Home > Πολιτική επικαιρότητα > ΔΗΠΑΚ ιατρών Ν. Εύβοιας: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Γ.Ν. Χαλκίδας

ΔΗΠΑΚ ιατρών Ν. Εύβοιας: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Γ.Ν. Χαλκίδας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Ν. Εύβοιας, κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του ιατρικού συλλόγου έθεσε προς συζήτηση το θέμα της μη επαρκούς στελέχωσης του Γ.Ν. Χαλκίδας, των ΚΥ και ΠΙ, με αφορμή την κοινοποίηση ενός άκρως απαράδεκτου και αντιεπιστημονικού εγγράφου από την 5η ΥΠΕ.

Το σχετικό έγγραφο, αν είναι δυνατόν, άρει οποιοδήποτε περιορισμό και προϋπόθεση όσο αφορά τις ειδικότητες γιατρών οι οποίοι είναι κατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν και να νοσηλεύσουν ασθενείς με Covid-19! Χρησιμοποιεί εκβιαστικά διλλήματα προς τους συναδέλφους για να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, αφού χρειάζεται απλά μια λευκή ποδιά που θα εκτελεί οποιαδήποτε ιατρικά καθήκοντα!

Το διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της υγείας του λαού έχει συγκεκριμένο ένοχο που δεν είναι άλλος από τη διαχρονική  πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας. Σημερινός εκφραστής αυτής της πολιτικής, είναι η κυβέρνηση με τους κατά τόπους εκτελεστές της (ΥΠΕ, διοικήσεις κλπ).Ένα χρόνο μετά έχει το θράσος να επικαλείται τη δημόσια υγεία και τις έκτακτες ανάγκες της, τη στιγμή που οι υγειονομικοί δουλεύουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εδώ και πολύ καιρό έχοντας ξεπεράσει όρια και αντοχές!

Είναι εξοργιστική η προσπάθειά της να μας πείσει πως έκανε τα βέλτιστα, ενώ δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να θωρακίσει τη δημόσια υγεία. Αντί να προσλάβει υγειονομικούς, τους έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο που άλλοτε τους χειροκροτεί υποκριτικά, άλλοτε τους ενοχοποιεί γιατί νόσησαν, άλλοτε τους μετακινεί με εντέλλεσθε για να καλύψει κενά ανοίγοντας άλλα.. Δημιουργεί νοσοκομεία μιας νόσου και απογυμνώνει την ΠΦΥ υποβιβάζοντας τον πρωτεύοντα ρόλο της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την προδίδει η πραγματικότητα της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων όσο αφορά τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας  σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ στα σχολεία. Αρνείται πεισματικά να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα αφού πυξίδα της έχει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ανθρώπινη ζωή.

Οι γιατροί  της ΔΗΠΑΚ βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων που μάχονται καθημερινά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε στο ΓΝΧ είτε στην ΠΦΥ. Δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί στη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και σε κάθε είδους μεσοβέζικες λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και υγειονομικούς.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, την υγεία και τη ζωή των ασθενών μας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Γ.Ν. Χαλκίδας ώστε να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας του. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί  και συμβασιούχοι. Να ενισχυθεί η ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές ώστε να ανταπεξέλθει και ως εμβολιαστικό κέντρο. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ, να δοθεί ανθυγιεινό επίδομα και να οριστεί η νοσήσει από κορονοιό ως επαγγελματική ασθένεια.

Χαλκίδα 01/03/2021

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: