Home > Hot ! > Οι μελισσοκόμοι της Β. Εύβοιας πέρα από τα κοινά πανελλαδικά προβλήματα έχουν και τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς

Οι μελισσοκόμοι της Β. Εύβοιας πέρα από τα κοινά πανελλαδικά προβλήματα έχουν και τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Κήρινθος 23/02/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μελισσοκόμους σε Αχαΐα, Λάρισα, Καλαμάτα  και άλλες περιοχές τις χώρας που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και βγήκαν στους δρόμους με τα φορτηγά τους να διεκδικήσουν μέτρα για την επιβίωση του κλάδου.

 

Με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα επαναφέρουμε τα αιτήματα των μελισσοκόμων της περιοχής μας.

Στην Β. Εύβοια οι μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουμε τα κοινά προβλήματα του κλάδου, δηλαδή μελισσοτροφές, εφόδια και πετρέλαιο  στα ύψη που καθιστούν σχεδόν αδύνατο να διατηρήσουμε την δραστηριότητα. Εκτός από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος πανελλαδικά επιπλέον οι μελισσοκόμοι της περιοχής έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου του 2021.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ουσιαστικά δεν δόθηκε τίποτα από αυτά που διεκδικούμε εδώ και 1,5 χρόνο με μοναδική εξαίρεση την ζάχαρη από την Περιφέρεια με καθυστέρηση ενός χρόνου, που σε καμία περίπτωση δεν αρκεί.

Η κοροϊδία σας δεν έχει όρια

Παρόλο την τραγική κατάσταση που ζούμε, η κυβέρνηση σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την συνάντηση στο Μαξίμου για την παρουσίαση του περιβόητου σχεδίου ανασυγκρότησης είχε το θράσος να πει ότι οι μελισσοκόμοι έχουν εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα. Ο κ. Μπένος, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι στήνουν χαρές και πανηγύρια όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις μονοπωλιακές επενδύσεις στην περιοχή.

Οι πανηγυρισμοί και τα βραβεία τους (όπως και σήμερα 23/2 στο επιμελητήριο Ευβοίας) δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον λαό της Β. Εύβοιας, τους παραγώγους που αγωνίζονται για την επιβίωση τους για την επόμενη μέρα.

Διεκδικούμε:

  • Οικονομική ενίσχυση στους μελισσοκόμους της πυρόπληκτης περιοχής όπως στα άγονα νησιά.
  • Αποζημίωση για τα χαμένα μελισσοσμήνοι από τις μετακινήσεις μέσα στην μέρα,  κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.
  • Εδώ και τώρα μελισσοτροφές για όσο διάστημα χρειάζεται.
  • Επιδότηση σε εφόδια και μελισσοτροφές για να αντεπεξέρθουμε στο κόστος παραγωγής.
  • Ουσιαστική μοριοδότηση για τα σχέδια βελτίωσης για τους πυρόπληκτους μελισσοκόμους ( τα 3 μόρια που εξαγγείλανε είναι κοροϊδία)
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό ρεύμα.
  • Άμεση ολοκλήρωση του ελληνικού σήματος
  • Άμεση διόρθωση του ηλεκτρονικού μητρώου.
  • Έλεγχος των εισαγόμενων μελιών και των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: