Home > Hot ! > Από «μακεδονομάχος» υπερασπιστής της Βόρειας Μακεδονίας: Σκληρή ανακοίνωση Παμμακεδονικής κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

Από «μακεδονομάχος» υπερασπιστής της Βόρειας Μακεδονίας: Σκληρή ανακοίνωση Παμμακεδονικής κατά Κυριάκου Μητσοτάκη


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Νέα Υόρκη.- (GreekNewsOnline)

Αμηχανία σε κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, αλλά και τους οργανωτές των συλλαλητηρίων για την ονομασία των Σκοπίων, προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα (16 και 17 Σεπτεμβρίου) του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συμμετείχε στο συνέδριο του Economist και την Πέμπτη συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κύριο αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να αναρτήσει τη συνάντηση στον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter, ενώ το κρατικό ΑΠΕ προσπάθησε να υποβαθμίσει την είδηση. Πάντως, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εγκωμίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη – που έκανε την αντίθεσή του στην συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήριζε προδοτική βασικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας – που άλλαξε στάση και «έδωσε μάχες» για τη Βόρεια Μακεδονία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει αφότου έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις που διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια τήρησαν σιγή ιχθύος, ενώ η Παμμακεδονική ΗΠΑ και Καναδά μετά από δύο μέρες κι αφού δέχθηκε σχόλια – εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ

«O πρωταγωνιστής της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών Ζόραν Ζάεφ έτυχε θερμής υποδοχής από την Κυβέρνηση στην Αθήνα. Ο άνθρωπος, τον οποίο στελέχη της ΝΔ υποδυόμενοι τους Μακεδονομάχους, κατακεραύνωναν καθόλη την ατιμωτική διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης Συριζανελ με τους Σκοπιανούς, τώρα μένουν σιωπηρά.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, και λέμε Σκοπίων καθώς για εμας τους αληθινούς Μακεδόνες, καμία συμφωνία δεν μπορεί να γίνει σεβαστή και καμία «Βόρεια Μακεδονία» δεν υπάρχει, εξέθεσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα όσα είπε στην συνέντευξη του σε Ελληνικό ΜΜΕ.

Ο κ. Ζάεφ ευχαρίστησε ανοιχτά τον Ελληνα Πρωθυπουργό για τις άοκνες και διαρκείς προσπάθειες στήριξης της ενταξιακής προσπάθειας των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ λέγοντας χαρακτηριστικά “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς”. Το ερώτημα που απευθύνουμε προς τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό:

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, εσείς που έχετε αρνηθεί να συναντήσετε τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών και που σέβεστε την απαράδεκτη όπως εσείς χαρακτηρίσατε παλαιότερα, Συμφωνία των Πρεσπών, πράγματι καταβάλλατε προσπαθειες στήριξης και προώθησης της Κυβέρνησης των Σκοπίων; Ο κ. Ζάεφ ψεύδεται οπότε και έχετε χρέος να τον διαψεύσετε κατηγορηματικά ή λέει αλήθειες που απλά αποδεικνύουν τον ρόλο και της σημερινής Κυβέρνησης;

Πότε επιτέλους θα δώσετε μάχες όχι για τους γείτονες αλλά για τους Έλληνες και την Μακεδονία μας;

Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι όταν γίνει Κυβέρνηση η ΝΔ, θα χρησιμοποιήσει το βέτο ως μέσο πίεσης προς τα Σκόπια στην ενταξιακή τους πορεία και θα δώσει μάχη για το ζήτημα της γλώσας και της εθνότητας. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν είδαμε να υλοποιοείται.

Πού είναι άραγε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν πως ήταν στα κάγκελα μαζί με τον Ελληνικό λαό στον αγώνα με τα Συλλαλητήρια και τώρα είναι εξαφανισμένα ώστε να μην χάσουν την θεσούλα τους;

Που είναι όλοι όσοι χρησιμοποίησαν την οργή των Ελλήνων για δικό τους εκλογικό όφελος; Ο Ελληνικός λαός νοιώθει οτι προδόθηκε και πλέον στο μυαλό της πλειοψηφίας των Ελλήνων κυριαρχεί η σκέψη ότι η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση των Συριζανελ! Ολοι εμείς που βάζουμε την πατρίδα πάνω από κόμματα, τρώγαμε τα χημικά της αριστερής δημοκρατίας και την ίδια στιγμή εσείς κύριοι της Κυβέρνησης κλείνατε το μάτι πονηρά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά!

Κύριοι Πολιτικοί, οι Έλληνες βλέπουν και καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα θα θέλατε! Εμείς ως οι Μακεδόνες της Αμερικής παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας, σε αντίθεση ως φαίνεται με εσας κύριοι της Κυβέρνησης! Για εμάς δεν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, αλλά μόνο μία χώρα Βόρεια της Μακεδονίας μας, της μιας και Ελληνικής Μακεδονίας.

Κύριε Μητσοτάκη, οι Έλληνες νοιώθουν προδομένοι για ακόμη μία φορά, ενώ την ίδια ώρα το ερώτημα είναι βασανιστικό! Με τον τρόπο που χειριστήκατε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών χάσαμε πλήρως την εμπιστοσύνη! Γίναμε μάρτυρες των χειρισμών και στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και διερωτώμαστε: Με τον ίδιο τρόπο άραγε θα διαπραγματευθείτε και για το Αιγαίο και τα άλλα εθνικά μας θέματα;

Επιπροσθέτως, την ώρα που τα αδέλφια μας στην Βόρειο Ηπειρο δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς στο ζήτημα των περιουσιών, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Εντυ Ράμα γίνεται επίσης δεκτός μετά βαϊων και κλάδων στην Αθήνα!

Και μία σύσταση σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της χώρας, σταματήστε να μιλάτε για Βόρειες, Νότιες και Μεσαίες Μακεδονίες!

Για το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Φιλιππίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Χαριτόπουλος

O Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Δημήτρης Χατζής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωση η Τοπική Οργάνωση των Φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκη8ς.

«Ο σημερινός πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης είναι όντως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα. Προεκλογικά είχε εξαγγείλει «δεν θα καλωσορίσω ποτέ (Βόρειο)Μακεδόνα πρωθυπουργό». Με αυτό το σύνθημα και με σφοδρή αντιπαράθεση για την Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του για να υφαρπάξει τις εκλογές τις 7 Ιουλίου 2019. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συμμαχήσει ανοικτά με μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλα ακροδεξιά στοιχεία της κοινωνίας.

Σήμερα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προεκλογικές εξαγγελίες και τους ψηφοφόρους του που τον εμπιστευτήκαν, αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς τον διπλωματικό θρίαμβο Τσίπρα – Κοτζιά. Τώρα, όχι μόνο αποδέχεται, αλλά στηρίζει και επικροτεί την Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κερασάκι στην τούρτα;

Μιλώντας στο euronews ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην χώρα του και απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στα Σκόπια. Έδωσε μάχες για εμάς».

Όσον αφορά τα μέλη μερίδας της Ελληνικής ομογένειας εντός ΗΠΑ, θεωρούμε ότι είναι φανερή η εξαπάτηση των ομογενών και ξεκάθαρη η δικαίωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μία δημόσια συγνώμη από τους «Μακεδονομάχους» θεωρούμε ότι αρμόζει, κι ας είναι και σε ψηφιακή μορφή.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλει στη σταθερότητα και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ.

Τον ευχαριστούμε που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών.

Τέλος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σε κάτι έχει συνέπεια. Επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα».

ΠΗΓΗ:https://www.greeknewsonline.com/

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: