Home > Hot ! > Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χαλκίδα Δευτέρα 14/2 ώρα 11:00

Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χαλκίδα Δευτέρα 14/2 ώρα 11:00


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι,

Αυτές τις μέρες, από άκρη άκρη σε όλη τη χώρα, στήνονται δεκάδες αγροτικά μπλόκα, οι αγρότες μαζί με την στήριξη του λαού είμαστε στο δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, για να μην ξεκληριστούμε, για αξιοπρεπές μεροκάματο και εισόδημα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/2 ΩΡΑ 11:00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 Καλούμε τους συναδέλφους μας και όλα τα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση μας για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, προς την Περιφέρεια, προς την Κυβέρνηση. 

Διεκδικούμε: 

Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας

▬Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης. Να χορηγηθούν εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

▬ Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στην περιοχή μας γιατί και ήμασταν και παραμένουμε μειονεκτική αγροτική περιοχή.

▬Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι  να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων(αγριογούρουνα κτλ). Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

▬Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με βάση την παραγωγή των τελευταίων 5 ετών γιατί δεν θα πάρουν παραγωγή για το λιγότερο 5 χρόνια.

▬  Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα  αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

▬Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

▬Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες.

▬Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

▬  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

▬Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, Σχολείων και Προνοιακών δομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των κατοίκων αλλά και αυτές που προέκυψαν από τις καταστροφές. Καμιά συγχώνευση, κατάργηση σχολικών μονάδων.

Η οργανωτική επιτροπή του μπλόκου μας σε συντονισμό με τους Αγροτικούς Συλλόγου από πολλές περιοχές της Εύβοιας και όλης της Ελλάδας, οργανώνουμε την διαμαρτυρία μας, και θα συνεχίσουμε την οργανωμένη διεκδίκηση μέχρι να υλοποιηθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιβίωση μας στον τόπο μας.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

Όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι με τον μαζικό μας σύλλογο, με τους μαζικούς φορείς της περιοχής με τις διεκδικήσεις μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων και επειγόντων αιτημάτων μας.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: