Home > Hot ! > Έστω και καθυστερημένα το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ωφελήματα για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές του 2022

Έστω και καθυστερημένα το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ωφελήματα για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές του 2022


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Αν και καθυστερημένα μόλις  χτες Παρασκευή 26-08-22 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωση σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων  πανελλαδικών εξετάσεων 2022 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Ευεργετικές διατάξεις για μια χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη τόσο για εκπαιδευτικούς – μαθητές και γονείς της βόρειας Εύβοιας, λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων, κορωνοϊού, τηλεκπαίδευσης, πέραν της φυσικής καταστροφής που υπέστη ο τόπος μας τον περσινό Αύγουστο του 2021. Το palmosev.gr συνέβαλε θετικά σε αυτή την απόφαση αιτούμενο να ενεργοποιηθούν ωφελήματα του νόμου για τα παιδιά της βόρειας Εύβοιας ήδη από τον Απρίλιο του ’22.  Καθυστερημένα, όμως το Υπουργείο Παιδείας έλαβε την απόφαση προσαύξησης των μορίων και για την δική μας περιοχή, γιατί ήδη πολλοί μαθητές γνωρίζοντας το τόπο εισαγωγής τους, έχουν ήδη μισθώσει κατοικίες. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας επίσης, δεν διευκρινίζει αν οι μαθητές θα κάνουν νέο μηχανογραφικό, ή με το ήδη υπάρχον θα εισαχθούν σε άλλη σχολή που πιθανά να είχαν δηλώσει με σειρά προτεραιότητας στο μηχανογραφικό τους. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τους περσινούς απόφοιτους που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους φέτος το 10%, ή με άλλους απόφοιτους άλλων ετών που ξαναέδωσαν φέτος εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η αναστάτωση μπορεί να ωφελήσει μαθητές να αγγίξουν πιο εύκολα τη σχολή της πρώτης τους προτίμησης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/103868/A5/26-08-22 Υπουργική Απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Γενικών και  Επαγγελματικών Λυκείων α)του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, β) του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, γ) του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας, δ) του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, ε) της Κοινότητας Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στ)του Δήμου Ανωγείων, ζ) του Δήμου Φλώρινας, η) του Δήμου Αμυνταίου και θ) του Δήμου Πρεσπών, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι  υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2022, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2021-2022 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις ως άνω περιοχές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ειδικό ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου ως εξής:

  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 0,93% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. καιτων Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 1,64% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.
  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 0,66%καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. καιτων Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 0,36% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

 

Για τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: