Home > Πολιτική επικαιρότητα > ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Χαλκίδα 11 Μαρτίου 2013

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

 

Από την ερχόμενη Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2013 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση. Η Τοπική μας Εκκλησία, έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

 

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα λαμβάνουν χώρα, ως συνήθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κάθε Κυριακή και ώρα 18.00.   Το πρόγραμμα Ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

 

ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

17 – 3 (Τυρινς):

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

7 – 4 (Γ΄ Νηστειν):

Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἰουστῖνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φλωρίνης.

14 – 4 (Δ΄ Νηστειν):

Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἀνανίας Κουστένης, Ἱεροκήρυξ.

21 –  4 (Ε΄ Νηστειν):

Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος – Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κουτλουμουσίου τοῦ Ἁγίου Ὄρους.

Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (24-3-2013) δεν προβλέπεται από το Τυπικό της Εκκλησίας μας η τέλεση Κατανυκτικού Εσπερινού, λόγω της εορτής του Ευαγγελισμού.

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών (31-3-2012) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, διότι αυτή την ημέρα θα λάβει χώρα η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία – Ορχήστρα των νέων μας στην Σχολή Πεζικού (ώρα 18:00), με ομιλητή, εφέτος, τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα, Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη.

Την Δ΄  Κυριακή των Νηστειών (14-4-2013), αντί του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Χορός Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Δήμου Τσίμπου, θα ψάλλει την «Δραματουργία της Κλίμακος του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου», σε τάξη και μέλος του Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο κατοικεί στη Χαλκίδα και τα περίχωρα ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι εργάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών, ότι κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελούνται, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, δύο Ακολουθίες των Χαιρετισμών, για την εξυπηρέτηση και των εργαζομένων. Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 7.00 μ.μ. και θα διαρκεί έως τις 8.45 μ.μ. και η δεύτερη Ακολουθία, αφού κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, θα αρχίζει στις 9.00 μ.μ. και θα διαρκεί έως τις 10.30 μ.μ.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: