There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

 

ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΠΕΚΙΝΟ, 17 ΜΑΪΟΥ 2013

 

1.       Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang, o Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί, από 15 έως 19 Μαΐου 2013, επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

 

2. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Li Keqiang και με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Zhang Dejiang και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Xi Jinping. Επίσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Δεύτερο Συνέδριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Φόρουμ (Ταϊχού, Κίνα).

 

3.       Κατά τις συναντήσεις τους, οι δύο πλευρές προέβησαν σε ανασκόπηση των καρποφόρων και ιδιαίτερα θετικών εξελίξεων που σημειώθηκαν μέσω των διμερών ανταλλαγών και της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, μετά την θέσπιση της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης τον Ιανουάριο 2006, και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το σημερινό υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων. Τα δύο μέρη διαπιστώνουν ότι η περαιτέρω εμβάθυνση της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο χωρών και των δύο λαών.

 

4.       Οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν ότι η αλληλοκατανόηση και η ειλικρινής συνεργασία αποτελούν τη σταθερή βάση των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Τα δύο μέρη συμφωνούν να διατηρήσουν τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές και επαφές, να προχωρήσουν σε στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στην νέα εποχή, να εδραιώσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να υποστηρίζει η μία την άλλη, στο μέτρο του δυνατού, σε θέματα που άπτονται θεμελιωδών συμφερόντων τους. H ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την πάγια θέση της υπέρ της αρχής της «Μίας Κίνας», χαιρετίζει τα επιτεύγματα της Κίνας στον τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και σέβεται τον δρόμο ανάπτυξης που επέλεξε η Κίνα να ακολουθήσει ανάλογα με τις δικές της συνθήκες. Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητος στο χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.  Τα δύο μέρη επαναβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να εργασθούν για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσεως του Κυπριακού, επί τη βάσει των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ προς επίτευξη του στόχου αυτού. Η Κίνα εκτιμά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, και θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει κατανόηση και υποστήριξη προς την Ελλάδα.

 

5.       Τα δύο μέρη θεωρούν αναγκαίο να εντατικοποιήσουν την διμερή συνεργασία στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, να αξιοποιήσουν πλήρως την Μικτή Διυπουργική Επιτροπή, να ενθαρρύνουν την αμοιβαία επενδυτική δραστηριότητα, και να εμβαθύνουν την συνεργασία τους στους τομείς της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. Η Ελλάδα καλωσορίζει και χαιρετίζει την συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις και υποστήριξη. Τα δύο μέρη αντιτίθενται σε κάθε μορφής προστατευτισμό ως προς το εμπόριο και τις επενδύσεις. Η κινέζικη πλευρά ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις της να εισάγουν περισσότερα ελληνικά ανώτερα προϊόντα βάσει των αναγκών της αγοράς.

 

6.       Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι οι κατ’ εξοχήν χώρες με αρχαία ιστορία και λαμπρό πολιτισμό, αμφότερα τα μέρη συμφωνούν ότι οι πολιτιστικές ανταλλαγές έχουν στέρεα θεμέλια. Τα μέρη εκφράζουν την βούληση να ενισχύσουν την τουριστική συνεργασία, ενθαρρύνοντας τις εκατέρωθεν επισκέψεις των πολιτών τους. Η Κινεζική Κυβέρνηση καλωσορίζει την διοργάνωση από ελληνικής πλευράς εκδηλώσεων τουριστικού περιεχομένου στην Κίνα και δηλώνει την πρόθεσή της να τη συνδράμει ενεργά. Τα δύο μέρη δηλώνουν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν στενή επικοινωνία και συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, των επιστημονικών ερευνών, των ανταλλαγών νέων, της διδασκαλίας γλώσσας κλπ.

 

7.       Τα δύο μέρη υπογραμμίζουν ότι αξιολογούν τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας ως στρατηγικού χαρακτήρα και μακράς προοπτικής και θα εξακολουθήσουν να προωθούν από κοινού την περαιτέρω ανάπτυξη της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ε.Ε.-Κίνας. Η Κίνα επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ενώ η Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει θετικό και εποικοδομητικό ρόλο μέσα στην Ε.Ε. για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ε.Ε.-Κίνας.

 

8.       Τα δύο μέρη επαναλαμβάνουν ότι τα κράτη οφείλουν να σέβονται τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να διαφυλαχθεί η παγκόσμια ειρήνη, ευημερία και ανάπτυξη. Τα μέρη θα καταβάλουν κοινές και συνεχείς προσπάθειες να ενισχύσουν τη συνεργασία και συντονισμό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σημερινές προκλήσεις και απειλές.

 

9.       Τα δύο μέρη τάσσονται υπέρ του σεβασμού και της προστασίας της πολιτιστικής πολυμορφίας σε παγκόσμιο επίπεδο και θεωρούν αναγκαίο να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, γόνιμες ανταλλαγές στο πλαίσιο της συμπληρωματικότητας και αρμονική συμβίωση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Τα μέρη συμφωνούν ότι ο κινεζικός και ο ελληνικός πολιτισμός αποτελούν κορυφαία πρότυπα του ανατολικού και του δυτικού κόσμου. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι δύο χώρες έχουν σημαντικές δυνατότητες να εργασθούν από κοινού για να υλοποιήσουν την κοινή πρόοδο, στηριζόμενες στην ανανέωση των δεσμών  μεταξύ των αρχαίων πολιτισμών τους.

 

10.     Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α. Σαμαράς εξέφρασε την βαθύτατη ικανοποίησή του και τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την θερμή και φιλική υποδοχή που του επιφύλαξε η κινέζικη πλευρά και απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Li Keqiang για επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός κ. Li Keqiang την αποδέχθηκε με χαρά και εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ελλάδα σε κατάλληλη στιγμή και για τις δύο πλευρές.

 

11.     Τα δύο μέρη υπέγραψαν σειρά συμφωνιών συνεργασίας και επιχειρηματικών συμβολαίων σε τομείς εμπορίου, ναυτιλίας, τηλεπικοινωνίας κ.α.

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα, 16 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια του σημερινού Δελτίου Τύπου για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα, ανακοινώνεται ότι όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες ένας από τους δύο δράστες είναι ο δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων με στοιχεία (Επ.) CALA (Ον) KLEMENT, ετών 25, υπήκοος Αλβανίας.

 

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή έχει αντιληφθεί οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο άτομο να επικοινωνήσει με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές ή με το κέντρο Άμεσης Δράσης «100».

 

 

 

Λαμία, 17 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπή, πλαστογραφία και απάτη στη Θήβα

Ο δράστης προσπάθησε να εξαργυρώσει σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής, κλεμμένη και πλαστή τραπεζική επιταγή

 

Συνελήφθη, χθες (16-05-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη και κλοπή.

 

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 14:30΄το μεσημέρι, ο 37χρονος προσκόμισε και προσπάθησε να εξαργυρώσει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα, μία επιταγή αξίας (3.555) ευρώ, η οποία όπως διαπιστώθηκε από υπάλληλο της τράπεζας ήταν πλαστή και ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η ανωτέρω επιταγή, η οποία είχε εκδοθεί από εταιρεία ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, είχε κλαπεί την 04-09-2012 από περιοχή της Αττικής.

 

Επιπλέον σε βάρος του 37χρονου, εκκρεμούσε η από 13-01-2004 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή για παράβαση νομοθεσίας περί Κ.Ο.Κ.

 

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

 

 

 

 

 

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

17 Μαΐου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας

 

Την Τετάρτη  15 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας στη Χαλκίδα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Εύβοιας, ενώ τα διάφορα εξειδικευμένα θέματα ανατέθηκαν στους υπεύθυνους τομέων δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής για περαιτέρω επεξεργασία με τους αρμόδιους βουλευτές του Κινήματος.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ανάλυση των δεκάδων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, το κλείσιμο εργοστασίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ξηρασία στις τοπικές αγορές, η «φεουδαρχική» συμπεριφορά της τρικομματικής Κυβέρνησης με αποφάσεις που παίρνονται χωρίς διαβούλευση, όπως για παράδειγμα η υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας και η μελέτη για το χωροταξικό.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα και καλούμε τους πολίτες ή τους φορείς του νομού μας, να απευθύνονται στη Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας έτσι ώστε να καταγραφούν οι ιδέες, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί τους.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή

 

 

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Βουλευτής Εύβοιας

Χαλκίδα, 16/05/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Απέφυγε το Υπουργείο Ναυτιλίας να απαντήσει για το ενδεχόμενο μείωσης των επιδοτούμενων δρομολογίων προς την άγονη γραμμή»

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απάντησε στην υπ’ αριθμό 9507 ερώτηση με ημερομηνία 11/04/2013 που αφορούσε αφενός το ενδεχόμενο μείωσης των επιδοτούμενων δρομολογίων προς την άγονη γραμμή και αφετέρου την χρηματοδότηση της λειτουργίας των άγονων γραμμών μέσω πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην απάντηση του, το Υπουργείο περιλαμβάνει δύο πίνακες με τα ποσά που θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες των νήσων της επικρατείας και για την κάλυψη των άγονων γραμμών. Παράλληλα ενημερώνει πως έχει θέσει σε διαβούλευση θέματα του δικτύου των άγονων γραμμών με στόχο την τεκμηρίωση και τον ανασχεδιασμό του επιδοτούμενου δικτύου, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες .

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: