Home > Hot ! > Να αποζημιωθούν τώρα οι συκοπαραγωγοί της περιοχής μας για τις μεγάλες καταστροφές από τη «Μήδεια»!

Να αποζημιωθούν τώρα οι συκοπαραγωγοί της περιοχής μας για τις μεγάλες καταστροφές από τη «Μήδεια»!


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Να αποζημιωθούν τώρα οι συκοπαραγωγοί της περιοχής μας για τις μεγάλες καταστροφές από τη «Μήδεια»!

Με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ εξαιρούνται των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ του 2021 οι συκοπαραγωγοί της περιοχής μας. Την περίοδο εκείνη καταγράφηκαν επίσημα πάνω από 11.500 χιλιάδες κατεστραμμένες συκιές μερικώς και ολικώς στην ευρύτερη περιοχή της Καστανιώτισσας και του Ταξιάρχη. Δεκάδες παραγωγοί έχασαν σημαντικό φυτικό κεφάλαιο με απώλειες συνολικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην κατάσταση αυτή έχουν προστεθεί: τα αποτελέσματα της πανδημίας, οι επιπτώσεις στην συκοκαλλιέργεια από τις καταστροφικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς. Επίσης προστίθεται η μεγάλη ακρίβεια και η εκτίναξη τους κόστους παραγωγής για όλους τους αγρότες. Όλα τα παραπάνω έχουν επιδεινώσει την κατάσταση των συκοπαραγωγών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν από τη μια αναποδιά στην άλλη, μαζί με όλες τις άλλες δυσκολίες που προκύπτουν από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η εφαρμογή του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ κανονισμού του ΕΛΓΑ που αποζημιώνει μόνο όταν η ζημιά στο φυτικό κεφάλαιο υπερβεί το 30% του συνόλου της περιοχής ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Από που και ως που συγκρίνεται η καταστροφή μιας περιοχής από ένα τοπικό καιρικό φαινόμενο με το σύνολο του δήμου, πως αντιμετωπίζει την ολοκληρωτική καταστροφή που συνέβη ακόμα και σε μικρό μέρος παραγωγών, την σημαντική καταστροφή σε όλους τους παραγωγούς της Καστανιώτισσας και του Ταξιάρχη;;

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ από το Φλεβάρη του 21 έκαναν συνεχείς ενέργειες (κοινοβουλευτική ερώτηση τον Φεβρουάριο του 21, ψήφισμα στο ΔΣ του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού στις 26/2/21, ερώτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο την ίδια περίοδο) προσπαθώντας να συμβάλλουν στην εξασφάλιση αποζημιώσεων! Με θράσος δήλωναν οι αρμόδιοι: «…. Βρισκόμαστε σήμερα στην φάση να εκδοθούν άμεσα τα πορίσματα από τον ΕΛ.Γ.Α… Όλες οι προσπάθειες και πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και Οργανισμούς είναι να αποζημιωθούν μέσω προγραμμάτων ΚΟΕ ή de minimis…. κ. Βουρδάνος 20-5-2021 – Αντιπεριφερειάρχης», «…Επισημαίνεται ότι, μετά την έγκριση του σχετικού προγράμματος από τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υπουργείο Οικονομικών), θα καταβληθούν οι σχετικές ενισχύσεις, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι των Κ.Ο.Ε. Οι δε ενισχύσεις θα καταβληθούν μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού…κ. Λιβανός 1-4-2021 πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης». Από τότε πέρασαν από τα μέρη μας πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χτύπησαν πλάτες, έσφιξαν χέρια!

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!!

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

Συκοπαραγωγοί, αγρότες, καμία εμπιστοσύνη, ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!

  • Να οργανωθούν τώρα κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων
  • Να μην εφαρμοστεί ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ
  • Άμεση ενίσχυση των συκοπαραγωγών για τις φωτιές, την πανδημία, την Μήδεια

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: