Home > Hot ! > Απαλλαγή και για το 2022 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας – Το αίτημα Τσαπουρνιώτη δεκτό [video]

Απαλλαγή και για το 2022 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας – Το αίτημα Τσαπουρνιώτη δεκτό [video]


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

https://www.facebook.com/watch/?v=1362267660928691

Με ειδική διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – Πρόγραμμα συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες μέχρι τη μεταβίβαση της κατοικίας τους στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης του κεφαλαίου Α’ του μέρους δευτέρου του τρίτου βιβλίου του ν. 4738/2020 – Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2020/1151 και (ΕΕ) 2021/1159, νέος μειωμένος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση ιδίως της ενεργειακής κρίσης και άλλες διατάξεις», προβλέπεται και για το 2022 απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 42 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι «τα ακίνητα που ευρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απαλλάσσονται για τα έτη 2021 και 2022, εφόσον κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για τα έτη αυτά». Διευκρινίζεται ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρ. 2 του ν. 4824/2021 (ΦΕΚ A’ 156/02.09.2021) είχε ήδη προβλεφθεί απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ το 2021 για τις εν λόγω περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η Κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του σχεδίου της για τη στήριξη και την αποκατάσταση των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντάς το όπου κρίνεται αναγκαίο, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά στην απαλλαγή και για το 2022 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, προωθείται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή, η απαλλαγή και για το 2022 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα της περιοχής. Πρόκειται για μία σημαντική ελάφρυνση που αφορά οριζόντια όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού – στους δήμους, δηλαδή, που επηρεάστηκαν στο σύνολό τους από τη συγκεκριμένη φυσική καταστροφή. Πρόκειται για μία νέα, σημαντική παρέμβαση οικονομικής στήριξης προς την περιοχή και, δη, προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ».

Επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Αρμόδιος για Θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος σημείωσε ότι «στα πλαίσια της στήριξης των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προχωράμε μέσω νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, στην απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ και για το 2022 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Παραμένουμε έμπρακτα αρωγοί στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας, μειώνοντας τις φορολογικές τους επιβαρύνσεις».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: