Home > Πολιτική επικαιρότητα > Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο

Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

16/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1) Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο

 

Τη Παρασκευή 15/3 ο Β.Αποστόλου συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Λάρκο Εύβοιας και συζήτησε μαζί τους τις απόψεις  του σωματείου για την τρέχουσα κατάσταση στην επιχείρηση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προσπαθειών ξεπουλήματος από τη συγκυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ. Επεσήμανε στη διάρκεια της συζήτησης ότι η Λάρκο είναι μια από τις λίγες εναπομείναντες βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, την οποία στο παρελθόν  δύο φορές (1976 & 1985) έχει χρυσοπληρώσει  ο Ελληνικός Λαός, και η οποία μπορεί να είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους ενημέρωσαν το βουλευτή για τα «παιχνίδια» και τις ιδιοτελείς σκοπιμότητες που παίζονται όχι μόνο σήμερα από τη συγκυβέρνηση και διάφορους ιδιώτες που την εποφθαλμιούν, αλλά και πολλά χρόνια τώρα από διάφορες μεριές (ΔΕΗ, Εθνική, εκκαθαριστής παλιάς Λάρκο κ.α). Τόνισαν ότι παρά τα προβλήματα και τη κακοδιαχείριση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, η εταιρεία συνεισφέρει εξαγωγικό συνάλλαγμα 1 εκατ. Ευρώ ημερησίως στην εθνική οικονομία.  Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν επίσης το ρόλο της τιμής αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος για την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα μεγάλα κοιτάσματα που διαθέτει η Εύβοια, που επαρκούν για ακόμη 50 χρόνια εκμετάλλευσης είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που δείχνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας. Ο Β.Αποστόλου εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο και τόνισε ότι θα είναι μαζί τους μέσα και έξω από το κοινοβούλιο όχι μόνο για τα προηγούμενα αλλά και για να χαραχτεί και υλοποιηθεί μια νέα πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στην οποία σημαντικός ρόλος θα ανήκει στη δημόσια, ανταγωνιστική, καθετοποιημένη νέα Λάρκο.

2)  Να μεταφερθούν άμεσα οι Φυλακές Χαλκίδας στο νέο χώρο που έχει επιλεγεί και να αποδοθεί η παλιά έκταση στο Δήμο.

Τη Παρασκευή 15/3 ο Β.Αποστόλου συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας και συζήτησε μαζί τους το θέμα της μεταφοράς των Φυλακών Χαλκίδας στον νέο επιλεχθέντα χώρο.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να μεταφερθούν οι φυλακές στο νέο χώρο που διατίθεται δεδομένου ότι:

  1. Το κτίριο των Φυλακών στη Νεάπολη Χαλκίδας είναι ακατάλληλο και ασύμφορο
  2. Το επιβάλλουν ανθρωπιστικοί λόγοι αλλά και λόγοι ασφάλειας, υγιεινής και διαβίωσης των κρατουμένων.
  3. Η κατασκευή του νέου κτιρίου θα φέρει νέες θέσεις εργασίας για τη περίοδο κατασκευής (3 – 3,5 χρόνια) αλλά και για τη λειτουργία του αργότερα, καθώς και σημαντικό εισόδημα στη περιοχή και στο νομό
  4. Ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Χαλκίδας για τη δημιουργία χώρου πρασίνου

Ο Β. Αποστόλου επεσήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από χρόνια υποστήριζε το αίτημα της μεταφοράς των Φυλακών από τη Νεάπολη Χαλκίδας και τη κατασκευή νέου, σύγχρονου κτιρίου στο νομό Εύβοιας, θέμα που μπορούσε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια, όπως λύθηκε για τη Δράμα και τις Σέρρες.

3)  Τη Παρασκευή 15/3 το απόγευμα ο Β.Αποστόλου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων και αγροτών της Τριάδας, όπου τους ενημέρωσε για τα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Ο Β.Αποστόλου ξεχωριστά στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τόσο για θέματα αγροτικής παραγωγής όσο και συνεργιών με άλλους κλάδους για τη παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Τόνισε όμως ότι η επίτευξη του τελευταίου καθώς και μιας νέας ποιότητας ζωής για τον κόσμο της υπαίθρου απαιτεί μια άλλη πολιτική και μια άλλη κυβέρνηση. Ορόσημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί για να τα κάνει πράξη μαζί με όλη τη κοινωνία στα χωριά και στις πόλεις

 

Ευάγγελος Αποστόλου

Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: