Home > Hot ! > ΕΛΜΕ Εύβοιας: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/5/2021, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, σχετικά με το χαρακτηρισμό 2 σχολείων της Χαλκίδας, του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ, ως Πρότυπα.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν τόσο εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων όσο και γονείς μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες αναστατώνονται τρομερά από την απόφαση αυτή.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Δούνας, στου οποίου την πρόταση βασίστηκε το υπουργείο παιδείας, για να αλλάξει το χαρακτήρα των σχολείων, ΔΕΝ έδωσε ΚΑΜΙΑ τεκμηριωμένη και υπεύθυνη απάντηση, επί των συγκεκριμένων πολύ αδήριτων ερωτημάτων που του τέθηκαν, τόσο από το ΔΣ της ΕΛΜΕ, όσο και από συνάδελφους και γονείς που πλήττονται, ερωτήσεις που  είχαν να κάνουν με την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, καθώς και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών, που κατηγοριοποιούνται, σε παιδιά προνομιούχα και μη προνομιούχα.

Αντιθέτως προσπάθησε να «μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», με αβέβαιες, αβάσιμες και αόριστες υποσχέσεις, ότι θα βρεθούν οργανικές για όλους/ες, ότι θα εισηγηθεί να γίνουν πολλά τμήματα στο 1ο ΓΕΛ, ώστε να απορροφήσει και τους μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου, εκτός από τους/τις απόφοιτους/ες του 5ου Γυμνασίου, που θα εισέλθουν στο 1ο ΓΕΛ χωρίς εξετάσεις, λόγω διασύνδεσης πρότυπων σχολείων. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό  ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν έχει σκεφτεί ότι θα υπάρξουν μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία της Περιφέρειας και όχι μόνο της Χαλκίδας, που θα θελήσουν να δώσουν εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία ή ότι θα δημιουργηθούν και διαρροές μαθητικού δυναμικού από ενδιάμεσες τάξεις όλων των άλλων σχολείων προς το 5ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ, μόνο και μόνο επειδή χαρακτηρίστηκαν  Πρότυπα. Αυτό βέβαια δείχνει και τις προθέσεις του ΔΔΕ και του Υπουργείου για δημιουργία προτύπων σχολείων-μαμμούθ, που όχι μόνο θα απορροφούν όλα τα κονδύλια και  τη χρηματοδότηση του κρατικού κορβανά αλλά και το άριστο μαθητικό δυναμικό της  πόλης, αφήνοντας υποχρηματοδοτούμενα και απαξιωμένα τα σχολεία της γειτονιάς.

Δεν απάντησε ο κ. Δούνας ούτε και στο ερώτημα γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή το υπουργείο να αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα και να τινάξει στον αέρα την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών  και τον οικογενειακό προγραμματισμό των οικογενειών, με ένα νόμο γραμμένο κυριολεκτικά στο πόδι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει η υπουργός το αφήγημα της αριστείας, ειδικά μετά από μια πολύ δύσκολη, λόγω πανδημίας, και επιβαρυμένη σχολική χρονιά.

Η πρόσφατη επίσκεψη της κ. Κεραμέως, και οι εντυπωσιακές ομολογουμένως αθλητικές της πιρουέτες, που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν ένα διαφορετικό ευπροσήγορο προφίλ, λαοφιλούς υπουργού, το μόνο που δυστυχώς κατάφεραν είναι να στείλουν την μπάλα στην εξέδρα, κάτι που όπως φαίνεται από τη γενικευμένη αντίδραση που υπάρχει την εκπαιδευτική κοινότητα και την  τοπική κοινωνία, δεν θα την γλιτώσει από μια ακόμη κόκκινη κάρτα.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ  Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: