Home > Πολιτική επικαιρότητα > Νοσοκομεία Στερεάς: Μια πληγή που δεν κλείνει

Νοσοκομεία Στερεάς: Μια πληγή που δεν κλείνει


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ: ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ

Τα τελευταία χρόνια η Νοσοκομειακή Περίθαλψη της Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή σε 5 νομούς, κάνει σταθερά βήματα οπισθοχώρησης. Αντί δηλαδή να εμπλουτίζονται σε προσωπικό συμβαίνει το αντίθετο. Όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλαπλές αποχωρήσεις όχι λόγω ηλικίας, αλλά λόγω τραγικών συνθηκών εργασίας.

Το Νοσοκομείο Λαμίας κλειδώνει κάθε μέρα κλινικές λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ υπάρχουν τραγικά κενά απαραίτητων ειδικοτήτων, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί εφημερεύουν πάνω και από το όριο του νόμου αλλά και πάνω από τις αντοχές τους. Και ενώ προετοιμάζεται το Νοσοκομείο να αποκτήσει ογκολογικό τμήμα χάρις στις δράσεις των Υπουργών του νομού, το Υπουργείο Υγείας «σαμποτάρει» την λειτουργία του υπάρχοντος Νοσοκομείου είτε από αδιαφορία είτε από ανικανότητα.

Στην Ευρυτανία μπαίνει «λουκέτο» στην παθολογική κλινική, στην Άμφισσα το Νοσοκομείο λειτουργεί με επικουρικούς ιατρούς και στην Βοιωτία υπάρχουν δύο Νοσοκομεία (Θήβα/Λιβαδειά) με μειωμένο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό τα οποία ούτε καν αλληλοσυμπληρούμενα δεν είναι σε ειδικότητες. Στην Εύβοια με 3 Νοσοκομεία, ακόμη αναμένεται η λειτουργία των δύο μονάδων τεχνητού νεφρού (Ιστιαία και Κάρυστος) που καθυστερούν λόγω έλλειψης είτε τεχνολόγου είτε νεφρολόγου. Δηλαδή έγιναν εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα μηχανήματα και η μονάδα δεν ξεκινάει για έναν μισθό μόνο. Και βέβαια δεκάδες νεφροπαθείς ταλαιπωρούνται.

Δίπλα σε αυτά εάν προσθέσει κανείς την δραματική εικόνα εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας αλλά και τις ελλείψεις νοσηλευτών, εύκολα συμπεραίνεται γιατί οι πολίτες της Στερεάς αισθάνονται ανασφάλεια. Εξάλλου το ευρωβαρόμετρο κατατάσσει την Στερεά προτελευταία σε προσέγγιση μονάδων υγείας, από τις περιφέρειες της Ελλάδος.

Από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια εκπέμπεται SOS. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε και βέβαια ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δεν πήρε την ευθύνη να αντιμετωπίσει τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, αλλά την ανέθεσε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.

Επειδή η κατάσταση είναι επείγουσα και απογοητευτική, προτείνω να καλέσει στο γραφείο του όλους τους Βουλευτές της Στερεάς και να τους ζητήσει συνδρομή και πολιτική δράση για την επαναφορά των Νοσοκομείων σε ορθή λειτουργία. Και βέβαια να πάει ο ίδιος στον κ. Πλεύρη και να απαιτήσει όσα μας χρωστούν. Αν το μπορεί βέβαια και αν τούτο επιτρέπουν αυτοί που του έδωσαν το χρίσμα να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς.

Κώστας Μαρκόπουλος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: