Home > Hot ! > Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: «Σχετικά με την απάντηση της 5ης ΥΠΕ στην ένωση νοσοκομειακών γιατρών»

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: «Σχετικά με την απάντηση της 5ης ΥΠΕ στην ένωση νοσοκομειακών γιατρών»There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

Η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ μάλλον υποτιμά τη νοημοσύνη του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών που επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας θέλοντας να μας παρουσιάσει το «μεγάλο» της έργο ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί με το βέλτιστο τρόπο!

Με περίσσεια θράσους κάνει το μαύρο άσπρο για να κρύψει την παντελή γύμνια της δημόσιας υγείας σε όλα της τα επίπεδα με ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής που θεωρεί την υγεία μας κόστος ενώ μοιράζει απλόχερα δισεκατομμύρια σε επενδυτές για την ανάπτυξη τους.

Το νοσοκομείο της Χαλκίδας μπορεί να μεταφέρθηκε σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο που είναι τουλάχιστον τριπλάσιο από το προηγούμενο αλλά το προσωπικό δεν πολλαπλασιάστηκε ανάλογα. Οι όποιες μικροτροποποιήσεις στον οργανόγραμμα του νοσοκομείου  που εξακολουθεί να είναι του 2012 και οι ελάχιστες προσλήψεις δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες που έχει η πόλη της Χαλκίδας αλλά και ο νομός.

Να θυμίσουμε στη διοίκηση της ΥΠΕ αν και το γνωρίζει, πως οι κενές οργανικές θέσεις του ΓΝ.Χαλκίδας είναι 282 και καλύπτονται από εργαζόμενους  με διάφορες σχέσεις εργασίας που έχουν ημερομηνία λήξης και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν λάβουμε υπόψη και τον ετήσιο αριθμό  των συνταξιοδοτήσεων .

Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  το οποίο θα έπρεπε να είναι στελεχωμένο πλήρως με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό για να είναι σε θέση να παρέχει τη βέλτιστη  θεραπευτική αντιμετώπιση σε  όλα τα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο.   Τι  ισχύει στην πραγματικότητα?   Υπάρχουν 8 οργανικές θέσεις γιατρών εκ των οποίων είναι καλυμμένες οι μισές! Τα κενά μπαλώνονται με μετακινήσεις γενικών ιατρών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που δεν έχουν την ανάλογη εξειδίκευση αφήνοντας επιπλέον υποστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας  και τα Περιφερειακά Ιατρεία αλλά και από γιατρούς   άλλων κλινικών. Παρόμοιες μετακινήσεις γίνονται και σε άλλες ειδικότητες όπως ακτινολόγων από Κάρυστο ή παιδιάτρων, αναισθησιολόγων, κατά καιρούς σε πόλεις άλλων νομών με τη γνωστή τακτική των «εντέλλεσθε» που έχει γίνει κανόνας για τη λειτουργία των δομών υγείας.

Κανένα τμήμα του νοσοκομείου δε λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να  βγαίνουν οι βάρδιες, να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ανάπαυσης των εργαζομένων, να δίνονται ρεπό και άδειες ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες στο μέγιστο δυνατό. Αντί αυτού οι υγειονομικοί έχουν γίνει «περιοδεύων θίασος» που ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντικαταστήσει οποιονδήποτε .

Αν αυτό δεν λέγεται μπάλωμα πως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί? Με κυριολεκτικά επώδυνα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους που εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται εξουθενωμένοι  με χρωστούμενες άδειες και ρεπό κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν αλλά και τους ασθενείς που δεν απολαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται.

Δεν είναι διόλου τυχαία η πρόσφατη παραίτηση 5 ειδικευόμενων γιατρών από το νοσοκομείο της πόλης μας λόγω των  συνθηκών  υπερεργασίας που επικρατούν και αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την υγεία υγειονομικών και ασθενών.

Για όλα αυτά λοιπόν, και για πολλά άλλα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ «καυχιέται» για την κατάσταση του νοσοκομείου της Χαλκίδας και κατακρίνει τις διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των υγειονομικών για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ποιοτική  παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Προχωρά στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής για  υγεία εμπόρευμα ολοκληρώνοντας την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό! Αποτελεί δικαίωμα του λαού και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων που υπηρετεί η πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η σημερινή εποχή με τις αλματώδη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και  τεχνολογίας, της πληθώρας έμπειρου υγειονομικού προσωπικού, δίνει όλες τις δυνατότητες να μπορούμε να έχουμε υγεία υψηλού επιπέδου για εμάς και τα παιδιά μας .

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας

Γρανέττα Τσιβίκα,  δημοτική σύμβουλος

και υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων

Σταματούκος Βαγγέλης δημοτικός σύμβουλος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: