Home > Hot ! > Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για την απαγόρευση βόσκησης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για την απαγόρευση βόσκησης


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

 

Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση βόσκησης

                                                Μαντούδι 29/11/2021

 

Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι, συνάδελφοι αγρότες

Με την καταστροφική πυρκαγιά πολλοί από μας, χάσαμε ολοκληρωτικά τα ζωντανά μας, άλλοι χάσαμε τα μισά ή και λιγότερα. Τρεις μήνες μετά δεν έχουμε πάρει παρά μόνο ορισμένες προκαταβολές για το ζωικό μας κεφάλαιο που κάηκε, αφού μας το μέτρησαν καμένο δυο και τρεις φορές!!

Οι αποζημιώσεις αυτές, είναι πολύ πολύ πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες, από τα αιτήματα μας για 100% αποζημιώσεις. Τα μεγάλα λόγια των κυβερνητικών βουλευτών και των υπόλοιπων παραγόντων είναι κοροϊδία.

Ωστόσο, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Τα ζωντανά που μας έμειναν, καθώς και αυτά που επιδιώκουμε ήδη και προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε, θέλουν βοσκή και ζωοτροφές. Η πρόσφατη απόφαση του Δασαρχείου Λίμνης στις 22/11/2021 που περιλαμβάνει όλες τις περιοχές του Δήμου μας, απαγορεύει τη βόσκηση των αιγών για δέκα (10) έτη και στα πρόβατα και βοοειδή για πέντε (5) έτη.

Βεβαίως για την αναγέννηση του δάσους που καταστράφηκε, ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα που απαιτούνται, ένα είναι και αυτό της απαγόρευσης βόσκησης που βοηθά στη μη διάβρωση του εδάφους. Ωστόσο η χρονική διάρκεια αυτής της απόφασης είναι πολύ μεγάλη.

Οι ίδιοι οι επιστήμονες δασολόγοι λένε, πως για την αναπαραγωγή του δάσους απαιτείται απαγόρευση. Όχι όμως πάνω από 2-3 έτη καθώς μετά υπάρχει ο σοβαρότατος κίνδυνος, να προετοιμάζονται οι εκτάσεις αυτές για την επόμενη πυρκαγιά με την ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το τεράστιο κύμα ακρίβειας (ενδεικτικά αγοράζαμε καλαμπόκι στα 30 λεπτά και τώρα είναι 40, το σιτάρι το παίρναμε 30 λεπτά και τώρα είναι 50 λεπτά το κιλό). Το κόστος είναι τεράστιο τώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εξολοκλήρου την τροφή των ζώων με ζωοτροφές. Οι εξαγγελίες της περιφέρειας με τα «μεγάλα» κονδύλια με διεθνείς διαγωνισμούς κλπ, δεν απαντούν στο τωρινό πρόβλημα επιβίωσης που έχουν τα ζωντανά μας.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται πρόσθετα μέτρα που θα μπορέσουν να μας εξασφαλίσουν την επιβίωση των κοπαδιών που μας έμειναν, και αυτών που θα αναπαραχθούν και θα φτιάξουμε το επόμενο διάστημα. Αν το μέτρο της απαγόρευσης δεν συνοδευτεί από ΜΑΖΙΚΗ, ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς όρους και προϋποθέσεις παροχή της απαιτούμενης ποσότητας ζωοτροφών σε όλους τους συναδέλφους κτηνοτρόφους, ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, θα μείνουμε άνεργοι.

Απαιτούμε:

  • Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης από τα 10 & 5 έτη, σε όσο είναι απαραίτητο για να επανέλθει η βλάστηση και να καλυφθεί το έδαφος
  • ΤΩΡΑ παροχή ζωοτροφών σε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αστερίσκους, ΔΩΡΕΑΝ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
  • Πλήρεις και 100% αποζημιώσεις για τα καμένα μας ζώα, για τα καμένα μαντριά και τις εγκαταστάσεις μας.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: