Home > Hot ! > Καζάνη Κατερίνα – Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας είναι καθημερινότητα για τους Ευβοιώτες

Καζάνη Κατερίνα – Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας είναι καθημερινότητα για τους Ευβοιώτες


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΚΑΖΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας είναι καθημερινότητα για τους Ευβοιώτες

Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ίδρυση Εθνικού Δικτύου Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΜΑΦ ΑΕΕ).

 

Στην αρχή της ομιλίας αναφέρθηκε στην σημασία ενός πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου με τις κατάλληλες ειδικότητες δικτύου Μονάδων Φροντίδας.

 

Ως προς τις παραλείψεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου, η βουλευτής μίλησε για την μη ορθολογική γεωγραφική κατανομή των Μονάδων και για την απουσία εξειδικευμένου προσωπικού, όπως είναι οι φυσίατροι και οι επεμβατικοί ακτινολόγοι. Η μετακίνηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντός του ίδιου νοσοκομείου ή εντός της ίδιας Υ.Π.Ε. για την κάλυψη των αναγκών των ΜΑΦ, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση των κλινικών, αντί να προβεί το Υπουργείο σε πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

 

Τόνισε την σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης των ΑΕΕ, που πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τον τομέα πρόληψης, όσο και τον τομέα της αποκατάστασης. Έτσι είναι αναγκαία η δημιουργία μιας εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, για τα καρδιαγγειακά συμβάματα. Σχετικά με τα κέντρα αποκατάστασης, η κα Καζάνη επισήμανε ότι στα πλαίσια του Κράτους Πρόνοιας, πρέπει οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, χωρίς να τους υποχρεώνουμε να στρέφονται σε πολυέξοδα ιδιωτικά κέντρα, που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

 

Εν συνεχεία η Βουλευτής, γνωστοποίησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εύβοια στον τομέα της Υγείας

 

▫️ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Καρύστου και Χαλκίδας, συνεχείς παραιτήσεις του προσωπικού τους, καθώς και η έλλειψη αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

 

▫️προβλήματα των Κέντρων Υγείας του νομού. Χαρακτηριστικά τονίζει την ανάγκη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Ιστιαίας και της εκπλήρωσης της χρόνιας υπόσχεσης περί πλωτού ασθενοφόρου, ώστε να διακομίζονται οι ασθενείς με ασφάλεια και έγκαιρα στο νοσοκομείο της Λαμίας.

 

▫️άμεση λειτουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ Δάφνης στον δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός πριν 2 χρόνια, στα πλαίσια παρουσίασης του σχεδίου ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας.

 

▫️ανανέωση του πλέον απαρχαιωμένου στόλου ασθενοφόρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επ’ ευκαιρία της παραλαβής νέων ασθενοφόρων μέσω του ΠΕΠ 2014-2017.

 

Κλείνοντας, ανέφερε ότι τα παραπάνω προβλήματα αποτελούν καθημερινότητα για τους Ευβοιώτες και απαιτείται η άμεση αντιμετώπισής τους .

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: