Home > Πολιτική επικαιρότητα > Γραμματεία Εύβοιας ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου

Γραμματεία Εύβοιας ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Εργατοϋπάλληλε, άνεργε, νέε και νέα, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, μικρέ επαγγελματία, φτωχέ αγρότη,

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σε καλεί σε μαχητική – αγωνιστική κινητοποίηση για να πάρουν εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – «θεσμούς» την απάντηση που τους αρμόζει!

 

 • Απέναντι στο πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, μεγαλύτερο πλήγμα σε δικαιώματα και κατακτήσεις…
 • Απέναντι στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που φέρνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για εργατικά – λαϊκά σπίτια…
 • Απέναντι στην επιδίωξη να χτυπηθεί η οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς και το απεργιακό δικαίωμα, να έρθει η συνδικαλιστική οργάνωση στα μέτρα της εργοδοσίας και των «αναγκών» της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης…
 • Απέναντι στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους και κλιμάκωση της φοροληστείας για τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων που βγαίνουν από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων και του λαού…

 

…εμείς να προτάξουμε ταξική μας συσπείρωση, την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας για δουλειά και ζωή για εμάς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

 

Διεκδικούμε παντού υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με στόχο την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς ελαστικούς όρους απασχόλησης, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα αν είναι νέοι ή παλιοί. Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο δουλειάς και για κάθε ειδικότητα με βάση και τις ιδιαίτερες ανάγκες.

 

Βάζουμε φρένο στα σχέδια Κυβέρνησης και εργοδοσίας να βάλουν στο χέρι τους αγώνες μας ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των Εφοπλιστών, των Τραπεζιτών και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας. Για να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο να τσακίζουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στη οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων μας.

 

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

 

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα που είναι πάνω από 18 μήνες απλήρωτοι, οι φοιτητές που διεκδικούν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαί έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι εργαζόμενοι στα ειρηνοδικεία που προσπαθούν να προστατέψουν το σπίτι τους, βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πήραν προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

 

Γιατί όταν η Κυβέρνηση λέει «βγαίνουμε στις αγορές», «έρχεται η ανάπτυξη» εννοεί ότι διασφαλίζει όλο το πλαίσιο για «ασφαλείς επενδύσεις», να μην κουνιέται φύλλο δηλαδή. Να μάθουμε να ζούμε με ψίχουλα, να μας παίρνουν 10 και να μας γυρίζουν 1, όπως γίνεται με το κοινωνικό μέρισμα. Κατά τ’ άλλα το νομικό οπλοστάσιο που διασφαλίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου παραμένει. Το τι σημαίνει αυτό στην ζωή του ο εργαζόμενος το βλέπει με τα 4ωρα και τα 6ωρα που γίνονται διπλάσιες ώρες εργασίας, πολλές φορές απλήρωτες ή ανασφάλιστες. Το βλέπει στο ωράριο που γίνεται λάστιχο με Λευκές Νύχτες, Μαύρες Παρασκευές κοκ. Το βλέπει στα ακάλυπτα κενά στην Υγεία και Παιδεία που γίνονται περισσότερα με τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο. Το βλέπει με την περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, με την αναστολή της ανεργίας στην περίοδο κατάρτισης ακόμα και αν έχει να δει μεροκάματο χρόνια κα. Το βλέπει με τον άθλιο διαχωρισμό των εργαζομένων με το ηλικιακό όριο των 25 που δημιουργεί στρατιές ακόμα φθηνότερου εργατικού δυναμικού.

 

Παίρνουμε την υπόθεση της

 οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας.

 

Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να ηττηθεί η γραμμή του συμβιβασμού που καλλιεργούν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΛΑΕ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ΝΤ ΑΔΕΔΥ που αθωώνει την κυβέρνηση και την ΕΕ, που λέει ότι τα μέτρα έρχονται «απ’ έξω», από «νεοφιλελεύθερους κύκλους», τη στιγμή που αυτά αποτελούν στρατηγική του κεφαλαίου και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα σε όλες τις χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, με μεγαλύτερο ή μικρότερο κρατικό χρέος. Επειδή έχουν αυτή τη γραμμή υπονομεύουν την οργάνωση της πάλης, τη συλλογική διεκδίκηση καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων σε σωτήρες.

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις και το κράτος της.

 

Διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751€ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57€.
 • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586€ και 511€ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751€.
 • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000€, προσαυξανόμενο 5.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ – ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: