ΧΑΛΚΙΔΑ 29.4.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 MAIOY ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ Ο 4ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2013 και ώρα 9.30 στο Ξενοδοχείο ΄΄ ΝΕΦΕΛΗ ΄΄ στην ΣΚΥΡΟ θα λάβει χώρα ο 4ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ, για την ανάδειξη των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΚΥΡΟΥ, τα οποία θα προκριθούν για την τελική Φάση του ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, είναι η αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Εύβοιας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.
Βασικός στόχος του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ είναι η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr