Ύστερα από 15 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει τη σκυτάλη σε έναν από τους μονομάχους του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Περίπου στις 22:30 αναμένεται να μάθουμε εάν αυτός θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου. 

Η διαδικασία κίνησε κατά το μεγαλύτερο διάστημα ομαλά, χωρίς εντάσεις, και με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται από πολύ νωρίς το πρωί.

Η καταγγελία Κασσελάκη

Ωστόσο γύρω στις 18:00 ο κ. Κασσελάκης προέβη εμμέσως πλην σαφώς σε καταγγελία, γράφοντας σε ανάρτησή του: «Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις εμπλοκής και δεν δικαιολογείται τέτοια αντίδραση από τον κ. Κασσελάκη. 455 περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν και ψήφισαν κανονικά, ενώ περίπου 500 προσπάθησαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι νέα μέλη.

Τα μηνύματα ενότητας

Νωρίτερα πάντως και ύστερα από μία εβδομάδα ακραίας πόλωσης και εκατέρωθεν αιχμών και βολών, τόσο οι δύο οι υποψήφιοι όσο και οι Αλέξης Τσίπρας και Σωκράτης Φάμελλος θέλησαν να στείλουν μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα.

«Σήμερα τον λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο οποίαν η όποιον αποφασίσουν τα χιλιάδες Έλληνες είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που ψήφισε στις 17:00 στην Καισαριανή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς, που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι μαζί προχωράμε».

Η Έφη Αχτσιόγλου, που ψήφισε στο Αιγάλεω, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Πρόσθεσε δε ότι το βράδυ «θα είμαστε όλοι πιο δυνατοί και χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Από αύριο το πρωί θα είμαστε όλοι και όλες μαζί, είπε και ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο αποτέλεσμα και στον κοινό στόχο.

https://www.naftemporiki.gr/politics/1517413/ekloges-syriza-paratasi-mias-oras-stis-2100-tha-kleisoyn-oi-kalpes/