Home > Hot ! > Χρ. Μαραβέλιας «Εδώ και 12 μήνες ο Παγασητικός χρησιμοποιήθηκε ως ο ΧΥΤΑ του Θεσσαλικού κάμπου» [video]

Χρ. Μαραβέλιας «Εδώ και 12 μήνες ο Παγασητικός χρησιμοποιήθηκε ως ο ΧΥΤΑ του Θεσσαλικού κάμπου» [video]


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η γειτονική μας θάλασσα ο Παγασητικός κόλπος. Τόνοι νεκρών ψαριών ξεβράστηκαν στη θάλασσα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Βόλου κι όχι μόνον. Ο καθηγητής ιχθυολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μαραβέλιας μίλησε στο palmosev.gr, στη δημοσιογράφο Πάρη Ντελκή για τις αιτίες του προβλήματος, για το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για το περιβάλλον και τους κατοίκους της Μαγνησίας και πόσο αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει και την βόρεια Εύβοια.

Καλωσορίζουμε σήμερα στο palmosev.gr τον Χρήστο Μαραβέλια καθηγητή ιχθυολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!

Κύριε Μαραβέλια καλώς ορίσατε..

Καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να ‘στε καλά.

Είστε βιολόγος με λαμπρές σπουδές μετά από το δικό μας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας, διατελέσατε ερευνητής στο  Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, Σύμβουλος Ειδικός Εμπειρογνώμονας Υπεύθυνος για την Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, την Κύπρο, την  Ρουμανία, Βουλγαρία. Μαθαίνουμε έχετε ένα τεράστιο  βιογραφικό. Έχουμε δει πολλές σας δημοσιεύσεις, σε επιστημονικά περιοδικά  με διάφορες κριτικές, κεφάλαια, πράγματα.

Σε μάς είστε απολύτως χρήσιμος για να μας ρίξετε λίγο φως σε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η γειτονική μας Θεσσαλία με το θέμα των νεκρών ψαριών δηλαδή το αποτέλεσμα το οποίο βλέπουμε  όλοι μπροστά μας και  προβληματίζει όχι μόνο εμάς τους Έλληνες αλλά όλη την παγκόσμια κοινότητα. Αλήθεια  είναι ένα θέμα το οποίο συνδέει με το Daniel με τις περσινές πλημμύρες οι οποίες είχαν γεμίσει τον κάμπο της Θεσσαλίας νερό;

Ναι πρώτα απ όλα σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ε ναι είναι φυσική συνέπεια της περσινής καταστροφής.

Όπως ξέρετε η φύση θέλει το χρόνο της. Αν δεν τη σεβαστείς, θα απαντήσει. Συνέβη λοιπόν αυτό το πλημμυρικό φαινόμενο στη Θεσσαλία και έπεσε τεράστιος όγκος νερού στις περιοχές αυτές, και οι ενέργειες που έγιναν μετά δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν ένα γεγονός το οποίο ήταν αναπόφευκτο.

Δηλαδή τι ακριβώς έγινε πώς ξέφυγε όλη αυτή η κατάσταση με τα νερά τα οποία έφυγαν λίμνασαν και τι προκάλεσαν;

Κοιτάξτε οπωσδήποτε έπεσε ένας πρωτοφανής όγκος νερού στην Κάρλα και στις παρακάρλιες περιοχές ο οποίος όγκος νερού, παρόλο που πέρασαν τόσοι μήνες εξακολουθούσε να είναι σε τεράστιες ποσότητες,  ήρθε το καλοκαίρι, υψηλές θερμοκρασίες, αναπαραγωγή των ψαριών και όλο αυτό το πράγμα οδήγησε σε μία εκρηκτική βόμβα,  γιατί αυτό που συνέβη είναι ότι μαζί με τα νερά – αν θέλετε τα βρόχινα- κατέληξαν στην Κάρλα πολλά νερά από λύματα από φυτοφάρμακα από άλλες πηγές που ευνόησαν την δημιουργία μιας οικολογικής αν θέλετε -δεν θα το έλεγα καταστροφής αλλά θα έλεγα, μιας πολύ άσχημης κατάστασης ανοξικών συνθηκών (έλλειψης οξυγόνου), υψηλών θερμοκρασιών που είχαμε το καλοκαίρι σε συνδυασμό με την αναπαραγωγή των ψαριών οδήγησαν σε αυτό το πολύ μεγάλο boom που έγινε και τα ψάρια αυτά τελικά πέθαναν, πιστεύουμε στην Κάρλα.

Μέσα στην Κάρλα; όχι σε παρακάρλιες περιοχές;

Δείτε το video

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: