Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου ως έχει: “Στις 7 Απριλίου 2015 ο ΝΗΡΕΑΣ, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μεσογειακών ψαριών στο κόσμο απέλυσε μια εργαζόμενη που δούλευε στις εγκαταστάσεις στα Γιάλτρα Εύβοιας, γιατί πρωτοστάτησε στη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου . Η απολυμένη είναι μάνα δύο ανήλικων παιδιών που τα μεγαλώνει μόνη της.
Kαταδικάζουμε την τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης. Απολύθηκε για τη συνδικαλιστική της δράση και για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σ’ αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Τα συμβάντα στο ΝΗΡΕΑ έχουν να κάνουν με τη γενικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο στους εργάτες για μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, προκειμένου να αυξήσει παραπέρα τα κέρδη του με τη στήριξη που του παρέχουν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε και οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν και υπηρετούν αυτές τις πολιτικές.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε να ανακληθεί αμέσως η απόλυση.”
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr