Home > Πολιτική επικαιρότητα > Ψήφισμα της Ο.Μ. Ληλαντίου για τον Αστυνομικό Σταθμό του Βασιλικού

Ψήφισμα της Ο.Μ. Ληλαντίου για τον Αστυνομικό Σταθμό του Βασιλικού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

logo_syriza

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου του Σύριζα Ληλαντίου, ως έχει:

“Σε συνέχεια προηγούμενου ψηφίσματος μας για τον Αστυνομικό Σταθμό Βασιλικού και με αφορμή την αναμενόμενη επίσκεψη εντός εβδομάδας του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτριου Αναγνωστάκη, θέλουμε να επικαιροποιήσουμε τους φόβους της τοπικής κοινωνίας του Ληλαντίου για πιθανή κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Βασιλικού, και την υποβάθμιση που θα προκύψει στη περιοχή μας από ένα τέτοιο γεγονός.

Για αυτό το λόγο σαν τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί στις βασικές μας αρχές ότι πρέπει να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και της περιοχής του Ληλαντίου, και να συμμετέχουμε στην επίλυση τους θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ο αστυνομικός σταθμός της πόλης του Βασιλικού, φυσικής έδρας του πρώην Δήμου Ληλαντίων,μετά από τις περικοπές προσωπικού της προηγούμενης περιόδου, λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες (8.00 –15.00), αποτελείται από δύναμη δύο αντρών, εκ των οποίων ένας είναι Υπαστυνόμος Β και ένας Αρχ/κας μη ανακριτικός υπάλληλος, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν μια περιοχή έκτασης 60 τ.χιλ. περίπου, που περιλαμβάνει τον πρώην Δήμο Ληλαντίων και απαρτίζεται από τη πόλη του Βασιλικού, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Εύβοιας και 6 τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης. Έχει πληθυσμό 18.000 μόνιμων κατοίκων, που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται με τους παραθεριστές, φθάνοντας τους 30.000 περίπου, καθώς και μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Η δύναμη του Αστυνομικού Σταθμού των 2 Αστυνομικών Υπαλλήλων, καλείται να αντιμετωπίσει σωρεία αστυνομικών θεμάτων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και στο χώρο ευθύνης τους. Καλείται δε να φυλάξει μία περιοχή που έχουνε συμβεί σοβαρά εγκλήματα όπως ανθρωποκτονίες, καθώς και υπερβολικά μεγάλος αριθμός κλοπών. Μια περιοχή που μαστίζεται από το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών, γίνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα όπως αμμοληψίες και χωματοληψίες από τον ποταμό Λήλαντα καθώς και δημιουργίες σκουπιδότοπων σε προστατευμένους βιότοπους, μια περιοχή που έχει σωρεία τροχαίων ατυχημάτων μια και μέσα από το κέντρο της πόλης του Βασιλικού περνάει η Ε.Ο Χαλκίδας–Αλιβερίου που ενώνει τη Νότια Εύβοια με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως, για να υπάρχει στη περιοχή μας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ο Αστυνομικός.
Σταθμός Βασιλικού πρέπει να μετατραπεί σε αστυνομικό τμήμα και να ενισχυθεί σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Επίσης οφείλουμε να κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, πως η τοπική κοινωνία του Ληλαντίου δεν θα δεχθεί για κανένα λόγο την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Βασιλικού, και η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ληλαντίου θα σταθεί δίπλα στα λαϊκά συμφέροντα και θα πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις που θα υπάρξουνε, γιατί πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες, που αποτελεί μία από τις βασικές θέσεις του κόμματος μας.”

Βασιλικό Εύβοιας 14/11/2015

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: