Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ερώτηση Σαρακιώτη για το διορισμό Διοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ερώτηση Σαρακιώτη για το διορισμό Διοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Γ. Σαρακιώτης προς Β. Κικίλια:

«Επιλέξτε Διοικητή που να αξίζει στους πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας»

Να επιλέξει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας που να ανταποκρίνεται στις εύλογες προσδοκίες των πολιτών της Λαμίας και της Φθιώτιδας, ζητάει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Σε συνέχεια προηγουμένων δημοσίων τοποθετήσεων του, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις και την ανησυχία της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο επιλογής των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Φθιώτιδα τονίζει την αναγκαιότητα διαφύλαξης του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων από επιλογές που δεν πείθουν, για την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητες ως προς τη διοίκηση νοσοκομειακών μονάδων.

Τέλος, με την ερώτησή του ο κ. Σαρακιώτης ζητάει από τον Υπουργό Υγείας να ενημερωθεί για το αν προτίθεται να προβεί σε νέα προκήρυξη για την πλήρωση της κενής θέσης του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, για την ακώλυτη λειτουργία της αρμόδιας Επιτροπής αναφορικά με την εξέταση των φακέλων των υποψηφίων και τη διενέργεια των σχετικών εισηγήσεων υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της έμπρακτης συνεκτίμησης των τυπικών προσόντων τους, όπως άλλωστε έγινε στο παρελθόν από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη στελέχωση της παραπάνω θέσης καθώς και αντιστοίχων σε άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου της περιοχής.

Ερώτηση

Προς:

Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Τρόπος επιλογής του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας»

Με την από 22 Νοεμβρίου 2019 ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας δημοσιοποιήθηκε ο ορισμός εκατόν δώδεκα (112) Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, ο τρόπος του οποίου όπως φυσικά γνωρίζετε προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εκ μέρους των Επιστημονικών Οργανώσεων, του Τύπου και πρωτίστως της κοινωνίας. Επιπροσθέτως και στο πλαίσιο των ανακοινωθέντων, έλαβε χώρα η απομάκρυνση του πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας και η τοποθέτηση του στην αντίστοιχη θέση του Γ.Ν. Χαλκίδας & Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου & Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υφίσταται Διοικητής στο Γ.Ν. Λαμίας, παρά μόνον ο προηγουμένως ορισθείς Αναπληρωτής Διοικητής.

Εντός της υπ’ αριθ. Γ4β/Γ.Π.οικ.64657/13-09-2019 Πρόσκλησης Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., γίνεται μνεία στα απαραίτητα και τα συνεκτιμώμενα προσόντα, καθώς και αυτολεξεί αναφέρεται ότι: «Η Επιτροπή εξετάζει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων που θα διαβιβαστούν σε αυτήν. Στη συνέχεια συντάσσει κατάλογο αξιολόγησης και εισηγείται στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και διορίζει τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές», όπως άλλωστε ορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4052/2012, τις οποίες και λαμβάνει υπ’ όψιν η ως άνω πρόσκληση (στοιχείο 1α).

Επειδή δεν υφίσταται εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου σχετική ενημέρωση, περί του αν συγκροτήθηκε και λειτούργησε η ως άνω αναφερόμενη Επιτροπή εξέτασης στοιχείων των κατατεθέντων φακέλων των υποψηφιοτήτων.

Επειδή δεν υφίσταται εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου ενημέρωση, περί του αν συνετάγη ο κατά νόμο προβλεπόμενος κατάλογος αξιολόγησης και αν ακολούθως υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις προς τον αποφασίζοντα Υπουργό.

Επειδή οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, προξένησαν την εύλογη ανησυχία της κοινής γνώμης ως προς την αναγκαιότητα διαφύλαξης του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων από επιλογές που δεν πείθουν, για την εμπειρία ως προς τον τρόπο διοίκησης νοσοκομειακών μονάδων και τη γνώση των σύγχρονων μεθόδων της, στοιχεία τα οποία και αποτελούν σημαντικό εχέγγυο για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση μίας υγειονομικής δομής.

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μέσω της στελέχωσης του με προσωπικό πολλαπλών ειδικοτήτων και αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Γ.Ν. Λαμίας προτίθεσθε να προβείτε στην έκδοση νέας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της θέσεως του Διοικητή, με τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων χωρίς περιορισμούς και ακολούθως μεριμνήσετε για τη λειτουργία της Επιτροπής εξέτασης των φακέλων των υποψηφίων και την εκ μέρους της ύπαρξη των σχετικών εισηγήσεων ;

2. Προτίθεσθε να συνεκτιμήσετε εμπράκτως τα εντός της ως άνω τιθέμενης υπ’ όψιν Σας αναφερόμενα κριτήρια και ακολούθως προβείτε σε συνεντεύξεις των υποψηφίων, όπως άλλωστε και συνέβη κατά το παρελθόν για λογαριασμό του εν λόγω νοσοκομείου, καθώς και για τη στελέχωση των διοικήσεων άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: