Home > Hot ! > Ελισσάβετ Ρουμελιώτου: «Ξεκινάμε με τη βάση και δουλεύουμε για τη βάση»

Ελισσάβετ Ρουμελιώτου: «Ξεκινάμε με τη βάση και δουλεύουμε για τη βάση»


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

Μια συζήτηση με την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Ελισσάβετ Ρουμελιώτου και τη δημοσιογράφο Πάρη Ντελκή, έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε τον τρόπο που η ομάδα του Απόστολου Γκλέτσου οραματίζεται το αύριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Εύβοια.

Δείτε το video

Η Ελισσάβετ Ρουμελιώτου είναι μία νέα γυναίκα κατάγεται από τη Χαλκίδα και θέλει να χαράξει μια πολιτική πορεία. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας και Υπεύθυνη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ιδιωτών και Επιχειρήσεων.

Ασχολείται με θέματα που αφορούν τόσο την προώθηση Γεωργικών προϊόντων, πωλήσεις, ασφάλειες εξαγωγές, προγράμματα ΕΣΠΑ, λογιστικές υπηρεσίες και νομικής υποστήριξης σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και η συντονίστρια των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ. Παράλληλα είναι μητέρα ενός γιου 26 χρόνων.

Πώς τα προλαβαίνεις όλα αυτά;

Είναι η ζωή μου όλα αυτά.

Ελισσάβετ καλωσόρισες στην Β. Εύβοια.

Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στη βόρεια Εύβοια.

Κι εμείς. Άλλωστε νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι εδώ για το λόγο ότι πολλοί σε γνωρίζουν λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας. Έχεις ασχοληθεί με πολλές κοινωνικές ομάδες. Θα ήθελες να μας πεις κάτι γι αυτές;

Από το 2014 μετά από μία ομιλία που ειχα κάνει με τον  πρώην εισαγγελέα το κ. Γιάννη Σακκά σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα προέκυψαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν ανασφάλιστοι είχαν αρκετές οφειλές όπου και προσπαθήσαμε να τους βρούμε λύσεις και εγώ προσωπικά και έτσι και ασχολήθηκα με τα προβλήματα των πολιτών.

Πολύ σημαντικό αυτό.

Ένα άλλο θέμα ήταν αυτό με τα κόκκινα δάνεια πολλοί ιδιώτες οι οποίοι είχαν χάσει την εργασία τους και εκεί έπρεπε να βρεθεί μία λύση έτσι άρχισε να έρχεται αρκετός κόσμος στο γραφείο και εγώ με τους συνεργάτες μου, τους δικηγόρους και τους λογιστές, προσπαθήσαμε να τους βρούμε λύση κι αν θέλετε όπως μου λένε οι ίδιοι πια, κοιμούνται ήσυχοι και ξυπνάνε με χαρά.

Η οικονομική κρίση είναι αλήθεια ότι δημιούργησε πολλά προβλήματα και η αλήθεια είναι ότι πολλοί επαγγελματίες στάθηκαν στο κομμάτι αυτό της τακτοποίησης των οικονομικών άλλων ανθρώπων και αυτό πραγματικά ίσως έχει ανακουφίσει μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αυτό είναι αλήθεια. Θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική αλλά μόνο το γεγονός ότι ασχολείσαι ήδη με τόσες μεγάλες μερίδες πληθυσμού στην ουσία είναι και αυτό μία σοβαρή ενασχόληση με την πολιτική.

Η Ελισσάβετ Ρουμελιώτου είναι η υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τον Απόστολο Γκλέτσο. Γιατί με τον Απόστολο Γκλέτσο;

Γιατί είναι ένα επιτυχημένος Δήμαρχος, ένας άνθρωπος που χτυπάει το χέρι και διορθώνονται πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει επιλέξει να κατέβει χωρίς χρίσμα.

Αυτό είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα;

Ακριβώς και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ τον πολίτη γιατί κατά κύριο λόγο θα κοιτάξουμε από κάτω, από τον πολίτη, από τη βάση να λύσουμε θέματα και όχι να μας επιβάλλουν ποια προβλήματα θα λύσουμε. Εμείς θα ρωτήσουμε την επόμενη μέρα ακριβώς μετά την εκλογή μας, θα κατέβουμε στους δρόμους -όπως είμαστε και τώρα -και εκεί θα ρωτήσουμε τον πολίτη για τα προβλήματά του. Θα βάλουμε προτεραιότητες. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της Εύβοιας, τόσο στη βόρεια Εύβοια, όσο στη νότια Εύβοια όσο και στην κεντρική Εύβοια.

Η Εύβοια μας είναι ένα υπέροχο νησί θέλουμε να φέρουμε κόσμο στο νησί μας και για να φέρουμε τον κόσμο θα πρέπει να αναπτύξουμε τον πολίτη.

Με ποια έννοια θα τον αναπτύξουμε;

Ασχολούμαι με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν ασχολούμαι ξέρετε γιατί;

Γιατί;

Γιατί δεν προσφέρεται χρήμα. Έχει απορρόφηση μόνο κι οι πληρωμές είναι μόνο το 6% αυτό που σας λέω είναι με στοιχεία.

Δηλαδή ένα λεπτό. Υπάρχει κόσμος ο οποίος θέλει να ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά δεν μπορεί;

Και δεν μπορεί αλλά και να ενταχθεί δεν πληρώνονται.

 Αυτό γιατί γίνεται;

Γιατί υπάρχουν διάφορες καθυστερήσεις

Αυτές οι καθυστερήσεις που οφείλονται; Οφείλονται σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς;

Εγώ θα έλεγα και σε πολιτικούς μηχανισμούς. Αυτή την άποψη έχω.

Γιατί όμως η κεντρική Πολιτεία να μη θέλει…

Ίσως δεν είναι η κεντρική Πολιτεία, ίσως είναι η Περιφέρεια γιατί από την Περιφέρεια περνάνε τα προγράμματα αυτά.

Δηλαδή  μου λέτε δηλαδή ότι η Περιφέρεια έχει απορροφήσει κονδύλια αλλά δεν τα μοιράζει …

Για τους δικούς της λόγους. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε. Εμείς λοιπόν θα έρθουμε και ότι κονδύλια υπάρχουν θα τα δώσουμε στους πολίτες, στους επιχειρηματίες.

Εννοείται ότι θα είσαστε πιο άμεσοι στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών. Έχετε συγκεκριμένο πλάνο που θα κινηθείτε για αυτό το θέμα.

Καταρχήν θα ανοίξουμε τους φακέλους. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να καθυστερεί ένας φάκελος πάνω από 10-15 μέρες.

Έχετε κάτι άλλο σε πιο κεντρικό σημείο (της προεκλογικής σας εκστρατείας);

Έχουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα πάνω στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπάρχει κάτι που έχετε να μας προτείνετε τελείως διαφορετικό;

Ναι βεβαίως γιατί θα ανοίξουμε την τράπεζα Στερεάς Ελλάδας, όπου θα μπορούν να χρηματοδοτούνται οι νέοι είτε αγρότες είναι, είτε επιχειρηματίες. Θα πω καλύτερα πως θα δώσουμε μία ευκαιρία στους παλαιότερους.

Η Τράπεζα Στερεάς Ελλάδας υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει άσχετα αν εσείς εκλεγείτε Περιφερειακή αρχή ή όχι;

Αυτό είναι μία πρόταση του Απόστολου του Γκλέτσου και θεωρώ ότι θα υλοποιηθεί και άμεσα. Είμαι σίγουρη ότι θα υλοποιηθεί άμεσα.

Γιατί είχαμε την Τράπεζα Ευβοίας αλλά είχε μία άτυχη ιστορία.

Ακριβώς. Εμείς θα το προσπαθήσουμε ή μάλλον όχι θα το προσπαθήσουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα πράξουμε το σωστό. Και πώς θα το πράξουμε το σωστό; Είπαμε ότι κοιτάζουμε και θέλουμε την ανάπτυξη. Δεν φτιάχνουμε την Τράπεζα για να καθυστερούμε τον κόσμο να μην του λύνουμε τα θέματα του. Άρα μου λέτε ότι έχετε το πλάνο και σχεδιάζετε να έχετε και τα εργαλεία για αυτήν την ανάπτυξη.

Τα εργαλεία υπάρχουν. Απλά εμείς θα τα προωθήσουμε.

Είναι αρκετά ενδιαφέροντα όλα αυτά τα οποία μας λέτε. Ας πάμε στην επόμενη μέρα όπου έχουνε γίνει εκλογές και η Ελισσάβετ Ρουμελιώτου είναι Περιφερειακή Σύμβουλος. Ποιο είναι το σημείο αυτό που θα επικεντρωθείς;

Το πρώτο πράγμα το οποίο θα κάνω είναι να ασχοληθώ με το κομμάτι της οικονομίας. Θεωρώ πως είναι η βάση για να μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

 Συγκεκριμένα;

Με το να αναπτύξω τις επιχειρήσεις προτείνοντας προγράμματα είτε αυτά που υπάρχουν ήδη, είτε  άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ναι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά προγράμματα και βέβαια θα πρέπει να επιλεγούν αυτά που αντιστοιχούν καλύτερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ένα άλλο θέμα είναι το θέμα της υποδομής. Είπαμε ότι θα πρέπει να φέρουμε κόσμο στην Εύβοια. Για να φέρουμε κόσμο μπορούμε, αν την αναπτύξουμε και αν τα έργα υποδομής προχωρούν, όχι με αργούς αλλά με γρήγορους ρυθμούς.

Προφανώς κάτι θέλετε να πείτε τώρα…

Ναι έρχομαι από Χαλκίδα για να μπω στην Αιδηψό τρέμω. Μάλιστα αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Εγώ είμαι Ευβοιώτισα. Ο άνθρωπος που θα  ‘ρθει από πιο μακριά καταλαβαίνετε ότι όταν θα δει αυτό το φαινόμενο θα πει δεν ξανάρχομαι στην Εύβοια ΚΑΙ εδώ στη βόρεια Εύβοια.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και εκτιμούμε ότι αυτό το πρόβλημα έχει μπει σε μία σειρά…

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να μπαίνουμε μόνο σε μια σειρά. Μας ενδιαφέρει να λύνουμε τα προβλήματα και να μην χρονοτριβούμε. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι επειδή έτσι είμαι και στη δουλειά μου- δεν χρονοτριβώ αλλά λύνω θέματα – θα πράξω ακριβώς το ίδιο και στην Περιφέρεια, ως Περιφερειακή Σύμβουλος.

Αυτό είναι μία εξαιρετική δήλωση και θα το κρατήσουμε και θα περιμένουμε.

Κρατήστε το και θα υλοποιηθεί.

Θέλω να ρωτήσω το εξής είμαστε και οι δύο Ευβοιώτισες όμως έχουμε διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Εμείς στη βόρεια Εύβοια από ότι εσείς στη Χαλκίδα και αντίστοιχα οι φίλοι μας στην Κάρυστο έχουμε διαφορετικά προβλήματα. Εσείς στη Χαλκίδα έχετε καταλάβει πραγματικά ποια είναι τα δικά μας προβλήματα στη βόρεια Εύβοια;

Ακριβώς  εγώ τα έχω καταλάβει πολύ καλά γιατί τα ζω. Έχω μπει σε όλες τις οικογένειες και στη βόρεια και στη νότια και στην κεντρική Εύβοια και γνωρίζω ακριβώς το θέμα που έχουν όλοι. Το πρώτιστο είναι το οικονομικό.

Αυτό είναι η αλήθεια το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αυτό θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών της Εύβοιας κατά κύριο λόγο και ο κύριος Γκλέτσος όλης της Περιφέρειας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτά που συζητήσαμε, να μάθουν και οι φίλοι μας πως σκέφτεται η Ελισσάβετ Ρουμελιώτου και ευχόμαστε Καλή επιτυχία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: