Home > Πολιτική επικαιρότητα > ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για Υπηρεσιακές εκλογές

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για Υπηρεσιακές εκλογές


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κάλεσμα απόσυρσης των υποψηφιοτήτων και αποχής από τις εκλογές!

Καμία συμμετοχή στις εκλογές – παρωδία  για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Το Υπουργείο Παιδείας, εμμένοντας πεισματικά στην απόφασή του να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξωθεί τα πράγματα στα άκρα. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως το Υπουργείο θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όμως δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη φαρσοκωμωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γιατί η καθιέρωσή της θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε, καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου.

Τα σωματεία αντιστέκονται ακόμη σθεναρά στον οδοστρωτήρα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, γι’ αυτό θέλουν να τα καθυποτάξουν. Παρά την υπαρκτή κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, στον χώρο της εκπαίδευσης υπάρχουν ακόμα σωματεία που εκφέρουν συγκροτημένο λόγο και αντιπαρατίθενται στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Έχει ηττηθεί επικοινωνιακά το Υπουργείο στο ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διότι οι εκπαιδευτικοί, μέσω των σωματείων τους, παρουσίασαν την πραγματική κατάσταση αποδομώντας την πλασματική και ωραιοποιημένη εικόνα του κυβερνητικού μονολόγου.

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας δεν έχει εξαρτήσεις. Έχει αντιπαρατεθεί τόσο με τη νυν όσο και με την προηγούμενη κυβέρνηση για διάφορα επίδικα ζητήματα και δεν χάιδεψε ποτέ τα αυτιά των εκάστοτε τοπικών πολιτευτών. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο και να το υπερασπιστούμε. Γιατί το έχουμε ανάγκη.

Η απόφαση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στα σωματεία των εκπαιδευτικών. Για εμάς η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και γι’ αυτό στο Δ.Σ. της 19.10.2020αποφασίσαμε ομόφωνα όλες οι παρατάξεις να αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από την ηλεκτρονική ψηφοφορία  και  παίρνουμε τα ακόλουθα οργανωτικά μέτρα:

α) Καλούμε και τον Ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Δημήτριο Τουλούμη να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη νόθα διαδικασία 

β)Καλούμε να μη δεχτεί κανείς συνάδελφος τον ορισμό του από τη Διοίκηση ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ημέρα Σάββατο.

γ) Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του σωματείου μας ως μέλος της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από την υπ’ αρίθμ. Φ.350 /51 /139940 /E3 /14-10-2020 Υπουργική Απόφαση.

δ) Δεν επικυρώνουμε τον εκλογικό κατάλογο, όπως προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 23 του Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003).

ε) Καλούμε τις/τους συναδέλφους, που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της ΕΛΜΕ Εύβοιας και έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας, το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας  και το ΚΥΣΔΕ να υποβάλουν αίτηση απόσυρσης της υποψηφιότητάς τους στην υπηρεσία όπου υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22/10 και να ενημερώσουν για τις ενέργειές τους το σωματείο. Για διευκόλυνσή τους επισυνάπτουμε υπόδειγμα αίτησης απόσυρσης της υποψηφιότητας από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας και το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

στ) Καλούμε τις/τους συναδέλφους να απέχουν καθολικά από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

ζ) Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε πιθανού ένδικου μέσου εναντίον της διοίκησης (διευθυντή εκπαίδευσης, περιφερειακού διευθυντή κλπ), της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και όσων εμπλακούν στη νόθα διαδικασία

Οι αιρετοί εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι οργανικά δεμένοι με τα πρωτοβάθμια σωματεία, και αυτό διαφαίνεται και από το Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003). Οι αιρετοί οφείλουν να ενημερώνουν, να λογοδοτούν και να εκφράζουν τον κλάδο και τα εκλεγμένα όργανά του και όχι να λειτουργούν ως παράγοντες. Όπως έχει διαμορφωθεί πια η κατάσταση, αν υπάρξουν συνάδελφοι που θα εκλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα είναι δοτοί και όχι αιρετοί. Το σωματείο σε καμία περίπτωση δεν θα τους αναγνωρίσει ως εκπροσώπους του κλάδου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας

 

Οργανωτικά μέτρα για την υλοποίηση της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων για τα Υ.Σ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση της υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

 1. Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές. Για το λόγο αυτόν, καλούμε τους εκπροσώπους των παρατάξεων να καταθέσουν στην γραμματεία της ΟΛΜΕ τη δήλωση απόσυρσης των συνδυασμών τους και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν συντεταγμένα και ταυτόχρονα μέσω της ΟΛΜΕ στο ΥΠΑΙΘ και την ΠΔΕ Αττικής.
 2. Να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου, με κάλεσμα συμμετοχής στη ΔΟΕ.
 3. Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.
 4. Να καλέσει τις ΕΛΜΕ:
 • Να οργανώσουν με την ίδια διαδικασία, που θα ακολουθήσει η ΟΛΜΕ, την συντεταγμένη και ταυτόχρονη απόσυρση των ψηφοδελτίων όσων παρατάξεων συμφωνούν για τα ΠΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΔΕ.
 • Σε περίπτωση διενέργειας εκλογών να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή.
 • Να δημοσιοποιήσουν ανακοινώσεις με την απόφαση τους σχετικά με την

απόσυρση υποψηφιοτήτων και την αποχή από τις εκλογές.

 • Να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
 • Να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
 • Να καλέσουν, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των συναδέλφων και επικύρωση των αποφάσεων.
 • Να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων.

Με ενότητα απαντάμε στην αντιδημοκρατικότητα του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία

 

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: