Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ανοιχτή επιστολή Προέδρου Ε.Ε.Α. προς τον Πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή Προέδρου Ε.Ε.Α. προς τον Πρωθυπουργό


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει εκφράσει πολλές φορές την έντονη ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ειδικά για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες.

main_xatzitheodosiou_newΘα μπορούσε βάσιμα να υποστηρίξει κάποιος ότι η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα έχει «δαιμονοποιηθεί», καθώς όχι μόνο δεν έχουν εφαρμοστεί πολιτικές που να την στηρίζουν και να δίνουν προοπτικές ανάπτυξης, αλλά αντίθετα συνεχίζεται η στοχοποίηση των επιχειρήσεων. Μόνον για εισπρακτικούς λόγους ασχολείται, πλέον, η Πολιτεία μαζί τους, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, που έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, εξακολουθεί να αγνοείται χαρακτηριστικά η δυναμική που μπορεί να δώσουν, τόσο στην οικονομία μας, όσο και σε μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως της απασχόλησης.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι για όλα τα παραπάνω είχα την τιμή και την ευκαιρία να σας ενημερώσω και προσωπικά, και είχα λάβει τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνησή σας θα ασχοληθεί επισταμένα με την ενίσχυση της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Σχεδόν δύο μήνες μετά, δεν έχει συμβεί το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν οι μικρομεσαίοι να πλήττονται από τη βαριά φορολογία, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την ελλιπή αρωγή από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τους κινδύνους από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και, βεβαίως, από την παντελή απουσία μακρόπνοου σχεδιασμού για τη βελτίωση του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχωρά προς μία νέα πρόταση και συγκεκριμένα τη δημιουργία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εφόσον η πρότασή μας γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση σας θα αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι είστε αποφασισμένος να στηρίξετε τις ελληνικές επιχειρήσεις και ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και κατ΄επέκταση για την ελληνική οικονομία.

Στη κατεύθυνση αυτή μπορείτε άμεσα να προχωρήσετε στη μετονομασία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τον προσανατολισμό των δράσεων του υπουργείου. Κάτι ανάλογο έχει εφαρμοστεί και σε περισσότερο αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπως έχετε παραδεχθεί και ο ίδιος, η ενίσχυση του επιχειρείν μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

Με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, το οποίο θα έχει στόχευση προς την σωτηρία των επιχειρήσεων που διαθέτουν πλάνο βιωσιμότητας, την αύξηση νέων υγιών επιχειρηματικών προσπαθειών αλλά και στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, είναι βέβαιο ότι θα σταλεί προς όλους ένα σαφές μήνυμα ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση και τις καταστροφικές συνέπειές της. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορείτε να υπολογίζετε και στη βοήθεια που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και τα Επιμελητήρια της χώρας, λόγω των έμπειρων στελεχών τους και της άριστης γνώσης που διαθέτουν για την αγορά και τα προβλήματα της.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι με τις επιχειρήσεις μας καθηλωμένες στην εσωστρέφεια και στην απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε ανάκαμψη.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και κατάθεση αναλυτικότερων προτάσεων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, το οποίο εκτιμούμε ότι μπορεί και πρέπει να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στο επιχειρείν.

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: