Home > Πολιτική επικαιρότητα > Με τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού συνεχίζει η εργοδοσία την επίθεση στα δικαιώματά μας

Με τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού συνεχίζει η εργοδοσία την επίθεση στα δικαιώματά μας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ νέο κρούσμα, για μία ακόμα φορά στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανρούπολης, όπου συνάδελφος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Έβρου του σωματείου μας, μετανάστης, προσέφυγε για να καταγράψει βανδαλισμό του χώρου όπου μένει και αντιμετώπισε ΑΡΝΗΣΗ από τα “όργανα της τάξης”. Ο συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει την ίδια συμπεριφορά πολλές φορές και στο παρελθόν που είτε αρνήθηκαν να καταγράψουν συμβάντα, είτε αρνήθηκαν να συνδράμουν, είτε ενώ είπαν ότι “το συμβάν καταγράφηκε” όταν αργότερα ζήτησε αντίγραφο πήρε την απάντηση ότι δεν υπάρχει τίποτα καταγγεγραμμένο! Αυτή η συμπεριφορά έχει διαπιστωθεί και παρουσία του προέδρου του σωματείου “Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανρούπολης Φερών Σουφλίου “Η ενότητα”” στο οποίο σωματείο ο συνάδελφος επίσης είναι μέλος του ΔΣ αλλά και παρουσία της δικηγόρου του.

Ακριβώς αντίθετη αντιμετώπιση έχει ο βιομήχανος όταν αυτός ΑΠΑΙΤΕΙ την συνδρομή του κράτους. Τότε, η επέμβαση είναι άμεση και δεν διστάζουν ακόμα και να μας συλλαμβάνουν, όπως έχει γίνει πολλές φορές, επειδή κινητοποιούμαστε για δεδουλευμένα και άλλα δικαιώματά μας, για να ζήσουμε.

Η εργοδοσία έχει την αμέριστη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Ενώ έχει διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη από επιτόπιους ελέγχους η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η εργοδοσία συνεχίζει στην ίδια ρότα! Ενώ έχει διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη από επιτόπιους ελέγχους η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, από τις ελλείψεις των οποίων ο προαναφερόμενος συνάδελφος είχε πάθει εργατικό ατύχημα και έμεινε ανάπηρος, η εργοδοσία όχι απλά δεν φτιάχνει τίποτα αλλά προκλητικά επεκτείνει τις συνθήκες μεσαίωνα. Θυμίζουμε πως το 2001 υπήρχε θανατηφόρο εργατικό έγκλημα, το 2015 όχημα των επιχειρήσεων ΖΟΥΡΑ, με οδηγό χωρίς πρόσληψη, ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 25χρονο. Στις εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης έχει συχνή παρουσία ο πρώην προϊστάμενος του τοπικού ΣΕΠΕ που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά. Ενώ σήμερα η παραγωγή της επιχείρησης έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο, την ίδια στιγμή η εταιρία δηλώνει αδυναμία πληρωμών και τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους αυξάνονται συνεχώς.

Η εργοδοσία είναι αδίστακτη και αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι εργαζόμαστε στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ και έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι και ανθρώπους της νύχτας επειδή διεκδικούμε το δίκιο μας. Αδίστακτη είναι και η κυβέρνηση που είναι νύχι – κρέας με τους βιομήχανους και αυτός είναι ο λόγος που ένας εκ των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων ΖΟΥΡΑ ήταν ανάμεσα στους έξι επιχειρηματίες που συνόδευαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ταξίδι του στη Ρωσία το 2015.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Καλούμε τους συναδέλφους στον κρατικό μηχανισμό, αστυνομία, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ,εφορία,ΕΦΚΑ, κτηνιατρική και άλλες υπηρεσίες, που δίνουν μάχη να ανταποκριθούν στο έργο τους παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, να απομονώσουν φαινόμενα συνδιαλλαγής με την εργοδοσία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΟΥΡΑ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: