Home > Πολιτική επικαιρότητα > Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην πλατεία της Ιστιαίας στις 10:30

Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην πλατεία της Ιστιαίας στις 10:30


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας της 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ιστιαίας στις 10:30

Ξεσηκωμός! Πολυνομοσχέδιο σκούπα σε μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους “επενδυτές” με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων. Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ’ νέου την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

Την θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Πήραν φόρα από τον απεργοκτόνο νόμο του Σύριζα και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, τίμιους συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργάτες να βγουν μπροστά!

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Απεργιακή Συγκέντρωση

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 10:30 Πλατεία Ιστιαίας

Η Ανάπτυξή τους τσακίζει την ζωή μας! Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας/ Ένωση Ι/Υ Χαλκίδας/ Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας/ Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας/ Σωματείο Εργαζομένων Επιχειρήσεων Ζουρα/ Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπ/Λων Κελαϊδιτης Αε/ Σωματειίο Εργαζομένων Ομίλου Νηρέα/ Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης/ Σωματείο Εργαζομένων Οτα Β/Κ Εύβοιας/ Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Και Δασεργατών Εύβοιας/ Ένωση Συνταξιούχων Ικα Ν. Ευβοίας/ Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου Βοιωτίας Εύβοιας/ Σωματείο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας/ Συνδικάτο Οικοδόμων Λουτρών Αιδηψού

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: