Home > Πολιτική επικαιρότητα > Με ρυθμούς χελώνας … η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας

Με ρυθμούς χελώνας … η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Χαλκίδα 16-3-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ρυθμούς χελώνας … η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, απάντησε στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα «Τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό Ευβοίας θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών».Η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί αντικείμενο ειδικού ενδιαφέροντος για το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των σχετικών στοιχείων και δεδομένων, αναφέρει ο Υπουργός.

Η δύναμη των υφιστάμενων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας παρουσιάζει έλλειμμα έναντι των οργανικών θέσεων, όπως συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Στα πλαίσια ενίσχυσης της δύναμης του νομού έχουν προκηρυχθεί, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, έντεκα (11) θέσεις αστυνομικού προσωπικού κατώτερων βαθμών και μία (1) θέση ειδικού φρουρού, οι οποίες και θα καλυφθούν μέχρι τέλος Αυγούστου. Από 01-06-2013 η Αστυνομική Διεύθυνση θα ενισχυθεί με 17 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες έως πέρατος της πρακτικής τους εκπαίδευσης. Επίσης, για το χρονικό διάστημα από 01-06-2013 έως 15-09-2013 ο Αστυνομικός σταθμός Σκύρου θα ενισχυθεί με συνολικά πέντε (5) αστυνομικούς και δόκιμους αστυφύλακες για την κάλυψη εποχιακών αναγκών αστυνόμευσης του οικείου αεροδρομίου.

Σε ότι αφορά το θέμα της αποδέσμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας από την εκτέλεση ξένων προς την αποστολή της έργων, ο Υπουργός καταμετρά σειρά νομοθετημάτων από το 1998 έως το 2008 και αναφέρει πως αποτελεί πάγιο και διαρκή στόχο.

Σε ότι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό αναφέρεται ότι την τελευταία τριετία η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας έχει ενισχυθεί με 14 καινούργια οχήματα, 30 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 23 κράνη δικυκλιστών, 8 φορητοί πομποδέκτες κ.α., τα οποία φαντάζουν λίγα μπροστά στο βάρος του έργου που επωμίζεται η Αστυνομική Δύναμη ενός μεγάλου νομού σαν την Εύβοια.

Τέλος, αναγνωρίζεται από το Υπουργείο ότι το παρόν μισθωμένο κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας καλύπτει οριακά τις στεγαστικές  ανάγκες τους. Έχει παραχωρηθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, έκταση 4.400 τ.μ. στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων. Οι διαδικασίες όμως αποδοχής της δωρεάς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αφού υπολείπονται κάποιες τελικές ενέργειες του Δήμου Χαλκίδας για την οριοθέτηση του ακινήτου και τη χάραξη των οδών για την πρόσβαση στο ακίνητο.

Από το 2008 έχει υποβληθεί αίτημα ανέγερσης αστυνομικού μεγάρου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). Έχουν ξεκινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά εκκρεμούν τα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά ενώ η διαδικασία για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου έχει ολοκληρωθεί, η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα, αφού σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού, δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός για την παροχή υπηρεσιών!

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: