Home > Πολιτική επικαιρότητα > Με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο

Με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο, το Σάββατο 23 Νοέμβρη, με θέμα «Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας».

Ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Στερεάς και Εύβοιας, στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης του Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης που ήδη έχει δεχθεί πλήγματα από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις ιμπεριαλιστικές – πολεμικές αντιπαραθέσεις στη Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο που γενούν το πρόβλημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε συζήτηση στην οποία κυριάρχησαν τα ερωτήματα για τις εξελίξεις στην ΕΕ, την αντιπαράθεση Κίνας-ΗΠΑ και την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η συγκέντρωση «έκλεισε» με κάλεσμα για συμμετοχή στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Καρύστου για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στην ταβέρνα «Ζούρας».

Για την επίθεση στο Ασφαλιστικό ο Κ. Μπασδέκης τόνισε πως:

«Υπό την προπαγανδιστική εκστρατεία της Κυβέρνησης με τον τίτλο “ανάπτυξη για όλους” προωθούνται μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την προσέλκυση επενδύσεων, ελληνικών και ξένων, μέσα από την προσπάθεια για το ξήλωμα μιας σειράς εργατικών λαϊκών κατακτήσεων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί στο επίκεντρο της αντιλαϊκής επίθεσης το ασφαλιστικό. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας ως δεδομένο το πλήγμα από το “νόμο Κατρούγκαλου” του ΣΥΡΙΖΑ, το “νόμο-λαιμητόμο” όπως τον ονόμασαν οι εργαζόμενοι, επιδιώκει την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού, την ιδιωτικοποίησή του.

Οι κύριες κατευθύνσεις του “Ασφαλιστικού του μέλλοντος”, όπως προκλητικά το ονομάζουν τη νέα επίθεση, περιλαμβάνουν: Την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση καθώς πια θα εγγυάται μια σύνταξη-επίδομα της τάξης των 300 ευρώ. Μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά, τα κεφάλαια των οποίων θα διαχειρίζονται ασφαλιστικές εταιρίες βάζοντας συνεχώς σε κίνδυνο τις εισφορές των ασφαλισμένων καθώς δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου “εν μια νυκτί” χάθηκαν εισφορές χρόνων, όπως με την “Ασπίς Πρόνοια”, όπως στις ΗΠΑ το 2008.

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό θα επηρεάσει και τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια καθώς θα πλήξει τη χρηματοδότηση των δημόσιων Νοσοκομείων συμβάλλοντας έτσι και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Σήμερα περίπου το 50% της χρηματοδότησης του ΕΣΥ προέρχεται από τον ΕΦΚΑ.

Βασική επιδίωξη του “νέου Ασφαλιστικού” είναι η μείωση του “εργασιακού κόστους” για τους επιχειρηματικούς ομίλους, το άνοιγμα νέων πεδίων για επενδύσεις και κέρδη στις ασφαλιστικές εταιρίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι επίσης η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ταμεία ώστε να εξασφαλιστεί ζεστό χρήμα για νέες επιχορηγήσεις και φοροαπαλαγές προς τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μέσα από τις οργανώσεις και τα σωματεία τους, πρέπει να απαιτήσουν να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Τις εργοδοτικές και κρατικές εισφορές τις επέβαλαν οι εργαζόμενοι με την πάλη τους ως ελάχιστο αντιστάθμισμα στις επαγγελματικές ασθένειες, στη φθορά της υγείας των εργαζομένων. Αποτελούν μέρος του μισθού, γι αυτό κάθε μείωση ασφαλιστικών εισφορών σημαίνει μείωση μισθού.

Να απαιτήσουν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Δημόσια και δωρεάν υγεία. Αξιοπρεπείς συντάξεις για αξιοπρεπή γηρατειά».

Στη συνέχεια για την εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις και το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ο Κ. Μπασδέκης σημείωσε:

«Η εμπλοκή της Ελλάδας σε δεκάδες αποστολές, η παραχώρηση βάσεων στο ΝΑΤΟ είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης. Έχει στόχο να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι ελληνικοί επιχειρηματικοί, να “ανοιχτούν” σε νέες αγορές.

Έτσι, η ΝΔ συνεχίζει το “Στρατηγικό διάλογο” με τις ΗΠΑ, προωθεί την παραχώρηση νέων βάσεων σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη, κάνει ετοιμασίες για τη δυνατότητα υποδοχής πυρηνικών όπλων στον Άραξο. Δηλαδή, συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τον ελληνικό λαό σε στόχο επιθέσεων για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν και αναπτύσσονται οι σχέσεις συνεργασίας και αντιπαράθεσης με την αστική τάξη της Τουρκίας η οποία σταθερά επιδιώκει την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και τη δημιουργία τετελεσμένων σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η πείρα του Ελληνικού λαού είναι μεγάλη από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ εδώ και 67 χρόνια. Η στήριξη του πραξικοπήματος 67 και της στρατιωτικής δικτατορίας, η τραγωδία της Κύπρου, η στάση τους Ίμια, οι επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σερβία, Λιβύη, Συρία είναι μόνο μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα πολέμου και αποσταθεροποίησης για τους λαούς.

Άλλωστε, για τις επιδιώξεις της αστικής τάξης της χώρας μας δεν έκρυψε τα λόγια του ο Υπ. Άμυνας Παναγιωτόπουλος όπου δήλωσε πως “οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως οι έλληνες στρατιώτες σκοτώθηκαν στο πλευρό των αμερικάνων στην άλλη άκρη της Γης, στην Κορέα, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού!

Εκτός από τους μεγάλους κινδύνους που γεννά για τον ελληνικό λαό η εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, γεννά και την τραγωδία της Προσφυγιάς και της Μετανάστευσης.

Η ελληνικές κυβερνήσεις, με τη συμφωνία του “Δουβλίνου” και τη συμφωνία “ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό” συμβάλουν στον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, έχουν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δίνουν με αυτό τον τρόπο “πάσα” σε κάθε λογίς φασίστες και ρατσιστές να βγουν από τις τρύπες τους εκμεταλλευόμενοι την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για πρόσφυγες και έλληνες.

Το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να εντείνει την αλληλεγγύη του προς τους Πρόσφυγες και Μετανάστες. Να διεκδικήσει την άμεση μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Την εξασφάλιση διαμονής σε ανοιχτούς, ανθρώπινους, χώρους φιλοξενίας και όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τη στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου για τη γρήγορη διεκπεραίωση των αιτημάτων. Την παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη μετάβασή τους στις χώρες προορισμού. Τη στελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών, Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας για την προστασία της δημόσιας Υγείας συνολικά».

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: