριο του 2015 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λόγω διαφωνίας του στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων. Ο Νίκος Νικολόπουλος το Νοέμβριο του 2015 διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ λόγω διαφωνίας του στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων.Η Κατερίνα Παπακώστα τον Οκτώβριος  του 2017, διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω διαφωνιών στις κεντρικές επιλογές του κόμματος και της κόντρας της με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Δημήτρης Καμμένος  τον Ιούνιο του 2018 διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ έπειτα από τη θετική ψήφο που έδωσε κατά την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας Νέας Δημοκρατίας. Ο Σπύρος Δανέλλης τον Ιανουάριο του 2019 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού αφού απομακρύνθηκε από την κομματική γραμμή και στήριξε δημόσια την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης στις 16/1 2019.

Η  Έλενα Κουντουρά  τον Ιανουάριο του 2019 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, αφού απομακρύνθηκε από την κομματική γραμμή και στήριξε δημόσια την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης στις 16/1 2019. Ο Βασίλης Κόκκαλης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, αφού απομακρύνθηκε από την κομματική γραμμή και στήριξε δημόσια την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης στις 16/1 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεταγραφές

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων προς το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2018 μετά τη στήριξή της στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα της Τρίτης αξιολόγησης. Ο Ιάσων Φωτήλας από το Ποτάμι προς τη Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο του 2017 μετά τη διαφωνία του για το στρατηγικό σύμμαχο του Ποταμιού καθώς προέκρινε τη Νέα Δημοκρατία.

Η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι στη Νέα Δημοκρατία τον Φεβρουάριο του 2018 μετά την απόφαση του Ποταμιού να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και να μην συμμαχήσει με τη Νέα Δημοκρατία. Από την Ένωση Κεντρώων, ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κατσιαντώνης τον Ιούλιο του 2018, υποστηρίζοντας πως όλες οι κεντρώες προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στο χώρο αυτό πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Ιανουάριο του 2017 αιτιολογώντας την ανεξαρτητοποίηση του και μετά την προσχώρηση στην Δημοκρατική Συμπαράταξη λόγω της ανάγκης δημιουργίας ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου. Από το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Κώστας Μπαργιώτας τον Μάρτιο του 2017 προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία –κατά δήλωσή του – θα οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των Δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης.

Από την Ένωση Κεντρώων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Καρράς τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε τον προοδευτικό φορέα που έχει ανάγκη η χώρα για μία εποικοδομητική πολιτική. Ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Χάρης Θεοχάρης αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού λόγω διαφωνιών με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις. Ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια προσχώρησε στους ΑΝΕΛ  τον Ιανουάριο του 2019 ανταποκρινόμενος στο Κάλεσμα του Πάνου Καμμένου να αντισταθεί απέναντι στη συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτός Βουλής τέθηκαν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τον Νοέμβριο του  2015  λόγω διαφωνιών με το ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε την έδρα του. Τη θέση του πήρε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Η Βασιλική Κατριβάνου τον Μάιο του 2016 λόγω διαφωνιών με το ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την έδρα της. Στη θέση της πήγε ο Γιώργος Κυρίτσης. Ο Ευάγγελος Μπασιάκος Φεβρουάριος του 2017 απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και την θέση του πήρε ο Ανδρέας Κουτσούμπας.

 

 

 

ΠΗΓΗ:vouliwatch.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: