Home > Πολιτική επικαιρότητα > Κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της ΑΣΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της ΑΣΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Εύβοιας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Πάρε μέρος στις αρχαιρεσίες στο σωματείο μας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Πάρε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τρίτη 19 Δεκέμβρη, στις 11πμ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη. Η γνώμη σου για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση του συλλόγου είναι αναγκαία και πολύτιμη.
Η συλλογική πάλη, η οργάνωση και συμμετοχή είναι τα μόνα αποτελεσματικά όπλα που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.
Ειδικά τώρα που μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, έχουμε όλοι ευθύνη να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην απεργία και τα σωματεία μας. Σε περίπτωση που με νόμο επιχειρήσει η κυβέρνηση να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία και τα συνδικάτα, απαντάμε με Πανεργατική Απεργία, παίρνοντας από τώρα σχετικές αποφάσεις από όλα τα σωματεία.
Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα και την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιο της
Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:
Καταδίκασε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» την 3η αξιολόγηση. Κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης σημαίνει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ένα ακόμα μνημόνιο που θα προστεθεί στα προηγούμενα και που θα κάνει τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη. Σημαίνει τζάμπα και ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, περικοπές επιδομάτων, νέο μαχαίρι σε 600.000 συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, γενίκευση της ελαστικής εργασίας και των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες.
Δώσε απάντηση στην κυβερνητική απάτη για την «κανονικότητα» στα σχολεία. «Κανονικότητα» στα σχολεία σημαίνει: τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολυπληθή τμήματα, συνεχής μετακίνηση ή και έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ΕΠΑΛ και κατευθύνσεων ΓΕΛ, κατάργηση της ενισχυτικής και της ΠΔΣ.
Δυνάμωσε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας και το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Για να έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα μόνιμοι και συμβασιούχοι-αναπληρωτές συνάδελφοι. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στη δομή που έχουν ανάγκη. Για να μη δίνεται ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους στηρίζουν.
Απαιτεί να έχουμε ένα σωματείο που:
Θα είναι κοντά στο κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων.
Θα αντιπαλεύει τα παραμύθια της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης” και ταυτόχρονα θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού.
Θα στέκεται απέναντι στους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για τις αλλαγές στο δημόσιο, που έρχονται να υπηρετήσουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, την παράδοση ολόκληρων τομέων κι υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Θα στέκεται απέναντι στην κυρίαρχη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για το σχολείο, την προώθηση των περικοπών και την «εξοικονόμηση» δαπανών, τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (βλ. «νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», αυτονομία – κατηγοριοποίηση σχολείου κ.ά.). Απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης που θέλουν να χτίσουν ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο, να περικόψουν τα όποια στοιχεία γενικής Παιδείας έχουν απομείνει.
Θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους. Δε θα γίνεται ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως χρόνια τώρα έκαναν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά!
Θα συντονίζεται και θα αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, γιατί το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.
Ένα τέτοιο σωματείο, συνδικάτο θέλουμε και αυτό θεωρούμε ότι είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.
Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουν οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Οι εργαζόμενοι δε δοκίμασαν ακόμα τη δύναμη τους!
Μεγάλοι και δυνατοί θα μοιάζουν όσο είμαστε γονατισμένοι!
Οι αγώνες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, να γίνει δύναμη ανατροπής της κυριαρχίας των εκμεταλλευτών μας, των επιχειρηματικών ομίλων.
Η αντίσταση της πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενάντια στην τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς που γιγαντώθηκαν με την ψήφιση της τιμωρητικής τροπολογίας Γεροβασίλη από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. είναι παρακαταθήκη. Παίρνουμε τώρα μαζικά αποφάσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων για «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης».
Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες!
Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ, δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.
Το χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στην απεργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση, στη λειτουργία των σωματείων δείχνει ότι μας φοβούνται. Η άδικη και ταξική πολιτική τους θα γεννήσει νέους αγώνες. Αυτό το ξέρουν και γι’ αυτό τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Τώρα είναι ώρα να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών!
Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΟΛΜΕ (που εκφράζονται και μέσα από το κοινό προεδρείο παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΑΣΚ) δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική. Κινείται στο αστερισμό των διαλόγων και των προτάσεων προς την κυβέρνηση. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την απογοήτευση στον Κλάδο. Στηρίζει τη βασική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής και της ΝΔ πως δήθεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης. Πως η ανταγωνιστικότητα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων μπορεί να συνδυαστεί με κατακτήσεις υπέρ του λαού παγιδεύοντας τον Κλάδο με προτάσεις π.χ. για “μια καλή – μη τιμωρητική αξιολόγηση”.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα.
Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα.
Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, απαλλαγμένο από το βραχνά παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Έχουμε ευθύνη ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να μη γίνουμε δούλοι και σκυφτοί που θα προετοιμάζουν μια νέα γενιά χωρίς δικαιώματα.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΕ

1. ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αντωνίου, 1Ο ΓΕΛ Αλιβερίου

2. ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ του Αθανασίου, ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού

3. ΛΑΧΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Αλέξανδρου, Ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας

4. ΜΕΪΜΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Αντωνίου, ΕΠΑΛ Αλιβερίου

5. ΜΙΧΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Αθανασίου, ΕΚΦΕ

6. ΠΕΤΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ του Αναστασίου, Γυμνάσιο Αλιβερίου

7. ΠΗΛΙΧΟΣ ΝΙΚΟΣ του Χρήστου, ΕΠΑΛ Μαντουδίου

8. ΣΕΦΕΡΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Ανδρέα, Γυμνάσιο Αλιβερίου

9. ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣ του Σωκράτη, ΓΕΛ Ψαχνών

10. ΤΣΙΤΙΝΗ ΕΥΔΟΞΙΑ του Πολυχρόνη, Γυμνάσιο Ψαχνών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: