Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ο 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ

Ο 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΧΑΛΚΙΔΑ  26.4.2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ  ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ KYMH THN ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στην ΚΥΜΗ στο  Ξενοδοχείο ΄΄ KYMH PALLAS ΄΄  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο 3ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ, για την ανάδειξη των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, τα οποία προκρίθηκαν για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου και θα αναδεχθεί το πιο χαρακτηριστικό τοπικό φαγητό, πρωινό και γλυκό από όλη την Εύβοια, με τελικό σκοπό να καθιερωθούν ως αναγνωρίσιμα τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Η συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν μαζική και εντυπωσιακή. Η Κεντρική Εύβοια υποδέχθηκε και αγκάλιασε με τη σειρά της με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την εκδήλωση, ενώ τα πιάτα που διαγωνίστηκαν, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού. Συνολικά μέσα από πολλές συνταγές που διαγωνίστηκαν και μετά από την πολύ δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης από την επιτροπή, οι πρώτες συνταγές που επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες.

Κατηγορία φαγητού: 1. Ταβέρνα «ΞΥΛΙΝΗ ΦΩΛΙΑ», Κορασίδα, Τάσος & Γιώργος Ντούρας – Κόκορας με γκόγκιλες. 2. Ταβέρνα «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», Κύμη, Χαράλαμπος Σπανός – Ψαρόσουπα. 3. Ταμπάκη Σταυρούλα, Αλιβέρι – Μελιτζάνες με τραχανά. 4. Τράκου Ιωάννα, Βίταλα – Ντολμαδάκια με κιμά.

Κατηγορία γλυκού: 1. Γεραντώνη Μαρία, Μονόδρι  – Ραβανί με πετιμέζι. 2. Ταβέρνα «ΞΥΛΙΝΗ ΦΩΛΙΑ», Κορασίδα, Τάσος & Γιώργος Ντούρας – Καρυδόπιτα. 3. Ζαχαροπλαστείο «Αφές Σιδεράκη», Κύμη, Σιδεράκη Παρασκευή Μπακλαβάς Κουμιώτικος. 4. Ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ», Στόμιο Οξυλίνθου, Μαργέλη Ευαγγελία – Μπακλαβάς Κουμιώτικος.

Κατηγορία πρωινού: 1. «AVALONA» Σύλλογος Γυναικών Αυλώνος – Σπανακόπιτα. 2. Ταβέρνα « ΤΟ ΦΙΛΕΡΙ», Αυλωνάρι, Χροναίος Γεώργιος – Τηγανόψωμο.

Τιμητική διάκριση: 1. Δάφνη Βαγγελίτσα, Κύμη – Παστέλι. 2. Μάστορη Ασπασία, Λοφίσκος– Καρυδόπιτα.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, υλοποιεί τον ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής  του  IEK PRAXIS  και  την  ΕΝΩΣΗ  ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΕΥΒΟΙΑΣ.Βασικός στόχος του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ είναι η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: